Невелика каструлька об'ємом 0,3 л найчастіше використовується для порційної подачі страв у ресторанах.
Крім естетики, така подача має практичне значення, адже чавун довго зберігає тепло, відповідно, страва набагато довше залишається гарячою.
Можна без поспіху насолоджуватися смаком і при цьому вести неквапливу бесіду з друзями.
У такому посуді можна приготувати все те, що зазвичай готується в керамічних горщиках: різноманітні м'ясні, рибні страви, овочі, жульєн, омлет тощо. Тобто все, що передбачає подачу в гарячому вигляді.
Можна готувати в таких каструльках, а можна подавати готові страви.
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких не тільки смаком страв, а й оригінальною подачею, варто звернути увагу саме на такий порційний посуд!