Невелика каструлька об'ємом 0.3 л з дерев'яною підставкою найчастіше використовується для порційної подачі страв у ресторанах.
Крім естетики, така подача має практичне значення, адже чавун довго зберігає тепло, відповідно, страва набагато довше залишається гарячою.
Можна без поспіху насолоджуватися смаком і при цьому вести неквапливу бесіду з друзями.
У такому посуді можна приготувати все те, що зазвичай готується в керамічних горщиках: різноманітні м'ясні, рибні страви, овочі, жульєн, омлет тощо. Тобто все, що передбачає подачу в гарячому вигляді.
Можна готувати одразу в таких каструльках, так і просто подавати готові страви.
Підставка зроблена з вільхи, має отвори для встановлення самої каструльки та кришки, а спеціальне поглиблення розраховане для серветки, хліба, столових приладів тощо.