Невелика каструлька, об'ємом 0,3 л, з дерев'яною підставкою найчастіше використовується для порційної подачі страв у ресторанах,
Крім естетики, така подача має і практичне значення, адже чавун довго зберігає тепло, відповідно, страва набагато довше залишається гарячою,
Можна без поспіху насолоджуватися смаком і при цьому вести неквапливу бесіду з друзями,
У такому посуді можна приготувати все те, що зазвичай готується в керамічних горщиках: різноманітні м'ясні, рибні страви, овочі, жульєн, омлет тощо. Тобто все, що передбачає подачу в гарячому вигляді,
Можна готувати відразу в таких каструльках, так і просто подавати готові страви,
Підставка зроблена з вільхи, має отвори для встановлення самої каструльки та кришки, а спеціальне поглиблення розраховане для серветки, хліба, столових приладів тощо.