Одними з найулюбленіших традиційно є м'які сири, кожен з яких справедливо вважають королем будь-якого столу. На відміну від твердих сортів, їх виробляють без додаткового оброблення, мають ніжну вершкову або сирну консистенцію. Іноді на них є скоринка, але найчастіше природна або з пліснявою. Усі різновиди вирізняються високою поживною цінністю і неймовірними смаковими якостями — бувають із пікантним гострим, перцевим, кисломолочним або, наприклад, грибним смаком. Також вони характеризуються порівняно невеликими розмірами. Багато сирної маси не додають з огляду на те, що вона занадто спресовується під тиском власної ваги.

Чудова самостійна страва ідеально поєднується і з фруктами, і келихом вина, і з кухлем пива. Також ласощі подають як закуску до святкового столу та доповнюють ним різноманітні страви. Універсальний інгредієнт чудово підходить для крему, для торта, для чизкейка, для бутербродів і для піци, для соусів, салатів і для суші, його додають у супи, запіканки й багато інших страв.

Що потрібно знати про використану сировину

Здебільшого м'які сири виробляють з двох типів сировини:

  • з коров'ячого молока — найпоширеніша група, особливо ніжні, зі стриманим традиційним смаком і солодкуватими акцентами, зберігають до 3 днів;
  • з козячого молока — належать до делікатесів через маленькі партії, найжирніші, з яскравим вершковим смаком, насичені мікроелементами та вітамінами, найкраще засвоюються, термін зберігання зазвичай досягає 2 тижнів.

Вони можуть бути не тільки із сировини у звичному вигляді, але й, наприклад, із сиру, з кефіру, зі сметани, з мацоні — кисломолочного напою вірменського походження. Незалежно від того, яке використовують молоко, суворо дотримуються технологічного процесу вироблення. Оригінальна рецептура передбачає додавання натуральних вершків. Для отримання м'яких сичугових сирів потрібний відповідний фермент для зсідання молока. Окремі молочні продукти з цвіллю потребують спеціального компонентного складу, який містить пастеризоване молоко та закваски.

Різноманіття м'яких сирів на сайті ROZETKA

В інтернет-магазині можна купити м'який сир на будь-який смак. Єдиної затвердженої класифікації немає. Насамперед сирні продукти традиційно класифікують за країнами-виробниками, наприклад:

  • французькі,
  • італійські,
  • німецькі,
  • данські,
  • чеські,
  • швейцарські,
  • кавказькі,
  • єгипетські,
  • фінські.

Усі вони формують дві великі групи: свіжі та зі скоринкою. Перші започаткували сироваріння загалом, технологія вироблення найпростіша. Вони дуже ніжні, схожі на сир, вживають у свіжому вигляді. Якщо зверху розпилити спеціальний грибок, згодом утворюється скоринка, яка буває різних кольорів і відтінків. Такі різновиди вважають благородними, елітними, тому й коштують відповідно. Серед типових і популярних представників обох груп:

  • з білою цвіллю — найменш численні, як порівняти з іншими, їхнім попередником і класичним сортом є доволі щільний брі в білій оболонці, молодий м'який сир має солодкуватий смак, а зрілий легко впізнають за яскравим запахом і гостротою;
  • з блакитною пліснявою — ще одні ласощі найвибагливіших гурманів, оскільки спори грибків достигають не зовні, а всередині сирної маси, утворюються прожилки синьо-зеленої цвілі, консистенція виходить зерниста або масляниста, а присмак гострий і солонувато-пряний;
  • адигейський — національна страва черкеської кухні, схожа на бринзу, зазвичай несолона, буває з кропом і часником, білого кольору, з чистим кисломолочним смаком;
  • моцарела — ніжний італійський різновид із раннім терміном достигання і короткочасним витримуванням в розсолі, зберігають і транспортують зазвичай у «мішечку», буває у формі сплетеної кіски, маленьких круглячків, великих ковтунців і невеликих кульок;
  • фета — кулінарний символ і традиційний грецький делікатес із категорії розсільних, з виразним солоним смаком і легкою молочною кислинкою, щільною білосніжною структурою, що кришиться, добре тримає форму під час нарізання кубиками;
  • халумі — левантійські слабосолені ласощі, яке на Кіпрі називають даром Афродіти, зовні схоже на величезний пельмень або чебурек, має виразний відтінок ментолу як післясмак;
  • сулугуні — відомий грузинський сир моцарела, достигає в розчині кухонної солі, з щільною і шаруватою консистенцією, трохи солонуватий, з пікантною гостротою;
  • тофу — азійський солодкуватий скарб, що набув надзвичайної популярності в східних країнах, являє собою пресований соєвий сир, доволі пористий, без характерного запаху та присмаку;
  • бринза — батьківщиною визнана Румунія, вважають нормою вологу поверхню, оскільки продукт визріває в розчині та насичується рідиною, сам по собі щільний, але водночас крихкий, зазвичай із кисломолочним запахом, але буває і трав'яним, і гоструватим.

Що враховувати під час вибору переноски

У каталозі запропоновано якісну та свіжу продукцію відомих брендів, серед яких Хохланд, President, Дзвени Гора, Mlekovita, Philadelphia, Ферма. Вона надходить від виробників і офіційних імпортерів із дотриманням температурних режимів, зберігають і доставляють у відповідних умовах. Паковання буває пластиковим, поліетиленовим і вакуумним, можна вибрати як в'язку сирну масу, так і м'які вершкові сири, наприклад, у пластинках. Вага найрізноманітніша, але в середньому від 100 до 300 грамів. Жирність варіюється в межах 0,2—52%, обумовлена конкретною рецептурою.

Окрему увагу під час вибору треба приділити особливостям молочних продуктів. Одні компанії не застосовують ароматизатори, консерванти та барвники, лактози, пальмової олії або стабілізаторів, глютену або борошна. Інші позиціюють свою продукцію як натуральну або органічну, треті додатково насичують вітамінами. Детальний опис товарів допоможе визначитися з вибором коров'ячого, козячого м'якого сиру або інших різновидів. Доставка в короткі терміни по всій Україні, гарантуючи свіжість будь-яких харчових продуктів.

Обрано 105 товарів

Показати ще 45 товарів