Плюсовий тиждень на ROZETKA. Знижки до 45%

Знайдено 25 товарів

Бренді Прикарпатський Грушевий 0.5 л 40% (4820094251203)
Бренді Прикарпатський Грушевий 0.5 л 40% (4820094251203)
 
Готовий до відправлення
289

255

Кальвадос Прикарпатський 0.2 л 40% (4820094251524)
Кальвадос Прикарпатський 0.2 л 40% (4820094251524)
 
Готовий до відправлення
104

84

Кальвадос Busnel Pays D'Auge 0.7 л 40% (3192200003381)
Кальвадос Busnel Pays D'Auge 0.7 л 40% (3192200003381)
 
Немає в наявності
1 144

799

Кальвадос Pere Francois VSOP 0.7 л 40% (3269554159368)
Кальвадос Pere Francois VSOP 0.7 л 40% (3269554159368)
 
Немає в наявності
950

750

Кальвадос Pere Francois VS 0.7 л 40% (3269554059354)
Кальвадос Pere Francois VS 0.7 л 40% (3269554059354)
 
Немає в наявності
900

474

Кальвадос Paul Devoille VS 0.5 л 40% (342866470051)
Кальвадос Paul Devoille VS 0.5 л 40% (342866470051)
 
Немає в наявності

799

 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Французький бренді Calvados

Франція відома своїми алкогольними напоями — винами, коньяком і, звичайно ж, Calvados — продукт дистиляції сидру, зазвичай яблучного або грушевого. Після його переганяння виходить бренді міцністю приблизно 40%. Потім він відстоюється в дубових бочках і розливається в пляшки. Цікаво, що не всякий фруктовий бренді може називатися кальвадосом. Ця назва присвоюється лише алкоголю, який був виготовлений у Нормандії за встановленими Францією законами. Попри суворе географічне обмеження, цей напій випускають приблизно 2,5 тисячі виробників.

Виробництво та витримка Calvados

Виготовлення цього виду бренді суворо регламентовано. Так, для дистиляції може використовуватися приблизно 350 сортів яблук і 50 видів груш. Процес виробництва напою є досить ресурсозатратним. Щоб приготувати сидр, потрібно не менш ніж 20 кг яблук. Водночас з плодової суміші буде отримано 15 літрів сидру, з яких вдасться зробити лише дві пляшки кальвадосу.

Процес виробництва фруктового бренді поділяється на три етапи:

  • Бродіння яблучної або грушевої маси упродовж п'яти тижнів. При цьому використовуються різні пропорції гірких, кислих і солодких сортів.
  • Одинарна або подвійна дистиляція в апаратах безперервного переганяння або мідних аламбиках. Така варіативність технологій дає змогу виготовляти Calvados із різними смаковими якостями.
  • Витримка в дубових бочках. Кальвадос не продають молодим, поряд із коньяком і бренді особливо цінується витриманий алкоголь, тому після дистиляції він витримується не менш ніж два роки. На розсуд виробника, цей строк може бути збільшений до десяти років.

Суворо регламентовані умови витримування. Раніше для цього використовувалися виключно бочки із французького дуба. Сьогодні допустимо зберігати молодий бренді у бочках зі славонського дуба, вирощеного в Хорватії та Угорщині.

У процесі витримки Calvados змінює свій смак. Молодий напій вирізняється різким яблучним ароматом. Витриманому алкоголю притаманні нотки печених чи сушених яблук.

Види Кальвадосу

Вибираючи французький яблучний бренді, слід враховувати виробника. Уваги варті такі бренди:

  • Lecomte;
  • Pere Magloire;
  • Coeur de Lion;
  • Christian Drouin;
  • Busnel.

У кожного виробника своя технологія виробництва відповідно і смак алкоголю буде різний. Як правило, рецептура тримається в суворому секреті.

Властивості та способи подавання Calvados

До складу кальвадосу входить яблучна кислота, яка стимулює роботу травної системи. Вона підвищує апетит, тому Calvados вживають як аперитив. Він добре поєднується з іншими спиртними та безалкогольними напоями, тому на основі яблучного бренді готують різні коктейлі. Молодий кальвадос використовується в кулінарії, його додають маринади до м'яса й у десерти.