У холодильнику майже кожної господині є рибні консерви. Це унікальний продукт, який може зберігатися тривалий час та абсолютно не змінити смакові якості. Кількість страв з їхнім використанням зростає щодня. Кухарі раз у раз вигадують щось новеньке. Також їх можна взяти з собою в похід, вилазку, подорож.  Що й робить більшість туристів. Вони займають мало місця в рюкзаку, дуже поживні. Сучасні технології виготовлення рибних консервів роблять їх безпечними.  Кількість різновидів збільшується щорічно.

Різновиди консервів

Зараз будь-який гурман може знайти товар до смаку. Різні виробники випускають такі різновиди рибних виробів:

  • Консерви в желе. Готують із сирої, бланшованої, смаженої риби. Це кефаль, сайра, судак, короп, палтус. Її солять, укладають. Згодом заливають агаром, желатином. До складу входить цибулька, оцет, спеції.
  • Консерви в олії. Поживні делікатеси. Виготовляються з копченої сировини, яку бланшують та обсмажують. Додають олію, різні спеції.
  • Консерви у власному соку. Складаються з жирної риби. Переважно це: лосось, палтус, осетер, скумбрія та багато інших. Усередину додають чорний перець, лавровий лист. Що додає особливої пікантності. Особливість виготовлення — сировину укладають всередину ємності сухою.
  • Консерви у томатному соусі ще називаються закусочними. Застосовують для приготування першого, або як звичайну закуску. Можуть виготовлятися з чорноморської ставридки. Вона підсушується, смажиться, проходить потрібні процедури.  Наприклад, котлети з продукту вийдуть соковитими, смачними.
  • Консерви з овочами. У виробництві використовують ніжні сорти риби. Всередину додають різні овочі. Перевага в тому, що вони підходять для певного різновиду рибної сировини. Чудово підійде як закуска, для приготування страв. Можна приготувати смачний пиріг, використовуючи такий різновид консервів.
  • Шпроти. Виготовляються з: кільки, дрібного оселедця, салаки. Риба піддається гарячому копченню. Згодом видаляються хвости, голови.  Продукт укладається шарами, заливається рафінованою олією, 3:1. Потім його щільно закривають і стерилізують.

Цікаві факти

Є прихильники того, що всередині банки справжня отрута. Міфів про консерви удосталь, і спростувати їх усіх досить складно. Але варто пам'ятати, що на деяких упаковках є кілька дат виготовлення. Першу розміщують на кришці, другу друкують на етикетці. Попри переконання продавців, правильна та, що виділена зверху банки.

Багатьма експериментами доведено. Зберігати продукт за правильної температури, можна упродовж необмеженого часу. Але більшість лікарів рекомендують вжити рибні вироби не пізніше, ніж за дванадцять місяців від дня виробництва.

Якщо до вподоби соковита риба, треба акцентувати увагу на дату. Вона має бути осінньою. Саме в цей період водоплавні насичуються жирним шаром, готуючись до тривалої зими. Страви з такого типу консервів здивують будь-кого. Лососеві вироби, виготовлені в нерест, купувати не варто. У цей проміжок гіршають їхні смакові якості.

Іноді у крамницях можна знайти консерви для людей на дієті. У такі банки не додають гострі спеції, продукт багатий на вітаміни. Суп із дієтичних продуктів можна їсти людям, хворим на цукровий діабет.

Дуже прикро, коли Ви відкриваєте банку рибних консервів, а вона напівпорожня. Щоб уникнути цього, потрібно струсити бляшанку. Звук сплеску рідини свідчить, що брати її не потрібно.

Розкривши залізну ємність із рибою, краще відразу перекласти те, що міститься всередині, у скляну банку. Рекомендується вжити продукт відразу, або не пізніше, ніж за добу. Не можна залишати рибу в залізі, тому що відбуваються процеси окиснення. Якщо організм не досить міцний, є ризик отруєння.

Попри всі плюси й мінуси, рибні консерви заслужено можна вважати універсальною їжею. Люди завжди вживали її в різних виглядах. З неї можна приготувати салат із будь-яким різновидом рибного продукту. Головне — правильно обрати інгредієнти й не зіпсувати смак. Холодець із рибою сподобається найзапеклішому шанувальнику добре поїсти. Популярність продукту не падає з роками, а навпаки зростає.

Показати ще 60 товарів