- Матеріал: чугун
- Діаметр: 22 см
- Об'єм: 3 л
- Вес: 2,8 кг
Необхідно підготувати перед першим використанням згідно з інструкцією.
Опис
Казанок чугунний. Саме казанок. "Каструлею" його називати не дуже добре, хоча на коробці у нас поки що написано кастрюля) Я про те, що варити в ньому супи (бо кастрюля) не потрібно. Може поіржавіти. Та й навіщо? Для супу чудово підходить будь-яка звичайна кастрюля. І легше, і не іржавіє.
А ось стушкувати щось: чи плов, чи кашу розсипчасту – це ТАК! Обжаривши м'ясо прямо в ньому, а потім картопля спеції, овочі… Ну, словом для тушкування/томлення краще за чугун немає нічого. З емаллю всередині звичайно крутіше буде, але це буде у 2 рази дорожче, плюс емаль часто відлітає. І дряпається. Металевою ложкою помішувати недобре.
Про чавун :
Залізо з вмістом углецю більше 2.14% . прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. можна подумати, а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру), яка захищає ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду) І тому, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. .. І так, на чавуні можна пекти . Це є чи не головна перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. не тільки у місці торкання поверхні, а практично повністю пропікається Так, якщо на алюмінієвій пательні млинці Ви змастіть, то на чавунній ви печете.
- Надійна та зручна річ. Її можна бити всім, що під руку попадеться, при чому ви нічого не пошкодите та нічого після цього не облізете. цьому поверхню.
- Приємний вигляд , що викликає бажання готувати, нагадуючи про приємний досвід використання.
- Хороша річ для подарунка . Якщо людина потоваришує з чугуном — вона буде вам потім дякувати ще дуже довго.
- Абсолютно нешкідливо . Жодних перфтороктанових кислот чи їх «нешкідливих» замінників.