Третє дихання

Отзывы покупателей о Ретранслятор Asus RP-AX58 (90IG07C0-MO0C10) WiFi6 / AX3000 / 1 Гбит/с

Оставьте свой отзыв об этом товаре
  • Шевченко Валерий

Я не знаю для кого зроблений цей ретранслятор, але люди які розробляли додаток для підключення, це маніяки які полюбляють знущатися з людей. Налаштувати пристій з додатку на телефоні я не зміг. Підключався до WiFi мережі побудованої на мікротіку. Якимось дивом налаштував через ноут. Весь процес зайняв приблизно годину. І це при тому, що трохи розбираюся в подібній техніці. До цього налаштовував TP-Link, там все просто, для людей. 5 хвилин з яких три шукали пароль до Вай Фаю.

Достоинства:
    Працює
    Недостатки:
    Складнощі з підключенням
    • Представник бренду

Добрий день, Валерий!
      Мабуть, раніше Ви використовували інших виробників, тому інтрефейс додатка ASUS здався незвичним і складним.

• Роман

1) Пристрій робить покриття, площею як і основний мій asus роутер. Площа збільшилася, а wi-fi точка одна, не треба перемикатися між wi-fi, дуже зручно.
    2)Підключатися з коробки пристрій не захотів, може він в 5Гц запустився, а мій роутер працює в 2,4GHz (більша площа в 2,4. тому 5GHz вимкнув). Коротше бачить роутер його, але не підключається. Підключився з телефону до повторювача, вказав режим - все одно не працює Тільки кабелем напряму до роутера все налаштувалося.
    3)Після цього повторювач, коли увімкнути, хвилин 4 чекає провід. Після цього перемикається на wi-fi і тільки тепер починає працювати. В налаштуваннях є примусово обирати wi-fi режимом backhaul, не зовсім розумію той backhaul.
    4)Керування йде з роутера. Зайти в налаштування повторювача вікно є, але логін-пароль не приймає. Прошивка оновлюється, доступний режим AiMesh 2.0 (більше функцій керування) стає від 3.0.0.4_386.4xxxx
    5) Статус роботи показує світлодіод, розшифровка є в інтернеті. Коротко: білий працює, синій моргає - підключається, зелений - слабкий сигнал роутера.
    От тут і дивно, в мене зелений, але все працює просто дуже чудово і він в 5метрах від роутера. Білий коли він в 1,5метрах від роутера - тоді нащо це повторювач. Я забив.
    6) в коробці тільки повторювач і пара папірців. Інструкції по суті немає, адже всі ці нюанси що я описав, методом проб і ніде цього не написано, навіть на сайті asus.

Добрий день,Роман!
      1. Яка модель маршрутизатора використовується?
      2. Якщо RP-AX58 додаєте як меш вузол, то перед додаванням його потрібно скинути до стандартних налаштувань. Інакше маршрутизатор не побачить RP-AX58.
      3. Backhaul - у даному випадку це обраний тип з'єднання між вузлами меш-мережі. Якщо Ви обрали у якості backhaul Ethernet, то дійсно пристрій буде спочатку перевіряти наявність кабельного з'єднання з основним вузлом. Краще обрати значення АВТО для backhaul, або Wi-Fi, якщо не плануєте використовувати кабель..
      4. Дійсно, коли RP-AX58 доданий другорядним меш-вузлом, керування здійснюється з основного вузла і прямий доступ на веб-інтерфейс RP-AX58 відсутній.
      5. Детальний посібник користувача доступний в електронному вигляді у розділі підтримки пристрою на офіційному порталі.

• Роман

- RT-AC1900U
      - Скидав, 10сек тримав ресет, не допомогло.
      - Я не обирав backhaul ethernet, стоїть авто. Я описав, що під'єднання виконував проводом, адже по іншому ніяк не хотіло. Після вже без проводу - але wi-fi-меш починається через хвилин 5. Чи так і повинно бути? Чи виставити wi-fi backhaul?
      -Керування відсутнє в меш-режимі з основного роутера да, нормально. просто кнопка доступна - робили б її неактивною.
      -Звичайно я тільки і користуюсь асус-сайтом розділом підтримки - статті\посібники\оновлю bios на ПК, коротше буваю там часто. Але треба більш інформативного контенту там.

