Fragolino: що це таке

Назва ігристого вина Fragolino походить від італійського Fragola, що перекладається як «полуниця» й пов'язана зі специфікою напою. Його історія почалася в Італії позаминулого століття й досі виробляється переважно на північному сході країни. Автентичне Fragolino славиться виразним полунично-суничним смаком, поєднанням виноградної кислинки з яскравими солодкими нотками.

Які є різновиди Фраголіно

Класифікація за вмістом цукру передбачає поділ алкогольної продукції на солодку (понад 45 грамів на літр), напівсолодку (від 18 до 45 г) та суху (до 4 г). Ще одна ґрунтується на загальноприйнятих знаках якості, якими відзначаються етикетки. У цьому аспекті бувають два основні види Fragolino — VdT (столові) та IGT (місцевого виробництва із сировини конкретного зазначеного регіону). Більшість із них зі звичною, яскраво вираженою ігристістю (з «бульбашками»), але є й тихі, які не містять вуглекислого газу, не «шипучі» й не пінисті.

Вибір Фраголіно сьогодні досить великий. Стандартне оформлення — класичні скляні пляшки. Новий практичний формат — алкоголь у банці. Міцність залежно від певного рецепта варіюється в межах 4-5%, 6-8% та 9-15%. Окреме місце в брендовому сімействі займає безалкогольне вино із сорту Мускат з ягідним ароматом та тонами лісової суниці. У різноманітних Fragolino свої власні характеристики та особливості, зумовлені стилем торгової марки.

Обрано 108 товарів

Показати ще