Закликаємо весну теплими знижками до 50% з 18 по 26 лютого

Знайдено 2680 товарів

Показати ще
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Ароматний квітковий чай має приємний, насичений і ніжний смак. Настої з трав і квітів завжди цінувалися за цілющі властивості. Вони є природною здравницею. Такі суміші покращують настрій, знімають стрес, підвищують імунітет. Крім того, вони добре втамовують спрагу. Окремі відвари допомагають у разі застуди та отруєння. Вони виводять токсини та насичують організм вітамінами.

Історична довідка

Настої з чайного листя почали пити понад 5000 років тому. Водночас заварювали й інші рослини: ромашку, звіробій, липу та ін. Батьківщиною класичного чорного напою вважається Китай. Тут його вживали як ліки. Пізніше відвари почали пити, щоб утамувати спрагу.

У IX столітті культура потрапляє до Японії. Тут навчилися вирощувати власні сорти. У пошані в японців напій із зеленого листя.

До Європи суміш потрапила у XVII столітті. Її привезли португальці, голландці та англійці. У країнах старого світу по-різному ставилися до гарячого напою. Були великі шанувальники та противники. Це навіть значною мірою відбивалося на торгівлі. Так, у свій час в Англії діяли високі мита на торгівлю висушеною сумішшю. Однак згодом у цій країні відвар було зведено до рангу національного надбання. Це звання напій носить дотепер.

У Європі люблять пити чай, зокрема квітковий. Однак тут немає умов для вирощування культури. Вона любить теплий клімат, тому продукт постачається з Азії та Африки. Найбільша частка ринку припадає на Індію та Китай.

Види квіткового чаю

Існує безліч сортів. Вони залежать від рослини, яка є базовою у складі:

  • чайна троянда — сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи, нормалізує насичення тканин киснем, покращує склад крові, слабкий настій підходить для дітей як легкий заспокійливий засіб;
  • каркаде — містить магній, цинк, калій, вітаміни А, В та С, у гарячому вигляді сприяє підвищенню тиску, а холодний квітковий чай його знижує;
  • жасмин — позитивно впливає на емоційний стан, відвар корисний для печінки та крові, сприятливо впливає на травлення;
  • лілія — до її складу входять амінокислоти, настій покращує колір обличчя;
  • півонія — має знеболювальну дію, підвищує апетит;
  • ромашка — характеризується протизапальною дією, рослина корисна для ШКТ, печінки;
  • м'ята — напій із неї рекомендують у разі неврозів та безсоння.

Смакові властивості та аромат залежать від рослин. Особливо популярними є асорті з добавками фруктів та ягід.

Види сумішей

Класична продукція постачається в чотирьох видах:

  • листовому;
  • гранульованому;
  • пресованому;
  • порошковому.

Суміші з квітів також продаються в таких формах. Вважається, що в листовому вигляді зберігається найбільша концентрація корисних речовин. Листові відвари відрізняються насиченим смаком. У багатьох продуктах із квіток замість листя як основний компонент використовуються пелюстки. Вони можуть мати різний колір: червоний, рожевий, синій, білий.

Гранульовані розсипні варіації являють собою висушені та скручені листочки. Пресовані продукти зручні для перевезень на далекі відстані. Вони добре зберігають смакові властивості. Порошок постачається в пакетиках. Їх зручно заварювати, але в них зберігається небагато мікроелементів.

У ROZETKA ви можете купити квітковий чай будь-якого сорту — китайський улун, індійський, місцевий та ін. Представлена продукція таких марок:

Ціна залежить від об’єму пакування. Доставка здійснюється по всій Україні.