Campari — італійський аперитив

Десертний лікер Campari виробляється в Італії з ХІХ століття. Свою назву він отримав від імені свого творця Гаспара Кампарі, який був фахівцем зі змішування алкогольних коктейлів. Якось у своєму кафе він подав яскраво-червоний напій, якому судилося прославити ім'я свого творця на весь світ. Сьогодні Campari — це найвідоміший італійський аперитив. Він належить до категорії бітерів. міцних спиртних напоїв на основі трав із гірким смаком. Головна відмінність настоянки — насичений яскравий червоний колір.

Склад Campari

Рецепт лікеру тримається в суворому секреті упродовж усієї історії існування. Відомо, що до його складу входять від 40 до 68 компонентів. Дегустатори вказують на наявність таких інгредієнтів:

  • аїр;
  • каскарола;
  • тирлич жовтий;
  • помаранча миртолиста.

У суміш трав, цитрусових, фруктів і ягід додають цукровий сироп. Далі лікер виробляється шляхом мацерації, тобто настоювання. Готовий напій вирізняється яскраво вираженим гірким смаком, у якому чітко відчуваються земляні та деревні ноти. Також в ароматі відчувається виноград, ожина, мох, мед. Яскраво-червоного кольору, який став візитною карткою Campari, надавав харчовий барвник кармін, зроблений на основі кошенілі. З 2006 року виробник замінив його на штучний компонент.

Міцність чистого Campari сягає 28%. Цей показник у напою з позначкою soda становить не більш ніж 10%.

Види Campari

Італійський виробник не робить ставку на широкий вибір смаків і ароматів. Кампарі існує у двох видах:

  • У чистому вигляді — це класичний варіант настоянки Кампарі бітер — з насиченим смаком, у якому виразно відчувається гіркий цитрус, пікантні трави та спеції. Виробник стверджує, що смак бальзаму залишився таким самим, як у XIX столітті. Бітер продається в пляшках 0,5 та 1 л.
  • У змішаному вигляді.Кампарі сода — це газований коктейль із м'якшим смаком і менш вираженою гіркотою.

Способи подавання Campari

Гіркий смак підвищує апетит і покращує травлення, тому напій подають як аперитив у чарках. Його випивають одним ковтком, тоді не відчувається гіркота бітера. Лікер не заведено охолоджувати, але припустимо додавати кубик льоду. Також на основі Campari готують коктейлі:

  • «Мілан-Турін» — з гіркого Кампарі та солодкого вермуту;
  • Negroni — до попереднього поєднання додається джин у рівних пропорціях із вермутом та кампарі;
  • Campari Orange — до складу цього коктейлю входить апельсиновий сік та тростинний цукор;
  • «Американо» — аперитив із содовою;
  • «Спрітц» — є сумішшю з білого й червоного ігристого вина з бітером.

Лікер Campari додають у десерти — желе та щербети. Кулінари також використовують бітер як заправку до фруктових салатів.

Обрано 7 товарів