Третє дихання
ТІЛЬКИ В ROZETKA Вино ігристе Murviedro Sparkling White Vegan біле напівсухе 0.75 л 0% (8410388016173)
 
Вино ігристе Murviedro Sparkling White Vegan біле напівсухе 0.75 л 0% (8410388016173)
3
Готовий до відправлення
450
299
−16% Вино безалкогольне Be Free Шардоне біле 0.75 л 0% (4003301080029)
 
Вино безалкогольне Be Free Шардоне біле 0.75 л 0% (4003301080029)
1
Готовий до відправлення
295
249
Сторінка 1 з 2
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Що таке безалкогольне вино

Відносна новинка на світовому ринку — безалкогольне вино, що набирає популярності. За калорійністю та рештою ключових характеристик цей напій стоїть в одному ряду зі звичайним, але відрізняється вмістом алкоголю на рівні 0.5%. Вино з нульовою міцністю випускають багато великих брендів:

  • Torres,
  • Vintense,
  • Vina Albali,
  • Domaines Pierre Chavin,
  • Nozeco,
  • Weingut Tement,
  • Fiorelli,
  • Codorniu,
  • Henkell,
  • Villa Mare.

Виробництво налагоджено переважно в Німеччині, Франції, Бельгії та Австрії, також популярна іспанська та італійська продукція. На провідних виноробнях дотримуються класичної технології — від збирання врожаю на виноградниках до природного бродіння в певних умовах. Особливість виготовлення полягає у фінальному етапі, що передбачає спеціальну обробку. З готового продукту прибирають спирт шляхом зворотного осмосу або вакуумної дистиляції відповідно до вимог сегмента alcohol free.

Класифікація безалкогольного вина

Є два види безалкогольного вина — ігристе та тихе. Перше насичене вуглекислим газом, який надає шипучості та пінистості в міру поглинання дріжджами виноградного соку. Усі вони класифікуються за вмістом цукру:

  • солодке — у середньому понад 50 г на літр, без вираженої кислинки;
  • напівсолодке — від 30 до 50 г/л, з ніжним, легким букетом;
  • напівсухе — від 5 до 30 г на літр, з інтенсивними терпкими нотками;
  • сухе — практично без цукру (менш ніж 5 грамів), найбільше розкриває природний смак і аромат винограду.

Смакова різноманітність безалкогольного вина

Корективи, які регулярно вносяться в загальноприйняті стандарти, дають можливість вибрати й купити безалкогольне вино на будь-який смак, у тому числі:

  • виноградне — постійна класика з найбільшою кількістю танінів;
  • фруктове — має найяскравіші смакові тони, виступає в ролі як аперитиву, так і дижестиву, а також основи для коктейлів;
  • ягідне — у процесі виготовлення використовуються садові, які вирощуються людиною, та дикорослі лісові ягоди;
  • пряне — з «гарячим» характером завдяки переважним акцентам спецій, включно з корицею, перцем і гвоздикою;
  • трав'яне — оригінальне та пікантне, зі складним смаком.

Безалкогольне вино може бути сортовим (не менш ніж 85% сировини належить до одного сорту) або купажним (суміш представників кількох культур). Візуальний колорит безалкогольного вина також варіюється:

  • червоне,
  • біле,
  • рожеве.

Колірна гама відповідно змінюється від світло-червоного до бордового, між блідо-солом'яним і жовтогарячим, від трохи рожевого до коралового. Усе залежить від кольору виноматеріалу і виробничої специфіки. Як і будь-яке інше, безалкогольне вино найчастіше розливають у стандартні пляшки 0.25 та 0.75 л, рідше трапляється в бляшанках — зручному та практичному форматі індивідуальної тари. Численні характерні аспекти роблять його чудовим доповненням до більшості сирів та закусок, салатів, рибних і м'ясних страв, що потребують ідеального гастрономічного поєднання.