Попри велику кількість розчинних напоїв, кава в зернах, як і раніше, надзвичайно популярна. Це обумовлено насиченістю смаку та аромату. Порошкові суміші не мають таких характеристик. У них дещо інші смакові якості.

У ROZETKA представлено продукцію різних брендів. Вона фасується в пакування різного об’єму. Ви зможете підібрати варіант з огляду на власні потреби та бюджет.

З історії тонізувального напою

Цей напій було винайдено приблизно 850 року нашої ери. Однак всесвітнє визнання прийшло до нього лише за декілька століть. Спочатку для приготування суміші використовували сирі ягоди. У Ємені навчилися робити відвар із висушеної м'якоті плоду.

У XII столітті почали робити порошкову каву із зерен, аналоги яких використовуються й нині. Висушені плоди подрібнювали та заливали окропом. Араби додавали у відвар корицю, імбир та інші прянощі. Також темну воду змішували з молоком, вона набувала приємного кремового відтінку й солодкуватого смаку.

Починаючи з XIV століття кавове дерево почало поширюватися світом. Цьому сприяли європейські торговці.

Приблизно 1555 року в Стамбулі було відкрито першу у світі кав'ярню. В Англії подібні заклади довгий час вважалися суто чоловічими клубами.

Спочатку кавові рослини були поширені в Африці та арабському світі. Голландські колоністи привезли його до Південної Америки. Дерево та кущ добре прижилися в теплому кліматі. І сьогодні на американському континенті нижче за екватор вирощують плантації цієї культури. На одну Бразилію припадає 40% від усього світового обсягу вирощування рослини.

Види кави в зернах

Розрізняють такі сорти:

  • Арабіка — найпопулярніший різновид, частка на ринку сягає 70%, відрізняється вишуканим ароматом і благородним смаком, культура вирощується на висоті до 2 тис. м, найбільший вміст кофеїну в плодах із Колумбії;
  • Робуста — гіркий вид, його рідко вживають чистим через високу концентрацію тонізуючого мікроелементу, культуру вирощують у Бразилії, Конго, Індонезії;
  • Ліберіка — найрідкісніший сорт, його також розбавляють, не надто поширений через схильність рослини до різних захворювань і низьку врожайність.

Вибираючи каву в зернах, потрібно враховувати країну-виробника та умови вирощування плодів. Від цього залежать смакові якості та ціна продукту. Так, вважається, що Арабіка, вирощена на рівнині, має більший вміст кофеїну, ніж рослини, зібрані в горах.

У Європі поширені суміші з різних сортів. Приготування напою із зерен кави перетворилося на справжнє мистецтво. Його майстрів називають бариста.

Критерії вибору та способи приготування

Кожен кавоман має свій улюблений сорт. У цьому немає нічого дивного. Сприйняття смаку в кожної людини індивідуальне. Під час купівлі подрібненої суміші цінителі зернового напою звертають увагу на такі нюанси, як:

  • відсоток кофеїну;
  • гіркота;
  • кислинка.

За час існування кави в зернах було придумано безліч способів її заварювання. Найпопулярніші суміші:

  • еспресо — класичний рецепт, він дозволяє найкраще оцінити смак цього тонізуючого засобу;
  • американо — його вигадали в США, звідси й назва, жителі Північної Америки просто додали до попереднього напою окріп;
  • капучино — його вигадали в Італії, у чорну гарячу рідину поклали цукор, налили молоко, потім збили її, щоб вийшла пінка;
  • лате та макіато — розрізняються за часткою молочного продукту та зернової суміші в складі, компоненти не перемішуються;
  • мокачино та мокко — секрет приготування полягає в додаванні шоколаду;
  • ристрето — насичена суміш, що подається в маленьких чашках.

Ступінь зрілості та марки

У продажу представлено зелений та свіжообсмажений продукт. Другий — більш поширений. Під час купівлі кави в зернах слід враховувати її марку. Від неї залежить смак. Доступні:

  • Амбасадор;
  • Лавацца;
  • Мовенпік;
  • Егоїст;
  • Illy;
  • Чорна карта;
  • Dallmayr;
  • Чібо;
  • Жардін;
  • Totti.

Це не вичерпний перелік брендів. У ROZETKA представлено також інші, менш популярні, торговельні марки. У продажу є німецький, італійський, львівський, білоруський, австрійський та багато інших продуктів. Ви зможете підібрати якісну суміш для своїх потреб.

Доступна тара різного об'єму — від стіків на 5 г до великого пакування на 1 кг. Певне значення має й матеріал. Упаковка може бути паперовою, металевою, скляною, поліетиленовою. Від цього аспекту залежить збереження початкових якостей.

Продукція поставляється у вигляді порошку, капсул і гранул. Від цього параметра залежить призначення продукту. Він може бути для турки або кавоварки. Окремий різновид — суміш без кофеїну.

У ROZETKA ви можете купити каву в зернах будь-якого виду. Доставка здійснюється по всій Україні.

Обрано 4000 товарів

Показати ще