- ВолодимирОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Чудовий ноутбук, всі ігри, програми літають. Порадував дизайн, гарний вигляд, легкий, система охолодження доволі сучасно виглядає.
- Достоинства:
- Дизайн, потужність, ціна.
- Недостатки:
- Непомічено.
- Володимир Ж***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
хороший, потужний ноутбук
- Вячеслав П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Ноутбук хороший, потужний раджу військовим його можна в бронік замість плити ставити. Раджу, не пожалкував що придбав.
- Достоинства:
- Потужний, тихий якщо не дубасить на максимальну в іграх. Міцний корпус.
- Недостатки:
- Поки що не виявив.
- Богдан П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Хороший ноутбук, охлаждение на уровне. И тихий под тестами.
Но мне видимо брак попался. Спустя три месяца постоянно выбивает синий экран при попытке войти в виндовс. Даже не могу переустановить виндоус. Теперь на 4 недели без ноутбука и без работы.- Достоинства:
- Охлаждение, тихий, мощный
- Недостатки:
- Брак
- Сергій Г***
Браток это не брак, а фишка TUF, было тоже самое на версии с 3050 21й ревизии, как понял это отвал видеочипа с процом и в итоге бахает синий экран, вылетало также само что продал в начале Августа, хотел на замену взять эту модель в конце месяца но розетка цену взвинтила на него и предыдущую модель с Ryzen 7 сняв с продажи как вижу не зря раз брак и на новых моделях, если что это также из-за TPD видеокарты так как она в пике работает и нагрев на ней больше даже с такой хорошей системой охлаждения.
- Артем П***
Такая же проблема появилась. Что сервис вам ответил ?
- Роман К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Обслуговування і товар, якісний.
- Павло Т***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Все супер працюе.
- Марія У***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Є засвіти на єкрані тож майте на увазі
- Достоинства:
- Працює
- Недостатки:
- Засвіти і проблема з драйверами
- Вадим
З якими драйверами проблеми?
- Олег П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 15.6
Отключил турбо буст в процессоре. Играю в основном в гонки и стратегии. Без турбо буста все игры свободно идут, ФПС ниже 60 не опускается. Температура выше 62 градусов не поднимается. В АННО 1800 ФПС 42, температура поднимается не выше 59 градусов. Если включить турбо буст в Анно 1800 ФПС поднимается до 60, температура 92 градусов.
- Достоинства:
- мощный ноутбук
працює
- Недостатки:
- проблеми з встановленням
- Ольга С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Швидко доставили , ноутбук без пошкоджень працює шикарно
За місяць ніяких зауважень не було , 17 діагональ чудово себе зарекомендувала
Тільки ті хто хочуть грати в тяжкі ігри, купляйте охолоджуючу підставку - Назар М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Купив ноутбук у серпні місяці,з самого початку помітив дивні електричні звуки при навантаженні відеокарти(наприклад в іграх),але не звернув уваги на це,потім через час помітив засвіт екрану(якщо не помиляюсь він не повинен бути такий великий),а після подальшого користування ноутбуком виявилось що при натисканні одночастно клавіш z,x,c одна з них не спрацьовує і так зі всією нижньою частиною ноутбука.І після цього я кинув запит на ремонт в асус(зараз чекаю данні для відправки),а сьогодні з'явилося мерехтіння екрану(наприклад в steam).На один ноутбук дуже багато браку якось(
- Достоинства:
- Потужний
- Недостатки:
- Проблеми з клавіатурою,мерехтіння екрану,електричні звуки при навантаженні відеокарти,засвіти
- Виталий С***
Дай знати що тобі скажуть за шум відеокарти, бо в мене такий же самий шум як і у тебе
- Виталий С***
Ось що каже сам асус за цей шум
ссылка
- Володимир В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Все Ок.
- Недостатки:
- Михаил С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Пока все хорошо
- АртемОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Купил ноутбук для себя чтоб было как поиграть и посмотреть фильмы .
Экран устраивает более чем, на экране был 1 битый пиксель но не страшно так как его почти не видно.
Звук хороший для просмотра фильмов и одиночных игр более чем достаточно.
По мощности для игры хватает The last of us полет отличный .
Добавил плашку на 1tb ssd kingston,так что памяти хватит для всего .
Шум в играх есть но в каком ноутбуке его нет ??
Розетка доставила все в течении 2 дней за что огромное спасибо!- Достоинства:
- 17 дюймов экран,видеокарта,сборка.
