Каструля чавунна лита. Об'єм: 2 л Матеріал: чавун Колір: чорний Переваги чавунного посуду: 1. За рахунок низької теплопровідності чавунний посуд порівняно повільно нагрівається і довго зберігає тепло (добре для тривалого приготування страв). 2. Термін служби чавунного посуду практично не обмежений. 3. У чавунних каструлях їжа практично не пригорає. 4. Чавунному посуді на страшний перегрів. 5. Чавунний посуд нагрівається набагато сильніше алюмінієвої, що необхідно для смаження і особливо для приготування страв на грилі. 6. Можна використовувати будь-які аксесуари, в тому числі металеві. Якщо ваш вибір припав на посуд з чавуну без будь-якої обробки, необхідно перед початком використання провести певні дії для того, щоб очистити сковороду від машинного масла і підготувати її для подальшого використання. 1. Видаліть масло з допомогою сухої ганчірки. 2. Вимийте виріб з гарячою водою і миючим засобом. 3. Сковороду прожарити з сіллю (протягом 40-60 хвилин) - це дозволить позбутися від запаху машинного масла. Прожарювати краще в духовці при температурі 175-200 градусів Цельсія, але можна і на звичайній плиті. 4. Змастіть сковороду рослинною олією і знову прожарити протягом 25-30 хвилин – в результаті цієї процедури створюється захисний шар, який перешкоджає корозії і володіє невеликими антипригарними властивостями. При подальшому догляді за чавунною посудом потрібно знати, що чавун – матеріал, легко піддається корозії. Тому потрібно дотримувати наступні правила: 1. У чавунному посуді не можна зберігати їжу. 2. Мити чавунну посуд потрібно по можливості без використання агресивних абразивних і миючих засобів (це руйнує утворився антипригарний шар) тільки вручну без використання посудомийної машини. 3. Після миття виріб потрібно як слід просушити. Кращий спосіб – це поставити її на кілька хвилин на вогонь до повного висихання. 4. Зберігати чавунну посуд потрібно в сухому вентильованому місці Якщо з якихось причин чавунна сковорода поржавіла, її можна досить просто відновити. Для цього потрібно видалити всю іржу абразивом (у простих випадках достатньо посудній губки, у складних - можна використовувати наждачний папір ), вимити виріб, змастити його олією і прожарити протягом 25-30 хвилин.