Добрий день, Роман!
      У RP-AX58 новіша ревізія AiMesh, тому можуть бути питання по сумісності з меш-пристроями попередніх поколінь.

• Олександр Лебець

Працює добре. Навіть через бетонну стіну.

• Тарас Касюхнич

Спочатку думав що нормальний пристрій. Але детальніше протестувавши виявив що він не працює так як треба. Причому взагалі. Детальніше показано на відео. Даром витрачені кошти і час. Тому не рекомендую.

Достоинства:
    Не має
    Недостатки:
    Пінг виріс в 10 разів, швидкість завантаження дуже стрибає і не більше ніж 50 МБіт
    • Igor

Тарас, мабуть місце розташування повторювача невдале. Тому така низька швидкість і високий пінг на Даунлоад. Схоже, що на Даунлоад велика втрата пакетів, тому роутер їх знову і знову відправляє, що і впливає на швидкість в цьому напрямку. Можна спробувати переставити повторювач в інше місце і підключити комп довшим шнурком.

• Тарас Касюхнич

Було б класно якщо б можна було його приєднати і до комп'ютера через порт Ethernet. А так порт виявляється без толку. Тому що купляв повторювач, бо не хочу довбати стіни і тягнути кабелі до стаціонартного ПК.

Достоинства:
    Легко налаштовувати, висока швидкість з'єднання.
    Недостатки:
    Порт Ethernet LAN не під'єднується до ПК як звичайний порт для отримання інтернету, а лише до роутера для отримання даних від нього і трансляції його через безпровідну мережу..
    • Тарас Касюхнич

Вибачаюсь, покопався краще в налаштуваннях, і він всеж таки підримує і інтернет через Ethernet Port, Але швидкість з'єднання не вразила, макимально 50-60 Мегабіт. А коли його відключити то сигнал від роутера б'є навіть з більшою швидкість. Буду повертати пристрій, не вартує він цих грошей. Краще вже протягну звичайний кабель.

• Представник бренду

Добрий день, Тарас!
      До Ethernet порта повторювача можна підключати клієнтів по кабелю, така можливість є вже дуже давно.
      До того ж, цей повторювач може працювати ще в режимі медіа-моста, тобто підключати клієнта з Ethernet до бездротової мережі. Можливо, для Вас такий варіант буде навіть більш зручним, ніж режим повторювача, який додатково завантажує бездротову мережу дублюванням пакетів даних.
      Щодо низької швидкості, то також раджу перевірити швидкість у режимі медіа-моста, а також розташувати RP-AX58 у іншому місці, де буде більш надійний зв'язок з бездротовим маршрутизатором чи точкою доступу. Побудова бездротової мережі - не завжди просте завдання, юо навколишнє середовище дуже сильно впливає на результат.

• Петро Домбровський

Доставка: Все як завжди швидко і зручно. Забрав з точки видачі розетки в заводських пломбах без.

Комплект: В коробці лежить сам девайс і макулатура.

Підключення: Прочитав тут коментарі, щодо якихось проблем з підключенням до AiMesh і вже себе психологічно налаштував до проблем. В результаті я натиснув 2 кнопки і все підключилося і налаштувалося за декілька хвилин. Ніякої прошивки я не оновлював. Роутер був в 10 метрах від ретранслятора. От як з коробки дістав так все і налаштував.

У використанні: телефон, ноутбук миттєво переключаються на репітер як тільки відчувають, що він сильніший. Разів 5 ходив/бігав з кімнати в кімнату зі спідтестом, щоб знайти оцю просадку в сигналі. НЕ ЗНАЙШОВ. Працює 10/10

Висновок: Asus як завжди на висоті. Ніяких проблем у мене з ними ніколи не було. Краще переплатити і взяти якісний продукт, ніж потім страждати з налаштуваннями, збоями і тд.

