Великий літній розпродаж до −55%

Отзывы покупателей о Мобильный телефон Apple iPhone 16e 256GB White (MD1W4SX/A)

Оценка пользователей 4.61/5
на основе 41 отзыв
  • Катерина С***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Купила маме. Она пользовалась IPhone SE 2020 года. Перенесла ей всё быстро на новый телефон, 16 е - шустрый и летает.
    Мне лично понравился.
    У меня 15-й, и какой-то разницы в экране я не заметила. Хотя провела с ним и настройками часа 1,5.
    Спросила впечатления у мамы, она сказала… внимание (!) - «Телефон как телефон»)))))
    Я ей говорю ну как бы с зарядкой и чехлом стоит почти 30000, а она говорит «ну норм телефон, без кнопки внизу, я уже привыкла!»
    В общем, одесская мама сказала «да»!)))
    И я довольна. Шо ще треба)
    PS Мне, кстати, еще 5 месяцев кредит за него платить, только никому не говорите)

Достоинства:
    Мама сказала «телефон как телефон!»)))
    Недостатки:
    Не вышивает крестиком)
  • Дмитро
    Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Хоч в купував не тут, але вирішив написати відгук для тих хто дійсно хоче дізнатись досвід використання, а не читати спори прихильників андроїда.
    Цей телефон у мене вже тиждень. До цього був iPhone XR, який мене в цілому влаштував, але вже почались проблеми з батареєю, і явно не вистачало потужності в 2025 році
    Вирішив брати саме 16е, тому що для мене важливі такі критерії як «свіжість» та форм фактор. Мене повністю влаштовує розмір, дуже зручно тримати, «чьолка» для мене абсолютно не проблема, навіть все одно там буде вона або dynamic island. Багато камер мені не потрібно, при цьому ця камера робить дуже гарні фото, навіть є оптичний зум. Батарея тримає дуже добре, зараз заряджаю його приблизно в 1,5 дні. Дизайн дуже стриманий і водночас зручний, особисто мені не потрібно щось комусь доказувати тримаючи в руках наймоднішу модель.
    В ігри не граю, але можу сказати що телефон і правда помітно нагрівається при заряджанні, зате доволі швидко заряджається. Дуже зручно що є Action button, є великий вибір варіантів для неї.
    В цілому я би рекомендував до покупки тим хто хоче оновити свій айфон, або перейти на iOS, але не хоче платити більше за найновіший пристрій, при цьому використовувати для повсякденних задач.

Достоинства:
    Ціна в порівнянні з іншими моделями.
    Недостатки:
    Є нагрів під час зарядження. Поки що малий вибір чохлів
    • Ігор Н***

Там цифровий зум, а не оптичний

• Борис
    Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 512 ГБ

Для тих, хто пише ці відгуки! Скажу що перехід з Xiaomi на Iphone, це як пересісти з Ланоса на Меседес!

Достоинства:
    Це Класна річ!
    • Марина

Краще за ці гроші купити iPhone 15. Ще й тисячу зекономите. Подвійна камера, динамічний острів, кращий екран і більш красивий дизайн.

• Ваня Т***

З якого xiaomi ви пересіли на айфон?

• Віктор Ґ***

Марина, не краще. Це чемпіон по автономності і швидкості передачі даних через власний модем. А Айфон 15 має старий процесор і не підтримує функції AI.

• Олена Р***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Чудовий телефон, тому що попередній був 6-й ))) Нарешті відважилася обновити. Все влаштовує.

Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Компактний, якісний, дуууже приємна ергономіка, автономний і т.д. Камери не дотягують до 16-го і навіть до 15-го звичайного і дуже нагадують піксель 8а чи хонор 200, але відео тут топове, а ще й автономність під навантаженням теж схожа хоча фішка айфона автономність в режимі очікування - тут айфон Царрр - за ніч один відсоток:) Гріється під навантаженням як і всі смартфони. Не розумію навіщо робити окрему кнопку яку можна налаштувати якщо тут НЕ ЗАДІЯНІ кнопка живлення(голос упр або нічого) та гучності - на любому андроїді ці клавіші давно можуть запускати камеру, вимикати телефон, голос і т.д, а також й досі оптимізація на низькому рівні - хід назад з верху тож треба тягнутись - це не зручно і в деяких випадках взагалі нема ходу назад тож лишається тільки свайп вверх і навіть у віджкті погоди я не можу вибрати своє місто без увімкнення геолокації для застосунку(тільки столиця) і це массова проблема бо чим більше я вмикаю таких дозволів тим меншою стає автономність, а муз програвач то взагалі - де простий віджет з перемиканням треків і без рекомендацій і нав'язливих топів... 60Гц дуже кидається в очі, бо в дома купа гаджетів з 120Гц тож або переводити усі інші на 60 або терпіти... А загалом хороший безглючний смарт:)

