Допомогай Superhumans разом з RZTK

Знайдено 3352 товари

Показати ще
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Такий виріб, як сотейник називають по-різному: глибокою сковорідкою з високими бортиками або невеликою каструлею. Вважається досить універсальним пристосуванням, оскільки призначається для варіння, смаження й тушкування. Бувають різних форм і різної висоти. Деякі моделі дуже схожі з каструлями, а деякі зі сковорідками. Сама назва походить від «соте», що означає найменування страви. Така їжа готується не в будь-якому посуді. Для приготування потрібна висока температура та потрібно часто струшувати посуд.

Основні характеристики сотейників 

Продукція виготовляється з антипригарним покриттям. Зазвичай виготовляється з тефлону, титану, граніту, кераміки та силікону. У якісних моделей є два шари такого покриття. Бувають моделі з такими поверхнями: керамічною, алюмінієвою, керамогранітною із додаванням фторополімеру, який здатний підтримувати міцність, потрібне ковзання, адегезію, водночас матеріал не прилипає.

Під час вибору варто враховувати товщину покриття. Цифра має бути не менш ніж двадцять мкм. Для стандартних моделей звичайною товщиною напилення є орієнтованість на товщину металу від 2 до 2.2 міліметра. Якщо антипригарна речовина нанесена способом напилення, а не роликового накату, значить прилад якісний і буде слугувати довгий час.

Бажано, щоб до складу не входили свинець, меламін і кадмій. Багато моделей не сприймають індукційні плити, що варто враховувати під час вибору. Тому важливо робити вибір за типом плити: індукційна, газова або електрична.

Внутрішня поверхня характеризується рельєфністю, а нижня частина має особливий хвилястий малюнок. Такі елементи призначені не тільки для виконання функції декорування, але і для функціональної оптимізації. Завдяки таким особливостям краще та рівномірніше розподіляється температура.

Комплектуючі продукції

Під час вибору варто приділити особливу увагу ручці. Найкраще, якщо ця частина буде знімна. Тоді таке обладнання дійсно можна буде назвати універсальним. Використовується для приготування їжі на відкритому вогні та в духовці.

Якщо ручка не знімна, то важливо, щоб добре прикріплювалася до пристрою й не нагрівалася до високої температури. Якщо буде перегріватися, то можна отримати опік або інші пошкодження, які зашкодять здоров'ю. Часто застосовується заклепувальний механізм.

Варто також враховувати ергономічні характеристики. Є моделі з ручками для спеціально великих пальців, тоді сотейник буде зручно тримати у руках. Популярними різновидами вважаються типи з кришкою. Важливо враховувати матеріал виготовлення і вид.

Найбільш довговічними та надійними вважаються агрегати з термостійкого скла. Бажано, щоб ободок був виготовлений із нержавіючої сталі. У будь-якої моделі має бути відділення для випускання пари. Багато сучасних моделей обладнані такою функцією, як індикатор нагрівання температури, щоб контролювати нагрівання. Дає можливість стежити за технологічним процесом приготування їжі й за тим, щоб виріб не перегрівався.

Виділяють особливий різновид агрегатів — електричний тип. Можуть замінити плиту. Зберігають усі смаки та запахи їжі під час готування. Виготовляються з алюмінію, чавуну, нержавіючої сталі та титану.

Ручки виготовляються з бакеліту, металу, бувають комбінованими, дерев'яними. Перші вважаються різновидом пластмасових. Характеризуються високою надійністю, низькою теплопровідністю, легко піддаються очищенню. Рідко ламаються у разі пошкоджень, не з'являються подряпини. Можливе обвуглювання, але не зможе зайнятися на відкритому вогні. Краще не застосовувати в духових печах.

До підвидів металевих належать алюмінієві, чавунні та сталеві. Добре переносять сильні нагрівання, можна використовувати у духовці. Серед вад — висока теплопровідність, тому можна заробити опік. Часто під час виготовлення застосовується такий самий метал, з якого виготовлений сам корпус.

Під час готування потрібно користуватися спеціальними прихватками та рукавицями для повної безпеки. Посуд із комбінованих матеріалів дуже чутливий, тому не підходить для використання в духовці. Кришки виготовляються зі скла або металу. Місткість сотейника становить від 0.8 до 7 літрів, а діаметр від шістнадцяти до тридцяти сантиметрів.