Хотів давно ніж роскладний якісний давно. Спочатку слину пускав на дорогущі ножі типу спайдерко та його аналогів зі сталлю ZDP189, aбо хоча б VG-10. Але по перше - мені неподобався занадто вичурний дизайн (то пилка на ножі на пів леза, то надто гострий кінчик, то надто короткий, то отвір в лезі занадто великий і т.д.) а подруге - я зрозумів, що розкладний ніж на повсякденне носіння повинен бути недорогим і не таким прихотливим, щоб якщо затупився - пару раз мусатом, або керамічною чи алмазною точилкою пройшовся по кромці - і ніж знову в строю. Щоб не жалко було посіяти раптом що. А 700 гривень воно то потєря, але плакати не буду. Ну хіба-що міцним словцем проведу в країну Мальборо. І тут попалось мені це. Нічого зайвого, все якісно підігнано, сталь наче більшменьш (довго не експлуатував ще). Ціна така, що ніж мені буде помічником, ане я його рабом.
До речі осьовий гвинт відкручується нормально двома торксами - перевіряв.
Придбав майже рік тому. Використовувався в польових умовах, в лісових вологих масивах Баварії в кінці осені, навесні в вологих лісах Харкова, спекотних степах Херсона.
Гілки 10мм., хліб, сало, свинина на шашлик, тверда ковбаса, картон, пластик, резина, втикався майже наскрізь в 50мм. ДВП двері...
Нещодавно, нажаль, загубив. Мабуть через слизьку тканину М-тас-одягу заскочив з кишені. (
Шукав аналогічний, але побачив його за кошти річної давнини. Його й замовив.
Топ за свою ціну, рік в мене, пару разів точив, тримає навантаження, для моєї руки дуже зручний. Запоріжжя, Покровський напрямок.. ніж працює, завжди під рукою, завжди незамінний.
P.S. Це другий такий ніж, перший злетілв з кишені у воду, прослуживши рік без нарікань, взяв такий же.
Не перший ніж від Ganzo. Цей привабив дизайном і формою. Так з заводу ніж йде не ідеальної заточки, але це і плюс, можна самому довести до потрібної гостроти. В руці тримати зручно, сало ріже добре, що ще потрібно українському самураю.
Сама перша думка яка промайнула коли перевіряв ніж при отриманні- не налякати дівчину в пункті видачі Rozetka :-))), наступною була думка що мабуть треба потурбуватись про наявність висновку НДІ МВС. Ніж дійсно великий, рубані лінії екстер'єру надають агрессивного вигляду, але саме завдяки своїм габаритам ніж зручніше (маю також Ruike P801-G, чудовий ніж, але як на мене тонкуватий) лежить в руці, фліпує смачно і ефектно. Різучий з коробки, можливо для когось сталь 8Cr13MoV - пластилін, але і правиться миттєво. В міру жорстка насічка на руків'я дозволяє впевнено утримувати ніж(на Ruike P801-G насічка не так явно виражена). Перевірив по серійному номеру , чітко вказали регіон продажу та модель ножа, але відповідь про надання сертифікату про неналежність до Х. З. очікую досі.... Але є і ложечка дьогтю - були не затиснуті гвинти на бонці біля отвору для темляка...
До речі осьовий гвинт відкручується нормально двома торксами - перевіряв.
Шукав аналогічний, але побачив його за кошти річної давнини. Його й замовив.