Достоинства:
    Компактний, стабільний, класно знімає відео...
    Недостатки:
    Клавіша увімкнення живлення не може вимикати і робити щось крім сірі чи голос команд, хід назад з верху тож треба тянутись, заряджається лише на 20Ват, фронталка ввечері розчарувала...
    • Андрій

Виправлю свій відгук - придбав інший зарядний блок і отримую 27-29Ват в піку тож важливо правильно підібрати блок. Загалом все Ок

• Владислав

тягнутись до кнопки «назад» не обовʼязково, можна свайпнути з крайньої лівої частини вправо (в будь-якому крайньому лівому місці).

Коли ви заходите в оформлення головного екрану, просто натисніть на віджет з погодою — у вас зʼявиться вибір де буде, або «моя геопозиція», або «пошук», і погоду показувати у вибраному місті незалежно від того ввімкнена геопозиція чи вимкнена.

Щодо автономності і частоти оновлення картинки. 60гц споживає меньше енергії ніж 120..
      Сподіваюсь я вам хоч чимось допоміг..

• Николай Х***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Приобрел этот аппарат и не жалею хороший без лишних понтов хорошо подойдёт для обычных людей
    Кто впервые сталкивается с системой эпл как первое знакомство хорошая рабочая лошадка
    Для понтов по типу блогеры и инста самки пусть ищут покруче этот аппарат не для них

Достоинства:
    Батарея норм связь
    Недостатки:
    Не нашел
    • Татьяна Г***

С какого аппарата переходили?

• Андрій С***

В сравнении с 15 или 16 тут очень мал угол фейс айди! 128Гб мало. Организация с двумя сим такое себе. Прием вайфай заметно падает если есть много пользователей хотя у других такого нет. Основная камера при недостатке света не Ок даже в сравнении с айфон 13. Супер смарт если менять 12 и старше на 16е но не более того.

• Николай Х***

С андроида

Система эпл

Не жалею что купил

• Валерий
    Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Ми повернулись до однієї камери

• Валерій К***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Відмінний телефон, камера непогана, автономність-два дні.

• Роман С***
    Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Користуюсь телефоном вже третій місяць,повністю задовлений.Шукав телефон без всяких понтів,андроїд не подобаєьться сама система,тому ця версія iphone повністю задовільняє мої потреби.

Достоинства:
    Лаконічний дизайн,автономність батареї,процесор,модуль,компактний
    Недостатки:
    нема
    • Константин М***

Как батарея в работе?

• Олександр Ч***

Взяв дружині,
    Вона задоволена
    Мені теж подобається можливо візьму і я.

• Андрій С***

Тільки версію на 256Гб, бо 128Гб в мене закінчились за пару міс - встановив проги і лишилось 90Гб, записав музику і пару фільмів то вже 80Гб, записав пару ігр типо тундри та калди то стало 55Гб, а з'їздив на відпочинок то пару год відео зменшило памя'ять до кретичних 20Гб тож 128Гб в перспективі на пару років принесе багато не зручностей.

• Андрій

128 для тих хто не грає в ігри, фотографує тільки лічильники і не сидить в соціальних мережах вистачить, функцію телефона термінала для месенджерів і банківських програм з ютубом умовним та навіть ютуб мюзік якийсь на тисячу кешовагих пісень займе 10гб приблизно і всеодно половина памʼяті точно буде вільною

Короче треба думати для якого користування воно береться.

• Ігор К***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Третій день користування, камера супер, батарея тримає добре, хороший екран, час покаже

• Микола л***
    Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Чудовий телефон тримає довго зарядку .мій перший айфон чудовий девайс для людей невибагливих .

