Гречаний чай, попри свою назву, не має жодного стосунку до традиційної, звичної усім гречаної каші. Виготовляється він з насіння трав'янистої рослини - татарської гречки. Після збору ці насіння шліфують, обжарюють, ретельно перемелюють, а потім пресують. Особливість гречаного чаю в його незвичних гранулах, які розкривають смак, аромат і корисні властивості цього напою більшою мірою. Багатий антиоксидантами, флавоноїдами і мінералами склад забезпечує високу перевагу для здоров'я. Надає відчуття ситості на дієті, добре знімає спрагу, сприяє відновленню кислотно-лужного балансу.
Гречаний чай: користь для організму. Дана рослина здавна славиться своїми корисними якостями. В нього входять вітаміни груп A, B, E і P. Крім того, корисні мікроелементи підвищують імунітет, покращують барєрні властивості організму, стримують розвиток запальних процесів. Чай зміцнює і добре очищає судини від токсинів, холестерину, шлаків, знижуючи тим самим навантаження на серце, покращуючи згортання крові і нормалізуючи тиск.
При регулярному прийомі ви значно знизите ризик появи онкологічних захворювань. Також відвар гречки сприятливо впливає на травлення, покращує метаболізм, що оцінять страждаючі гастритом люди.
Як заварювати гречаний чай? Даний напій досить простий у використанні. Для цього зерна гречки необхідно залити щойно кип'яченою водою, її оптимальна температура повинна дорівнювати 90°C. Залиште відвар на 1-3 хвилини, а потім процідіть. Тепер чай готовий до вживання.
Спосіб приготування: 1 ч. л. чаю залити 200 мл води 90 ° C, настояти 3 хв.