Нічний розпродаж. Пробуджуємо нічні знижки до -70%

Знайдено 108 товарів

Портвейн Caves Santa Marta білий 0.75 л 19% (5601878430460)
Портвейн Caves Santa Marta білий 0.75 л 19% (5601878430460)
 
Готовий до відправлення
500

349

Портвейн Caves Santa Marta коричневий 30 років 0.75 л 21% (5601878430514)
Портвейн Caves Santa Marta коричневий 30 років 0.75 л 21% (5601878430514)
 
Готовий до відправлення
3 375

2 570

Вино Ramos Pinto Tawny 30YO Porto червоне солодке 0.75 л 19.5% (5601332000819)
Вино Ramos Pinto Tawny 30YO Porto червоне солодке 0.75 л 19.5% (5601332000819)
 
Готовий до відправлення
8 298

7 054

Портвейн Caves Santa Marta коричневий 20 років 0.75 л 20% (5601878430507)
Портвейн Caves Santa Marta коричневий 20 років 0.75 л 20% (5601878430507)
 
Готовий до відправлення
2 268

1 777

Портвейн Messias Tawny Porto солодкий 0.75 л 19.5% (5601292171024)
Портвейн Messias Tawny Porto солодкий 0.75 л 19.5% (5601292171024)
 
Готовий до відправлення
436

395

Сторінка 1 з 2
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Що таке портвейн

Портвейн у деяких країнах називають портвайн або порто. На міжнародному рівні таким вважають виключно напій із португальської долини Дору. Його історія розпочалася у XI столітті, назва походить від портового міста Porto, звідки здавна ходили кораблі з бочками спиртного. Саме там на північному сході Португалії винайшли кріплене вино.

Своєю появою портвейн завдячує історичним розбіжностям між Англією та Францією. Якось через заборони імпорту англійцям довелося закуповувати вино у португальців. Через довгий морський шлях воно псувалося в дорозі, і тоді умільці здогадалися кріпити вино виноградним бренді, додаючи його в бочки. Перевірений традиційний метод сьогодні використовують лише окремі виробники. Сучасний процес виготовлення передбачає додавання спиртової складової прямо в сусло, а не готовий продукт.

Сьогодні виробництво налагоджене на різних територіях — від легендарного Порту, Douro та Вінью Верде до одеського та кримського регіонів. Серед найвідоміших брендів:

  • Sandeman,
  • Масандра,
  • Grahams,
  • Kopke,
  • Caves Santa Marta,
  • Messias,
  • Osborne Offley,
  • Gatao,
  • Borges.

Різноманітність портвейнів

Верхівкою ієрархії визнано вінтажний, що витримується два-три роки перед розливанням і рекомендований до вживання років через 15 для розкриття у всій красі. Найбільш цінним є червоний, яскравість якого варіюється від виразного рубінового до світло-коричневого. Далі іде ніжний прозоро-рожевий. Особливе місце посідає білий, виготовлений із відповідних сортів винограду з яскраво вираженим ароматом. Тільки такі портвейни діляться за вмістом цукру на три основні категорії:

  • солодкі — класика вищої якості, найпоширеніша й різноманітна (Sweet у межах 90-130 г цукру на літр, Very sweet більш ніж 130 г/л);
  • напівсухі — Semi dry передбачають від 65 до 90 г/л;
  • сухі — дуже умовне позначення Dry, оскільки міститься не менш ніж 40 г/л (аж до 65 г/л).

За об'ємом можна вибрати 0,25, 0,5, 0,75 або 5 л, за оформленням — стандартну пляшку або подарункове паковання. Якщо на етикетці вказано абревіатура DO або DOC, це означає найменування, яке контролюється за походженням. Різниця полягає в списку вимог — до Denominacion de origen calificada їх висувається набагато більше.

Портвейн зберігають у горизонтальному положенні та розміщують вертикально за тиждень до відкорковування, дегустують ледь охолодженим.