- Недостатки:
- Один битый пиксель ,ну тут как повезет .
- Антон І***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 17.3
Машина потужна, зручна та приємна у користуванні. До дизайну також питань немає. Але є пару нюансів:
1. Нерівність підсвітки клавіатури немає можливості виставити окремі кольори для окремих клавіш; також відсутня підтримка Aura Sync для клавіатури, хоча, на мою думку, технічно це не складно реалізувати через Armory Crate (фото 1);
2. Кажучи про клавіатуру, мені дуже сподобалися спецклавіши. Але не зрозуміло, нащо серед них інструмент для скриншотів, який і так викликається за допомогою Win Shift S. При цьому, клавіши "Пауза" тут немає, хоча мала би бути (фото 2);
3. Ноутбук дуже приємно відчувається в руках. Але покриття ДУЖЕ марке. Кожен дотик лишається на поверхні, навіть якщо руки щойно були помиті та (фото 2, включно)
4. Якість збірки добра, але особисто в мене на верхній частині кришки є нормальні такі зазори (фото 3);
5. Кольорова передача екрану: кольори ненасичені, і по спробі поправити цей момент через софт - втрачається деталізація (фото 4);
6. Температури: у іграх, що залежні від ЦП (Сталкер 2, Майнкрафт) - страшна картина, сягає до 95°С. При тому, що ноутбук ззаду припіднято. Я також намагався виставляти максимальну потужність процесору на 99%, щоб вимкнути TurboBoost, але це не дає ніякого ефекту. Натомість прийшлося створювати окремий профіль, де TDP (потужність у Вт) - знижено в 1,5-2 рази.
Резюмуючи по цим моментам: незрозуміло, чому така ситуація з девайсом за $1000 . Але дочитайте до кінця. Бо є й плюси:
1. Потужність. Я переходив з ПК на AMD Ryzen 5 5600 та GTX 1080 Ti, і повністю задоволений тим, що можу пограти у той самий Cyberpunk 2077 з RT та Path Tracing (30-45 FPS без FG). І та, DLSS та Frame Generation - це дійсно магія після кривого FSR;
2. Тачпад: дуже й дуже зручний. Треба звикнути до жестів, але з ним дійсно приємно працювати за ноутбуком;
Щось я настрочив, і вже маю ліміт по символах)) Але продовжу у коментарях до відгуку.- Достоинства:
- Вперше справжній об'ємний звук динаміків ноуту (що?!); потужний; софт "все в одному" Armory Crate; можливість створення профілів; тихий режим дійсно тихий; зручний та комфортний у користуванні
- Недостатки:
- Бліді кольори; відсутня кнопка "Пауза", примітивний RGB у клавіатури; марке покриття; особисто у мене є зазор на верхній стороні кришки: подекуди надзвичайно високі температури
- Антон І***
Так от, продовження саме переваг:
3. Дизайн. Можна його сварити за марке покриття та примітивну підсвітку, але він дійсно приємний та комфортний;
4. Клавіатура. Мембранка, не сильно шумить та зручна, навіть під мої великі пальці;
5. Екосистема ASUS. Тут тобі і Armory Crate, і My ASUS, і ще пара інших утиліт. Особливо сподобався Armory Crate - є функції розгону, даунгрейду, регулювання підсвітки, екрану і т.д. А саме головне - профілі. Можна хоч під кожну прогу налаштувати все окремо. До прикладу, для важких ігор я створив профіль з усім на максимум, окрім частоти ядра ГП - до +180. А для Minecraft окремо створив профіль з меншим живленням процесору. Щодо браузера, то там кладеш на "Silent" та й добре.
6. Динаміки. Я приємно здивований їх об'ємним звучанням. Вперше бачу, щоб на ноутбуці можна було грати в шутери, де важливий звук. Це звучить дивно, знаю. АЛЕ ВОНО ПРАЦЮЄ!
На цьому, в принципі, все. Якщо ви вважає, що вищенаписані мінуси не є критичними - сміливо замовляйте. - Антон І***
UPD: Турбобуст таки відключив, через реєстр. Гайдів в інтернеті є багато, якщо комусь цікаво. Дійсно просадів по FPS майже немає, але проц вище 75 тепер не гріється ніде та ніяк.
- Сергій П***
Удали Armory Crate и установи g-helper. В нем можно ограничивать температуру процесора и видеокарты до 75 градусов.
- Мірошниченко О***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Все добре працюе
- Костянтин Ш***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Ноут на свою ціну досить непоганий, розмір 17 дюймів як мій старий легион 520 15 дюймів, за рахунок рамок розмір не збільшився а екран більший що не може не радувати, засвітів про яки читав в коментарях у себе не знайшов.
Windows 11 встановив за декілька хвилин. В кого виникають питання стосовно встановлення драйвера WIFI і немає шнура до роутера на сайті асус просте рішення прописано на флешку додати драйвер, Під час встановлення натисніть клавіші Shift + F10, щоб відкрити команду, в вікні введить C:\Windows\explorer.exe & exit і натисніть Enter і у вікні проводника оберіть драйвер.- Достоинства:
- Недостатки:
- Пальці залишаються на корпусі
- Костянтин Ш***
Додам ще пару минусів на мою думку, звук такий собі навіть для ноута, клавіши кращеб були як на 531\731\512 моделях, там під чорною фарбою ще білий грунт, тому символи краще видно, тут одразу на прозорий кейкап нанесена чорна фарба і символ просто прозорий.
- ВіталійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Придбав даний ноут в липні 2024 року. Мета була відійти від системних блоків під столом на мобільне рішення, але при цьому не втратити операційну потужність стаціонарних блоків в придбаному ноутбуці. Рішення було важко прийняти, так як я завжди до цього скептично відносився до ноутбуків, маючи цього досвід на своїх двох простих, не нових, ноутах, один на i7 та інший на i5.
Після року користування можна зробити реальні висновки по цьому Асусу.
Машина реально дуже потужна та стабільно збалансована по компонентам. Абсолютно не поступається стаціонарному блоку на дуже топових компонентах.
Через свою специфіку роботи та навчання я використовую додатково ще два монітори 24" DELL одночасно, зліва і зправа від екрану ноута. Один висить на HDMI, а другий підключений через кабель перехідний Type-C to HDMI.
Робоче місце просто шикарне, три робочих екрана, як кабіна пілота літака. Ноут справляєтсья с усіма дизайнерськими программами (СолідВоркс, Автокад і т.д.) та з программами для програмування, написання кодів і т.д.
Батарея взагалі супер, тримає довго. Можна взяти із собою для презентації роботи на виїзді і не думати де там знайти розетку 220в., заряду вистачає з головою.
Однозначно даний ноутбук вартий вкладених в нього коштів. Рекомендую!- Достоинства:
- Потужний... Надійний... Роботяга
- Максим П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 17.3
Користуюсь декілька днів, налаштував щоб не було занадто великих градусів бо процесор в трубобусті має 4,4+Ггц (що не приносить вцілому ніякої користі) з температурами 86+, вимкнув його для режиму тиші та ефективності і обмежив частоту на 4 Ггц в режимі Турбо і тепер температура не більше 77 в Cyberpunk 2077 на ультра (FPS піднімається більше 80 навулиці і більше 100 в приміщеннях, без RTX але з DLSS на Якість). Також приємно здивувало те що тепер можна налаштовувати оберти системи охолодження (в моделі TUF Gaming F15 2019 такого не було) через Armoury Crate (Певний відсоток обертів починаючи з певної температури). З заводу стоїть гарний диск на 6,4 гб/с читання та 4,4 гб/с запису. Без електромережі працює досить довго, під час конференції в Google Meet система писала що заряду батареї хватить на 7-9 годин. Під час перегляду фільмів (з флешки) 11-14 з максимальною яскравістю. Також спробував Power Delivery зі своїм повербанком на 50W і зарядка почалась але треба враховувати що ноутбук буде довго заряджатись і пограти вимогливі ігри не вийде, а от подивитись фільми/ютуб можна.
Рекомендую одразу після придбання обмежити частоту в Турбо на 4 ГГц, в інших режимах можна його взагалі вимкнути бо без нього частота залишається досить великою (~3,3 ГГц) її вистачає щоб грати в ігри по типу Cyberpunk. Також потрібно одразу ставити Windows 11 (бо драйверів на 10 як я зрозумів майже немає) та програми Armoury Crate (офіційна для ноутбука), MyAsus (також офіційна, в ній можна встановити деякі драйвери в тому числі на WIFI, і одразу зареєструвати ноутбук на гарантію по серійному номеру якій автоматично з'явиться).- Достоинства:
- Гарна продуктивність, досить тихий якщо правильно налаштувати, довго тримає заряд, присутнє налаштування обертів системи охолодження, з заводу стоїть гарний диск, може заряджатись від повербанку 50W.
