Синій чай Анчан — фотогенічний трав'янистий напій із пелюсток тайської орхідеї. У Малайзії, Таїланді та В'єтнамі його п'ють уже споконвіку, а ось у Європі напій ще не такий поширений. Однак завдяки своїм лікувальним властивостям Анчан набуває дедалі більшої популярності серед українців. І сьогодні синій чай можна придбати навіть на сайті ROZETKA. А головне — за розумною ціною.
Синій чай: особливості та переваги
Синій напій Анчан називають чаєм лише умовно. Адже його отримують не з чайного листя, а із суцвіть вічнозеленої трав'янистої рослини кліторії трійчастої (тайська орхідея або метеликовий горошок), які збирають і сушать. При цьому використовують синій чай у двох видах:
- Листовий. Висушені пелюстки волошкового кольору продають у чистому вигляді або змішують із різними сортами чаю, а також шматочками фруктів, ягід і травами.
- Порошковий. У такому вигляді Анчан перетворюється на «блакитну матчу», яка використовується для приготування різних напоїв. Також порошок часто застосовують як натуральний барвник для приготування екзотичних страв.
Аромат Анчан має нейтральний, трохи запашний. А на смак він трохи солодкуватий і трав'янистий. У Таїланді та в інших країнах Азії синій напій готують холодним, найчастіше з лимоном чи лаймом. Також його можна пити й у гарячому вигляді, як звичайний чай.
І хоч Анчан не виділяється смако-ароматичними властивостями, зате корисних у нього чимало. Адже велика кількість мікро- та макроелементів, антиоксидантів, а також багатий вітамінний склад роблять напій лікувальним:
- підвищує імунітет;
- зміцнює серцево-судинну систему;
- знімає стрес та втому;
- стабілізує артеріальний тиск;
- покращує зір;
- продовжує молодість;
- знижує ризик утворення тромбів;
- нормалізує рівень цукру в крові;
- покращує роботу мозку;
- заряджає організм енергією;
- посилює статевий потяг;
- використовується для профілактики онкозахворювань.
Крім того, синій чай покращує метаболізм, що корисно під час схуднення, а також допомагає боротися з безпліддям (як у жінок, так і в чоловіків).
Поради та рекомендації
Щоб Анчан не втратив свої корисні властивості, під час заварювання необхідно дотримуватися кількох простих правил:
- заварювати найкраще в скляному або фарфоровому чайнику з кришкою;
- заливати фіточай краще гарячою водою 60–80 °С, так він не втратить своїх цілющих властивостей;
- вперше сухі суцвіття тайської орхідеї слід залити лише невеликою кількістю води на кілька секунд, щоб їх промити;
- після того як злили воду, можна заварити чай уже вдруге і дати йому настоятися 5 хвилин;
- синій напій може бути гарячим або холодним, у чистому вигляді або з додаванням лимона, меду та м'яти.
Ну а щоб купити чай за доступною ціною, достатньо оформити онлайн-замовлення на сайті ROZETKA. Доставка товару здійснюється по всій Україні: у Київ, Харків, Львів, Суми, Дніпро, Херсон, Запоріжжя, Івано-Франківськ та інші населені пункти країни. З більш детальною інформацією, а також відгуками покупців можна ознайомитись у картці товару.