Отзывы покупателей о Проблема трьох тіл - Лю Цисінь
- Кошель А***Продавец: Rozetka
Хорошее начало трилогии и однозначная рекомендация тем, кто ищет современные работы в жанре. Классика это конечно круто и все такое, но устаревшие знания и зацикленность только на покорении галактики уже изрядно надоели. Наблюдать за тем, как последние теории и гипотезы перемешаны с новыми идеологиями, действительно интересно.
- СтанислаОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Книга дуже класна. Окремо хочу відзначити просто неперевершений переклад. Таке враження, що книга написана українцем, а не є перекладом з китайської.
До друку, якості паперу в тд - питань немає.
Для всіх поціновувачів якісної фантастики ця праця просто must have. - Олександр Т***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Я б поставив 9.9/10, це єдина книга яку я не дропнув, абсолютний шедевр. Так мене торкало тільки Ерго проксі коли у 2016 вперше подивився.
Якщо любите астрономію, технології, науку та відчуваєте що "звичайні" витвори мистецтва не торкають - однозначно читати! Можна ще аніме 2022 роки подивитись, я так і зацікавився, хоча чув від однієї людини у світі яка це імба.
Дуже раджу- Достоинства:
- Я ні разу не думав навіть дропнути, буквально провалювався з одного рівня погруження на інший
- Недостатки:
- Швидкість читання буде такою ж, як науковий прогрес людства і не помітите як закінчите книгу
- Віктор П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Класична за змістом та формою наукова фантастика. Було досить цікаво, бо китайських авторів читаю рідко. Твір розрахований на досить підготовлених в природничих науках читачів, бо інакще деякі місця виглядатимуть мало зрозумілим науковим сленгом. Це до речі, можна розглядати і як комплімент ерудиції автора - при цьому на думку спадають речі з доробка Станіслава Лема, які теж були не пустою вигадкою, а майтерною імпровізацією навколо достеменного наукового знання. Побіжно і делікатно (мабуть так, щоб не дратувати китайську цензуру) автор зачіпає і актуальні для людства соціальні та психологічні проблеми, без чого власне, хороша фантастика неможлива. Рекомендую.
- Достоинства:
- Цікава книжка
- Недостатки:
- Раджу, якщо любите класичну (!) наукову фантастику
- СашаОтзыв от покупателя. Продавец: BooKResurs
Чудова книжка, та й в загальному все супер!
- Достоинства:
- швидка комунікація з магазином, якісно упакована, швидка доставка
- Омельчук Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Відповідає опису. Все ок!
- Андрій З***Продавец: Rozetka
- Дмитро К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Фантастику читаю часто, та з дитинства. Але з творами китайських фантастів не був знайомий, що й зумовило покупку першої книги трилогії (усі три книги є в українському перекладі).
Ключових героїв кілька. В ході оповідання автор як постійно «перемикає» дію з одного героя на іншого, так і «стрибає» між теперішнім/минулим часом, та навіть всесвітами. Крім нашого, це сюрреалістичний всесвіт комп’ютерної гри, та всесвіт позаземної цивілізації-агресора. Тому першу третину книги я дещо пробуксовував, адаптуючись до такого сюжетного «ралі» та до незвичних для нашого вуха китайських імен діючих осіб. І далі вже читав, не відриваючись. Книга зайшла настільки, що купив другу частину трилогії.
Ще один цікавий момент. 12-річна донька, яка до читання ставиться дуже
прохолодно, потроху теж почала читати «Проблему трьох тіл». У її планах є
і друга книга автора трилогії:)- Достоинства:
- Незаїзжзжений сюжет
- Недостатки:
- Китайські імена
- Андрій М***
Ну, це якось взагалі вже... В недоліки книги, написаної китайським автором, ставити китайські імена... Треба було адаптувати і в книзі в Китаї жили б Остапи с Мелашками?
- Юрій М***Продавец: Rozetka
Причинами придбання книги була премія Х'юго, яку отримав автор за твір, та цікавість до китайського автора в цілому. Прочитав лише першу книгу трилогії. Захоплення не викликала. Особисто мені не сподобався акцент на власне проблемах "трьох тіл", багатомірності простору тощо. Тобто, навколо "техніки" розгорнуто власне сюжет. Такі речі були цікавими у 50-60-х рокам минулого століття (IMHO). Хоча слід відзначити дослідження автора причин мізонтропії у розрізі історичних проблем розвитку китайського суспільства.
Можливо, на мою оцінку вплинула та обставина, що напередодні читав книги Френка Герберта (Хроніки Дюни). Це настільки потужні твори, що на їх фоні блідим буде хто і що завгодно, включно з володарями престижних премій.- Достоинства:
- Відносно сучасний твір у жанрі наукової фантастики.
- Недостатки:
- На мій суб'єктивний погляд, акцент та якихось технічних/наукових аспектах не слід ставити у червоний кут твору.
- Андрій К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Вибачте, але я не для того папіровий варіант купував, аби чорний брак поверх тексту бачити.
- Достоинства:
- Бумажна
- Недостатки:
- ДУЖЕ неякісний прінт