Достоинства:
    Ідеальна робота. Швидке підключення в декілька кліків
  • Любомир

Взяв на заміну Tp-Link RE190 так як не влаштовувала швидкість (він не міг дати більше 100 Мбіт/с) а також його вибіркові відключення одного з діапазонів. Хоча якщо вам треба просто інтернет всюди без зайвих вимог - то така заміна точно не вартує цього і даний репітер може бути прекрасним рішенням (ще як варіант тут можна розглядати Asus RP-AC53 який ще й розетку не займатиме).

Підключення зайняло хвилин 15, та й то через те що AiMesh з основного роутера (TUF-AX5400) не відразу налаштовувався - аж поки не зайшов на сам повторювач і не вказав там що він буде вузлом AiMesh і тоді знову запустив підключення на основному роутері.
    Спочатку при підключенні на вебморді завжди писатиме що сигнал в зоні репітера поганий ітп, але через ~30-40 секунд все стає норм і світиться зелена лінія. Ну а далі все гуд.

По швидкості - результати трохи менші ніж біля основної точки доступу, в залежності від пристрою може різатись до 15-20%. Що все ж є кращим за класичний репітер (який якщо різав менше 50% то вже було за щастя). Пінг може додавати 1-2 мс в залежності від умов.
    Безшовний доступ працює прекрасно, всі пристрої видимі з вебморди і групуються по розташуванню, зміни в налаштуваннях бездротової мережі синхронізуються самі (щоправда міняти пароль не пробував). Якість і дальність покриття трохи краща, ніж була зі старим репітером, але не на суттєву величину.

З особливостей - якщо це меш-вузол, то з налаштувань там доступне лише ввімкнення jumbo-кадрів, а всякі дрібниці типу вимикання індикатора будуть недоступні, як і повноцінна вебморда репітера - буде редіректити на основну.

Загалом, якщо вам треба безшовний доступ і більші швидкості там де роутер не дістає - ця штука вартує того.

Достоинства:
    AiMesh, стабільна робота, хороший рівень сигналу, безшовний доступ, відносна простота у налаштуванні
  • Борис

приєдналось до роутера, покриття збільшилось, питань нема, все працює

Достоинства:
    нормальная штука, все працює
    Недостатки:
    поки не бачу
  • Віктор Крилов

Купував спеціально для того, щоб була можливість використовувати технологію asus mesh. Але більше ніж 20 хвилин не тримає з'єднання і постійно його втрачає. В налаштуваннях показує що сигнал між приймачем і роутером чудовий, але вже через 20 хвилин втрачає з ним зв'язок і починаж блимати синім і червоним. Враження найгірші від двох пристроїв асус, які в суммі коштують більше 10000 гривень. Нікому не раджу купувати ці роутери і ретранслятори!

Достоинства:
    Швидкість
    Недостатки:
    Постійно втрачає зв'язок з роутером (Asus RT-AX82U)
    • Андрій Куренін

У меня таких аж три. И мало того, что отлично держит соединение, так ещё и автоматически переподключаются сами друг к другу, если их переместить куда либо. Скорее всего, у тебя либо брак, либо что-то не так с главным устройством.

• Igor

Віктор, спробуйте переставити повторювач в інше місце. Також можна спробувати міняти розташування роутера. Також я б перевірив чи оновлені прошивки на обох пристроях. Я теж не виключаю, що може бути несправність ,як вище писав Андрій, але це найменш імовірно.

• Igor

Віктор ,я спеціально взяв додому RP-AX58 на тест. Підключив навмисно у дальній кімнаті в кутку за дверима. Дві доби повторювач відпахав без обривів, хоча й перейшов у ВайФай 5 стандарт, бо місце вибрано не дуже вдало.