- Недостатки:
- Відсутній драйвер на WIFI під час встановлення та перевстановлення Windows. Під час встановлення додаткового диску M.2 думав що зламаю плату бо дуже сильно затянутий болт але все ж таки відкрутив.
- Яремчук И***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 17.3
Ноутбук виявився кращим ніж очікували. Окремо хочу подякувати за швидку доставку.
- Достоинства:
- Потужний
- Недостатки:
- Любов К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Чудовий все як в описі, навіть краще ніж очікували. Окреме дякую для співробітників з пункту самовивозу за допомогу з ОС.
- Достоинства:
- Потужність
- Недостатки:
- Не знайшли
- Василь В***
а яка різниця між 1 і 2 варіантом ? я тільки ціну побачив
- Олександр М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Крутий. Відповідає характеристикам. Доставили швидко. Без операційної системи. Але це норма. Потужний. Сталкер 2 тягне))
- Достоинства:
- Потужний . Співвідношення ціна, потужні, якість.
- В'ячеслав Ц***
Я ви відкрили ці параметри?
- Олександр М***
Перший фото клавіша вище від f4.
Другий це диспетчер задач. Ctrl Alt delete. В самому диспетчері з ліва пункт "продуктивність".
- Олександр С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
За свої гроші дуже непоганий ноут
тобто за свої гроші
не дуже детальний в якому плані не поганий? опишіть краще якщо є можливість
який шум і так далі
- Олег Н***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Очень доволен, спс большое!
- Юрій Г***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Хороший ігровий ноутбук
- Достоинства:
- Додатковий слот під ссд, хороша відеокарта, добре охолодження
- Недостатки:
- Ссд всього на 512, версії на 1тб закінчились(
- Сергій П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Працює прекрасно. Трохи шумить при іграх, але це зазвичай з всіма ноутбуками. Повністю задоволений. Єдине що, в коробці не було наклейок
- Василь В***
тобто не запакований ноутбук ? і щому там небуло наклейок?
- Сергій
Та запакований повністю. Просто без наклейок всередині був. А так повністю все було закрито та ніяких слідів відкриття
- Василь В***
які ігри іграєте що включаються шум?
і в яких тихо?
- Майкл Ф***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 17.3
Ноут пушка, дизайн превосходит любые аналоги в его ценовом сегменте. Очень красивый цвет и приятные материалы корпуса. Производительность как для игр так и для менее ресурсных задач - за глаза. Покупкой очень доволен.
- Достоинства:
- Дизайн; размер дисплея; качество картинки; производительность; запас аккумулятора.
- Недостатки:
- Нет:)
- МАКСИМ Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Третій день політ нормальний! Все працює. Виникли деякі труднощі з WIFI але після підключення через кабель та візиту сторінки ASUS з дровами все ок.
- Достоинства:
- Потужність, можливість живлення через type-c . Можливість купити через Rozetka в 16 платежів. Доставка в один день!
- Недостатки:
- Після того як поставив вінду не бачив WiFi, зайдіть на офіційну сторінку асус за дровами.
- Богдан Ф***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Чудовий ноутбук
- Достоинства:
- Потужний
- Недостатки:
- ІВАН Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Ноут получил, пришел на отделение по расписанию, ноутом доволен, работает как часы без нареканий. Единственное не совсем понял почему нету наклеек в комплекте, во всех обзорах были и распаковках были фирменные наклейки от ASUS, а у меня их не было, это не критично, просто интересно.
- Александр К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
При регистрации продукта на официальном сайте срок гарантии оказался на 3 месяца меньше
- Данило К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 17.3
Все добре
- АртурОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Купив його і не жалкую ні секунди. Відеокарта 4060 десь на рівні відеокарти 3060 на 12 гіг десктоп. Тягне все ідеально.
Єдине що може здатися недоліком, це що при навантаженні гри процесор гріється майже до 90 градусів на відеоядро та процесор, якщо грати на ньому влітку при 30 градусній жарі без додаткового охолодження, мені здається буде складно йому охолодитись, як би не тротлив. Я завчасно купив охолоджувальну підставку (вибирати треба прискіпливо, щоб підставка гарно задувала в нижнью вентиляцію ноутбуку, перед покупкою рукою перевіряйте максимальні обороти, щоб хоча б на сантиметр дуло гарно), тож тротлингу ще не було. Підсвітку налаштовувати через спеціальну програму Armoury Crate, бо по заводу воно світить підсвіткою аж очі виїдає, поставив жовту підсвітку, дуже приємний для очей колір підсвітки.
