• Гриби Шиітаке JnP 0,25 кг - зображення 1
  • Немає в наявності

344

Опис Гриби Шиітаке JnP 0,25 кг

Батьківщиною шиітаке є Китай, де ці гриби вирощують протягом більше тисячі років. Деякі документи підтверджують, що дикі гриби шиітаке використовувалися в їжу близько 199 року н. е.. В період династії Мін (1368-1644), лікар У Цзюэй написав, що шиітаке можуть вживатися не тільки в їжу, але і як ліки від хвороб верхніх дихальних шляхів, слабкого кровообігу, хвороб печінки, виснаження і слабкості, а так само для підвищення життєвої сили ци. Вважалося, що шиітаке запобігають передчасному старінню.

Шиітаке – деревні гриби м'ясисті буро-коричневі капелюшки із загорненим униз краєм. Вирощується в країнах Південно-східної Азії більше тисячі років. Саме вони надають багатьом страв японської кухні неповторний екзотичний смак. Шиітаке вирощуються на полінах дерева оці, звідси і їх назва шіїтаке. З-за цілющих властивостей їх широко застосовували в народній медицині для лікування хвороб серця, грипу, для нормалізації статевих функцій і, як стало відомо останнім часом, можливо, з'явилися перспективи застосовувати їх як профілактичний засіб при онкологічних захворюваннях.
Шиітаке («деревний гриб») володіє здатністю знижувати рівень холестерину в крові. Кращими вважаються гриби Шиітаке з темно-коричневими, бархатистими, діаметром близько 5 см і відкритими на 70-80% капелюшками. В японській кухні гриби цінуються за те, що вони насыщяются смаком інших продуктів, не заглушаючи його. Готуються Шиітаке і окремо на грилі, і запікаються в темпурі. Гриби використовуються в різних гарячих стравах, в поєднанні з м'ясом, овочами і локшиною, прекрасно доповнюючи смакову гаму будь-якого продукту.

У дикій природі шиітаке ростуть навесні і восени під деревами, такими як тії (Pasania cuspidata ), дуб, каштан ; в наші дні його також вирощують штучно. Шиітаке вважається здоровою їжею , так як володіє здатністю знижувати рівень холестерину в крові .

Королем шиітаке вважається донко, «зимовий гриб». Його маленькі темні товсті і щільні капелюшки покриті глибокими тріщинами, утворюють химерний візерунок, за що ці гриби називають ще квітковим шиітаке. Шиітаке продаються сушеними і свіжими.

Склад: гриби сушені шиітаке.

Енергетична цінність в 100г продукту: 285 Ккал
Харчова цінність у 100г продукту:
жири - 0г
білки - 14,2 г
вуглеводи - 57,14 р

Умови зберігання: Зберігати при кімнатній температурі.
Виробник: Китай

Характеристики Гриби Шиітаке JnP 0,25 кг

Вага
Країна-виробник
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

  • Поганий
  • Так собі
  • Нормальний
  • Добрий
  • Чудовий

Додати фотографії

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того чтобы опубликовать отзыв необходимо войти в личный кабинет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами.