Третє дихання

Відгуки покупців про Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K202DBRA) Shadow Black / 15.6" IPS Full HD 144 Гц / AMD Ryzen 5 5500H / RAM 16 ГБ / SSD 512 ГБ / nVidia GeForce RTX 2050, 4 ГБ

Код:  452919608
Залиште свій відгук про цей товар
  • Оксана Крамар
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka. Обсяг оперативної пам'яті: 16 ГБ. Колір: Чорний. Обсяг SSD: 512 ГБ

Поки що товаром задоволені

• Представник бренду

Доброго дня! Дякуємо за Ваш вибір та відгук.

• Іван

Такий собі ноут в плані геймерства. Дуже низька автономність. Дійсно буда така сама ситуація, як у коментатора - посидів 10 хв у менюшці гри і мінуснуло 40% заряду. При чому, був включений режим передостанній перед енергозбереженням (ефективна батарея чи якось так). Тому автономність тут зовсім поганська.
    Щодо ігор, то іграти щось можна, аде на високий фпс не надійтеся.
    Шум охолодження досить гучний. Вночі не пограєте, сусідів розбудите )

А ну і ще всього 2 usb. Це ніби як жарт

Переваги:
    Клавіатура, екран
    Недоліки:
    Автономність дуже погана, шумне охолодження, мало фпс видає, мало usb
    • Представник бренду

Доброго дня!
      Дякуємо за зворотний зв’язок і докладний опис ваших вражень від користування Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6.
      Ця модель дійсно орієнтована на початковий рівень геймінгу, і має активне охолодження, яке автоматично адаптується під навантаження - звідси і підвищений рівень шуму в іграх.
      Щодо автономності - для ігрових ноутбуків із дискретною графікою вона обмежена, особливо під час запуску ігор навіть у меню, адже активно працює відеокарта та процесор, що суттєво впливає на витрату заряду.
      Щодо USB - розуміємо, що кількість портів може мати значення, однак 2 порти USB-A доповнюються портом USB-C, який також можна використовувати для периферії через перехідники або хаби.

• Іван

Я розумію, що вам треба щось відповісти. Але автономність це ужас в даному випадку. Втратити 40% за 10хв перебування в меню гри... У мене були інші ноутбуки Леново теж типу ігрові. І там такого кошмару не було жодного разу. І то я на них використовував режим максимальної продуктивності.

• Іван

Плюс я працюю через зовнішній монітор. І чомусь в цьому ноуті при підключенні через hdmi використовується вбудована графіка. Чудо! Але кулери фігачать ьак само голосно.

• Андрій

Купив я недавно саме цей ноут. Не ведіться на приставку Gaming. В грі Dota 2 різниця в FPS між вбудованою графікою процесора та дискретною RTX 2050 - всього 10 FPS (73 проти 64). Тому, що робить цей ноут "ігровим" я так і не зрозумів.
    Думаю, по кількості FPS зазначених вище ви зрозуміли, що цей ноут далеко не ігровий :)
    При грі кулери шумлять досить голосно. Я розумію, що це охолодження і без нього нікуди. Але... маємо факт.

Доречі, є така проблема в іграх. CPU загружений десь на 75%, а GPU лише на 43%. Питання - чому? Звертався і до GPT, і на форум Lenovo. Виконував всі рекомендації, але нічого не змінилось. Щось не дає відеокарті працювати на повну потужність. Висновок - це залізо може видавати більший FPS в іграх. Але чомусь навантаження на GPU ріжеться. Тротлінгу немає. Режими максимальної потужності виставив всюди, де тільки можна.

Тому я ось взагалі не розумію навіщо в цьому ноуті дискретна RTX 2050. Хіба що для підвищення ціни. А так то без неї було б абсолютно все те саме.

Переваги:
    Якісна зборка, хороший екран, приємна клавіатура
    Недоліки:
    Всього 2 USB, сильно шумлять кулери, маловато FPS в іграх, недоречна дискретна відеокарта
    • Представник бренду

Доброго дня!
      Дякуємо за детальний зворотний зв'язок і те, що поділилися власними спостереженнями щодо Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K202DBRA).
      Модель з RTX 2050 позиціонується як початкове рішення для геймінгу, і, дійсно, рівень FPS залежить від багатьох факторів - зокрема, налаштувань енергоспоживання, термопрофілів, режимів у NVIDIA Control Panel, а також оптимізації самих ігор.
      Для забезпечення повної продуктивності радимо:
      -перевірити, що живлення увімкнене в мережу (а не від батареї),
      -активувати "Максимальна продуктивність" в налаштуваннях живлення Windows і Lenovo Vantage,
      -переконатись, що драйвери відеокарти оновлені через Lenovo Vantage або офіційний сайт NVIDIA.
      Щодо шуму кулерів - ноутбук дійсно має активне охолодження, яке автоматично адаптується до навантаження. Якщо вам критичний рівень шуму - можна встановити профіль “Quiet” у Lenovo Vantage для щоденних задач.

• Андрій

Все, що ви перелічили, я зробив. І навіть зробив більше:
      - оптимізував гру через GeForce Experience
      - встановив програми моніторингу навантаження і температури
      - бавився з налаштуваннями гри вручну
      Всі драйвери оновлені. Ця RTX 2050 - слабенька. Навіть GTX 1650 (на моєму Lenovo L340 Gaming) працює на тому ж рівні і навіть зачасту краще. І відеокарта 19-го року, якщо не помиляюсь. Ось L340 це дійсно ігрова модель. А це щось таке незрозуміле.

• Представник бренду

Модель IdeaPad Gaming 3 з RTX 2050 розрахована переважно на казуальний геймінг, навчання, мультимедіа та роботу з графікою, де важлива наявність дискретного GPU, але без фокусу на високі FPS у сучасних іграх.
      Розуміємо ваші очікування й дякуємо за чесний відгук.