Віскі Jim Beam: чим він вирізняється
До бурбонів, які продаються найкраще, належить віскі Jim Beam з американського штату Кентуккі. Уже не одне століття цей золотий стандарт made in USA славиться далеко за межами країни, проте рецепт досі тримають у таємниці. Дивовижний напій гарний сам по собі, приваблює поціновувачів міцного алкоголю, і здатний надати шику будь-якому коктейлю, виступаючи прекрасним інгредієнтом. Колірна гама коливається між світло-золотистим і темно-бурштиновим залежно від витримки. Аромат і смак також особливі в кожного сорту, але майже завжди з вираженими відтінками дубової бочки, ванілі та карамелі. Крім цього, характерна м'якість і насиченість, відсутність обпалювального ефекту і тривалого гіркого післясмаку. Ще одна характерна риса — різноманітність об'ємів:
- 0.25 л,
- 0.5 л,
- 0.7 л,
- 1 л,
- 1.5 л,
- 3 л,
- 5 л.
Крім стандартних пляшкових варіантів, можна купити Джим Бім у подарунковій коробці, ящику чи наборі, наприклад, зі склянками або з келихом у металевій коробці.
Секрети виробництва віскі Джим Бім
Унікальність віскі Jim Beam, історія якого розпочалася у XVIII столітті, досягається за рахунок секретної автентичної рецептури та сучасного високотехнологічного обладнання. Процес виготовлення розділений виробником на шість ключових етапів:
- змішування ячмінного солоду, жита та кукурудзи (не менш ніж 51%) з іншими інгредієнтами,
- додавання очищеної від заліза та насиченої кальцієм джерельної води для золотисто-коричневого кольору та знайомого солодкуватого присмаку,
- засипання особливих дріжджів у охолоджений «кислий затор»,
- подвійний прогін для пом'якшення міцності,
- розливання суміші у 200-літрові бочки з білого дуба 4-го ступеня випалювання,
- дозрівання в просторих сховищах на пагорбі щонайменше чотири роки.
Різноманітність видів Jim Beam
Фірмове сімейство віскі Джим Бім сьогодні представлене двома різновидами. Перший винятково елегантний і благородний, другий — з бунтарським духом. З класичних виділяється преміальний Black, що витримується 6 років і вирізняється деякою пересічністю та простотою. Серед відверто зухвалих лідирує Red Stag, відомий за досконалим балансом вишні та традиційних дубових ноток. Об'єднавши дику неприборкану природу з винахідливістю, він не лише подолав шлях від невідомості до світового визнання. Це започаткувало виробничу лінію лікерів, відомим нам як Honey, Apple та інших. Вони однаково чудові без домішок і в поєднанні з холодним чаєм, колою або лимонадом.
Смакове різноманіття віскі Джим Бім
Більш витриманий оригінальний віскі Jim Beam має домішки спецій, а всі інші із солодкими фруктовими тонами цікаві по-своєму:
- вишневий — складний букет поєднує основну ноту з квітковим тоном, трішки цитрусових, крапельками меду та карамелі;
- яблучний — напрочуд м'який, соковитий, але без зайвої яскравості зеленого яблука, ідеальний і для шанувальників класики, і для поціновувачів освіжних коктейльних варіантів;
- медовий — зачаровує тягучою зігрівальною солодкістю і водночас зберігає зрілу витримку бурбонського оригіналу.
Незалежно від смаку, будь-який віскі Джим Бім не схожий ні на житній, ні на ячмінний завдяки кукурудзяній основі. Він виготовляється з першокласного перебродженого сусла без ароматизаторів або карамельного барвника й повинен містити максимум 62.5% спирту. Бездоганне дотримання традицій дає йому змогу не просто відповідати всім вимогам, а й бути ексклюзивним бурбоном №1 у світі.