Тертки на вашій кухні
До числа обов'язкових атрибутів будь-якої кухні входять тертки, які вперше з'явилися у Франції в 16-му столітті. Значно полегшуючи та прискорюючи процес готування, вони стали одними з незамінних предметів. З роками "терткобудування" серйозно просунулося, і важливий інструмент змінився відповідно до сучасних вимог. Кожен елемент розробляється для зручності використання, швидкого подрібнення й бездоганного результату. Особливу увагу приділяють дизайну, щоб продукція гармонійно вписувалася в інтер'єр або привносила яскраву родзинку. Поєднання стилю, простоти та функціональності ідеально доповнює невисока вартість. Ручні тертки порівняно дешевші, ніж механічні та електричні овочерізки залишаючись найпоширенішим і найпопулярнішим рішенням.
Види терток
Перші французькі тертки були олов'яні, а тому вибагливі в догляді та з часом тьмяніли. На відміну від перших екземплярів, пропоновані сьогодні девайси позбавлені недоліків:
- пластикові — виготовлені з безпечного пластику, легкого та приємного на дотик, досить міцного, стійкого до кислот і здатного зберігати привабливий зовнішній вигляд;
- з неіржавкої сталі — відполіровані до дзеркального блиску, не схильні до корозії, не тьмяніють і не темніють, мають високу міцність;
- дерев'яні — відчутно важчі, ніж інші, зате з префіксом ECO, частіше виробляються з бука і виділяються його оригінальною текстурою, візерунком зрізу, не схильні до розтріскування й розшаровування;
- комбіновані — наприклад, основа тертки для овочів виготовлена з неіржавкої сталі, а ручка — із пластику і із силіконовим покриттям.
Вибір терток на сайті ROZETKA
В асортименті представлені різні серії кухонного приладдя, від класичних до сміливих дизайнерських. У каталозі достатньо варіантів від Ardesto, Krauf, Fissman, IKEA, Wood&Steel, Mandoline Slicer та інших провідних виробників. Здебільшого представлена ручна тертка для овочів, але є й інші різновиди. Серед найактуальніших:
- для капусти;
- для корейської моркви;
- для картоплі фрі;
- для сиру;
- для яблук;
- для цедри, імбиру та часнику.
Ключова відмінність між ними — кількість робочих сторін. Стандарт 4-х або 6-гранний, але можна купити тертку й односторонню, двосторонню або навіть із 13-ма поверхнями (у комплекті йдуть змінні леза). Серед них підвищений попит мають універсали. Для натирання, шинкування й нарізування передбачені дрібні та великі краплеподібні отвори, великі довгасті прорізи й маленькі зубчики. Різні модифікації бувають із насадками, що розширюють функції, з нековзною основою і з контейнером (така тертка вважається найзручнішою та найпрактичнішою). Окрема пропозиція — слайсер-тертка для отримання гарних акуратних скибочок. Будь-який товар можна замовити з доставлянням відповідним способом, вибрати один аксесуар або набір, з мінімальною комплектацією або, наприклад, із захисним чохлом для зберігання.