Дехто помилково припускає, що розчинна кава — це дешева альтернатива зерновому продукту, що не виправдовує очікувань. Однак це не зовсім так. Адже розчинний напій, виготовлений з якісної сировини, за смако-ароматичними характеристиками не поступається натуральному продукту. До того ж великий асортимент кави, що відрізняється сортом і способом сушіння зерен, дає змогу підібрати напій навіть найвибагливішому покупцеві.

Розчинна кава: особливості та переваги

Розчинна кава — смачний напій із яскраво вираженим насиченим ароматом, для приготування якого не потрібно багато часу та використання спеціальної кухонної техніки. Достатньо лише залити окропом пару ложок світло-коричневих гранул у чашці, і напій, що так бадьорить, готовий. Однак деякі сучасні виробники пропонують своїм покупцям ще й каву в капсулах для приготування напоїв у спеціальних кавомашинах.

Наразі розчинна кава поділяється на три групи:

  • Порошкова. Недорогий продукт, що являє собою висушений екстракт, отриманий шляхом сушіння гарячою парою.
  • Гранульована. Технологія виробництва така ж, що й під час виготовлення порошкового продукту, за одним лише винятком — на кінцевому етапі екстракт трохи зволожують. Внаслідок чого дрібні порошкоподібні частинки злипаються, утворюючи невеликі гранули.
  • Сублімована. Отримують методом швидкого заморожування та вакуумного сушіння оброблених зерен. У чистому вигляді сублімована кава виглядає як невеликі шматочки неправильної форми. І, на відміну від інших видів розчинної кави, вона вважається найякіснішою, а отже — найдорожчою.

Загалом кава використовується як ароматний напій, що надає вранці сил та енергії. Однак її можна застосовувати й у кулінарії для приготування різних десертів, а також алкогольних і безалкогольних коктейлів. Адже доведено, що регулярне вживання кофеїну в невеликих дозах позитивно впливає на організм людини:

  • покращує мозкову активність;
  • надає сил та енергії;
  • зміцнює імунну систему;
  • знижує ризик виникнення онкологічних захворювань;
  • покращує роботу ШКТ;
  • дарує гарний настрій і запобігає розвитку депресії.

Однак, крім користі, кофеїн може завдати й непоправної шкоди організму. Адже надмірне вживання призводить до залежності та виснаження нервових клітин. Також кофеїн не рекомендується людям із серцево-судинними захворюваннями, гіпертонією, тим, хто страждає на ожиріння, а також у разі патології сечостатевої системи. Тому лікарі та дієтологи наполегливо рекомендують випивати не більше ніж 1–2 чашки на день. А людям, які страждають на ті чи інші захворювання, найкраще замінити класичну каву на напій без кофеїну.

Поради та рекомендації

Щоб купити розчинну каву за розумною ціною, достатньо оформити онлайн-замовлення на сайті ROZETKA. У каталозі представлено великий асортимент якісних кавових напоїв відомих українських і закордонних виробників: Якобс, Нескафе, Амбасадор, Давидов, Чорна Карта, Жардін та ін.

  • Сорт зерен. За складом розчинну каву можна поділити на три категорії:
    • 100% арабіка;
    • купаж арабіки з домішкою робусти;
    • 100% робуста.
  • Упаковка. Вона має бути цільною та герметично закритою. Найкраще вибирати продукт у скляній або жерстяній банці. Також підійде м'яка фольгована упаковка. Однак після придбання каву рекомендується пересипати в скляну, жерстяну або керамічну ємність з кришкою і зберігати в прохолодному темному місці не більше ніж 6 місяців.
  • Інформація на пакуванні. На етикетці має бути зазначено не тільки сорт зерен, але й всю необхідну інформацію про виробника (назва бренду, країна-виробник, контактні дані). Також перед купівлею рекомендується перевірити умови та термін зберігання продукту.

Дотримуючись усіх перерахованих вище рекомендацій, ви зможете підібрати розчинну каву, що відповідає вашим смако-ароматичним потребам. Доставка замовлення здійснюється поштою по всій території України. З детальною інформацією, а також відгуками покупців можна ознайомитись у картці товару.

Обрано 2082 товари

Показати ще