Чавун є чудовим теплопровідником і рівномірно розподіляє тепло по всій поверхні сковорідки. Чавунні сковорідки повільно нагріваються і повільно охолоджуються. Це суттєво відрізняється від алюмінієвих сковорідок, які швидко нагріваються і охолоджуються, як тільки їх знімають з вогню або духовки, а якість смаження і випікання суттєво відрізняється від алюмінієвих сковорідок. Сковорідки покриті емаллю. Універсальність - чавунні сковорідки ідеально підходять для всіх типів плит - вогневих, газових, керамічних, індукційних та духових. Стійкість до механічних подряпин, пошкоджень покриття та потертостей. Чавун має високу міцність. Це натуральний матеріал, виготовлений природним способом без хімічних добавок. Коли ви ставите каструлю з гарячою їжею на стіл, можете бути впевнені, що їжа залишиться теплою протягом тривалого часу. Додатковий підігрів не потрібен. Чавун відомий своєю високою тепловою інерцією. Не можна мити в посудомийній машині.