Екран дуже приємний і чіткий, пікселів не видно, яркості можливо потрібно було б більше, бо на максимум воно наче темнувато, але то можна через контрасність викрутити.
Драйвери з офіційного сайту стали чітко, без помилок.
Докупив ще 1тб ссд м2, тепер взагалі літає і вміщаєтсья все.
Що на майбутнє планую, так це встановити 32 гб оперативки, бо 16 гіг для ігрового пк вже впритик, якщо на фоні гри увімкнути ютуб, то може оперативка закінчитись. Благо пк має максимальне розширення до 64 гб, якщо не помиляюсь. Буде 32 гб оперативки, це взагалі буде золото а не ноут.- Достоинства:
- Швидкість роботи, мощність, підсвітка клавіатури
- Недостатки:
- нема
- Андрій
Теж планую з часом апнути ОЗУ до 32Гб, і наче скрізь вказано, що це максимум для даного ноутбуку
- Артур
Отож, 32 гб оперативки мені здається хватить ще на 3-5 років. Це як персональний ПК але у вашому рюкзаці. Можу тепер не залежати від місця проживання і отримувати максимальний геймінг. Може на ультрах останні ігри і не потягне, але те що я не пройшов з 2016 року на ультрах тягне дай боже. Я навіть здивувався коли РДР2 виставило за замовчуванням пресет ультра, хоча мені хватило б і середньо-високих на 60фпс. Короче, вчасно взяв цей ноутбук, нема профіту брати дешевший на 3050 на 4гб відеопамяті, бо ми ж беремо ноути на декілька років вперед, впритик брати нема смислу (це для любителів зекономити). Шина 128 відеопамяті хоч і не ідеал, але дає змогу грати і працювати, а ще й 17 дюймів екран, це я вважаю топ.
- Александр Ж***
Щоб проц не грівся встановіть g-helper та встановіть там ліміт наприклад 75 градусів - на продуктивність в іграх майже не впливає а грітися і шуміти буде менше
- АндрійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
В користуванні 5 днів. З встановленням Віндовс і програм проблем не було, яскравості вистачає з головою, засвітів немає. В цілому задоволений покупкою, ще й за ту ціну яка була) П.С. Найбільший мінус - він брудниться)
- Маргарита М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 2. Диагональ экрана: 17.3
Вчора отримали. Зі встановленням програм проблем не було. Але потрібно обов'язково інтернет з дротом, бо драйвер на вай фай треба встановлювати. На всі встановлення та налаштування не більше двох годин. Ноут брали на заміну msi, хвилювалися, що буде незручний інтерфейс у програмах від Асус. Але все чудово. Програмка з налаштування зручна та проста. Запустили Dune: Awakening. Супер!!! ФПС на настройках супер впевнено тримає на 85, що відображає його працездатність. Інші ігри взагалі на найвищих. Дитина задоволена, а це саме головне. Дякую Розетці за чудову знижку!!
- Достоинства:
- Ціна та працездатність
- Владислав Г***
Також пересів на такий але з 4050 після MSI, там є рішення щоб без інтернету встановити віндовс, елементарна команда через командний рядок, програма MY ASUS все чудово встановлює, також раджку встановити програму Armoru Create, там є класні налаштування системи, типу можна трошки поліпшити відтінок білого (не знаю чому але мені наче жовтим трошки віддає)
- Артем Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Аналог: 1. Диагональ экрана: 15.6
Хороший ноутбук за свою ціну практично рік користуюсь. Недоліків небагато, але вони є дуже тяжкий вихід з гібернації особливо коли залишив в грі, тому бажано її або відключити або слідкувати за ноутом, також не рекомендую ставити geforce experience багато ігор оптимізує жахливо, краще самому експерементувати. RDR 2 стабільні 60 фпс на ультрах, дуже рідко падав на 30. Кіберпанк на високих також 60-80, ТЛОУ 1-2 не заміряв, але лагів не було (ультра) GOW на ультрах ніяких просідань. нагрівався не більше 72, також елементи нагріву знаходяться зверху ви це не відчуваєте при потужній роботі ноута.
- Достоинства:
- доволі потужний, але мінус урізаной відеокарти
- Недостатки:
- гібернація
- Юрій Р***
Урізана відеокарта, це яка?