• Денис
    Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Можу розповісти про свій досвід.
    У мене є Galaxy Fold 7 та iPhone 16e.
    До покупки iPhone понад двадцять років користувався виключно Samsung.
    Другий телефон, роль якого виконує iPhone, — робочий. Цього року у мене була ситуація, що мій Galaxy Note 10, після майже семи років служби, почав тяжко тримати навантаження і батарея тримала до обіду.
    Батарею до цього в 2024 році вже міняв і задумався щодо зміни пристрою.
    Я дивився на Samsung серію S, але це розчарування. Звичайні моделі надто спрощені в усьому порівняно з ультра. 10 років тому було краще.
    Всяких китайців - не роглядаю принципово, оскільки вони на 2 роки максимум.
    Я взяв свій iPhone і ніколи не шкодував про це. Це справді новий досвід і можливість для мене.
    60гц - для звичайної людини ок. Маю 120 на іншому телефоні, так трошки плавніше, але переплати не варте.
    Батарея може тримати при wifi близько 11 годин активного екрану, а змішаний тип використання car play, lte та різні робочі завдання - майже 9 годин екрану.
    Заряду вистачає на 1,5 дні, в вихідні може бути і 2 дні.
    Чесно кажучи, я навіть почав менше користуватися своїм Galaxy Fold 7.
    В даній ціновій категорії немає конкурентів.
    Років 5 думаю прослужить добре, а то й більше.

Достоинства:
    Всі, особливо батарея
    Недостатки:
    Швидкість usb. 2.0 - ну це прям привіт з 2010х
    • Дмитро

а як тягне мобільний інтернет за містом? без перебоїв? в 16е стоїть власний епл модем, вперше

• Анастасія М***

Все супер, чоловік задоволений

• Ольга М***
    Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Користуюся трошки більше місяця. Як на свою ціну чудовий телефон. Нічого не гріється, нічого не глючить. В ігри не граю.
    Абсолютно відповідає ціна - якість.
    Батарея справді хороша. Не три доби як пишуть))) але півтори активного використання витримує.

• Ярослав Б***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

За свои деньги , идеальный телефон для обычного пользования , быстрый, автономный , удобный . 60 ГГц гуд пока не подержишь 120, за 550 долларов лучше из нового нет

Достоинства:
    Батарея , скорость , камера
    Недостатки:
    Для меня их нет
    • Андрій С***

Всё так! Для меня оптимизация плохая - сделал увеличенный масштаб и изображение теперь вылазит за пределы экрана - даже прога этого магазина, а ещё фейсайди после 14-го имеет очень маленький угол срабатывания потому я пользуюсь паролем, а ещё ужасное авто исправление при печати - на айфон не работает ИИ в клавиатуре при этом стоковая клавиатура очень не очень, а вообще отсутствие ИИ в ОС это как то уже странно ну и хотелось бы иметь возможность пользоваться одной рукой Но увы пока действие назад будет в левом верхнем углу это не реально ибо выход из этого в виде отпуск экрана постоянно срабатывает в тик токе и свайпах, а свайп с лева... Но зато размер, вес, камеры, стабильность и вообще качество тут лучшее и даже больше - память телефона тут расходуется ощутимо меньше чем даже на чистом Андрюхе:)

• Наталья А***

Яка версія IOS була першоначальна, при купівлі?

Доброго дня.
      Дякуємо за ваш відгук.
      Приємного користування!

• Володимир З***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Все чудово, повноцінний Iphone на 26 IOS. Камера добре справляється з повсякденними завданнями. Більшого не очікуєш, хто мав 4-5-6-7 iphone, чудово розуміє, що кількість камер не функціонал самого гаджета не впливає.

• Іра О***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Все чудово, пртїхав на наступний день

• Віталій Л***

Чудовий телефон.

• Микола О***

Гарний телефон

Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Навіть після 15 Pro Max цей радує автономністю і ергономікою! Дуже круто що нічого не випирає! По камерам що тут, що на максі якість звичайна - після піксель 7а чи мото едж 50 фюжин покращення є хіба по відео тож не розумію кого бентежить порівняння під мікроскопом:))

Достоинства:
    Ергономіка, вага, автономність, вартість...
    Недостатки:
    60Гц
  • Іван К***

Ціна-якість

• Людмила
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Задоволена телефон, швиденько звикнути до нього, ціна доступна!

Достоинства:
    Телефон з різними функціями, та можливостями, гарно фотографує
    Недостатки:
    Не помітила
  • Олег К***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Для звичайного використання- все чудово. Батарея тримає з ранку до самої ночі при будь якому використанні!

Достоинства:
    Батарея!!!
    Недостатки:
    Для мене відсутні
  • Олександр Л***

Super.

• Марія Є***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ
    Достоинства:
    Дуже легкий, батарею тримає гарно.
  • Микола О***

Супер за свої гроші..

• Владислав Ш***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Дуже сподобався дизайн смартфону, його якість збірки та приємний на дотик матеріал. Він швидкий та стильний і дуже дуже гарний)
    Але жаль що немає блока живлення в комплекті та dynamic island (хоча це діло смаку)

Достоинства:
    Камера, олед, батарея, компактність, швидкий, потужний, мінімалістичний дизайн
    Недостатки:
    Немає)
  • Дмитро Д***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Крутий апарат шустрий.Дякую Розетка за швидку доставку

Достоинства:
    Операційна система,батерея,камера, і т.д
    Недостатки:
    Не виявив
  • Роман Ш***
    Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

В роботі гарний бистрий батарея добра дизайн подобаеця

Достоинства:
    Зручний
    Недостатки:
    Поки немає
  • Аліна С***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: White. Встроенная память: 128 ГБ

Швидка доставка, телефон цілий. Жодних проблем не виникло

Достоинства:
    Нова модель за помірною ціною
    • Валерій

Краще купити айфон 14/15

• Микола

iPhone 14/15 - не сказав би що вони набагато кращі. Екран теж 60Гц, макрозйомки теж немає, менше оперативної пам'яті і при цьому менша автономність...

Можливо є сенс вибрати звичайний iPhone 16 або чекати коли вийде iPhone 17.

• Віктор

За такі гроші можна було б купити айфон 14пм який має 120 герц екран, але точно не айфон 16е з поганим зумом та 60 герцовим екраном від якого пахне оверпрайсом.
      Цей айфон коштує 50к, а 14пм коштує десь до 40к гривень

• Сергій Х***

Все пришло все работает

• Євгеній П***

Все з акумулятором ОК
    Мабуть повезло. Нові фішки Аpple Intelligence працюють лише на англійській мові та в англомовних регіонах. Зробили свій варіант Гугл Ленс, добавили редактор емоджі, обробку фото chat gрt та аі, змінили сірі

• Валерій

Iphone 14/15 краще за цей непотріб.

• Євгеній П***

Навіть чат GPT скаже що не краще

• Віктор Ґ***

Валерій, не краще.
      Якщо хочете дискутувати, то аргументуйте свою думку.

• Серге К***
    Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Хороший телефон, недоліків немає. Мало чим відрізняється від інших. До камери треба звикнути а так все норм.

Достоинства:
    Акумулятор, процесор, рік випуску.
  • Сергій Г***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 256 ГБ

Після 120Гц Xiaomi відчутні 60Гц тут, неприємні відчуття в очах.
    Сильно гріється при зарядці навіть на 15Вт. Також, порівнюючи із Xiaomi, який на 120Вт так і близько не грівся.
    За 5 днів в режимі встановлення програм і потім очікування розрядився на 80%. Поки нічого не скажу про розряд в робочому режимі.

В цілому, оверпрайс. Але підійде тим, хто хотів саме iPhone, який буде довго підтримувати оновлення, але не хотів платити 50-60к за кращі моделі.

Достоинства:
    Дизайн, компактність, автономність
    Недостатки:
    Температура при заряджанні, 60Гц екран
    • Олексій Є***

Сергій доброго дня. Можете сюди відписатись через місяць , як він буде проводити себе на той момент часу. Дякую

• Павло Г***

"хто хотів саме iPhone, який буде довго підтримувати оновлення, але не хотів платити 50-60к за кращі моделі."
      Тим часом б\в 15 pro, iphone 16 просто існують

• Алексей

Лучше взять 14й, дешевле и не хуже этого .

• Оксана А***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Black. Встроенная память: 128 ГБ

Телефон прийшов швидко,але обіцяли в подарунок стартовий пакет, його так і не було . Шкода.

Достоинства:
    Все окей.
    Недостатки:
    Немає.