Оплачуйте Карткою Rozetka

Отзывы покупателей о Маршрутизатор ASUS RT-BE88U (90IG08V0-MO3N0V)

Оценка пользователей 4.2/5
  • Павел
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Этот модуль работает, проверено.
    Omada 10GBase-SR SFP+ LC Transceiver
    TP-LINK TL-SM5110-SR / Код: 439329533

Я пользую патчкорды Digitus.

• Иван К***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Роутер отличный , только пришлось все по отключать чтобы он стабильно работал : aiprotection , ipv6 , mlo все отключено . За эти деньги могли бы и допилить прошивку !

Достоинства:
    Хороший сигнал , форм-фактор тоже отличный .
    Недостатки:
    Если включать дополнительные опции ведет себя не адекватно пропадает wan или отваливается WiFi !
    • І. Д***

Взагалі це правильна ідея деактивувати на роутері ті служби, які не потрібні. Як мінімум - проц і пам'ять будуть менше завантажені.
      По дефолту aiprotection і так має бути вимкнена. Не думаю, що aiprotection і ipv6 якось можуть впливати на стабільність роботи ВайФай.
      МЛО теоретично може впливати. Не в останню чергу через те, що воно ще криво підтримується чи зовсім не підтримується ВайФай 7 адаптерами на клієнтських девайсах.

• Иван К***

Почитайте на тематических форумах проблема с aiprotection и qos от trend micro это на данный момент беда роутеров ASUS , не могут исправить.

• Дмитрий П***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Працює в Aimesh зі старими (версії 6 WIFI) пристроями. MLO не працює (ноди 6 версії зависають при увімкненні)

Достоинства:
    Потужний, підтримка швидкісних портів, доволі стабільний.
    Недостатки:
    доволі великий, потрібно розуміти куди ставити, краще на стіну
  • Денис
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Працює добре, багато налаштувань та різних мереж, швидкі мережеві порти.

Достоинства:
    Потужний.
    Недостатки:
    Великий розмір та ціна.
  • Дмитро Б***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Класний роутер, максимально закрив всі мої потреби при підключенні другого провайдера. Блок живлення на 12 В, можна підключати напряму до Ecoflow в порт постійної напруги це зараз великий плюс.

Достоинства:
    Швидкий, Wi-Fi 7, багато портів включаючи SFP+
    Недостатки:
    Трошки габаритний та ціна завелика
    • Дмитро П***

Добрый день! Получилось с ним 5гбит/с вытащить? Я правильно понимаю у него один порт 10 на вход, который можно использовать для оптики напрямую без терминала а второй на выход 10?

• Павло

SFP+ не зовсім напряму) всеодно потрібен або оптичний перетворювач SFP+ або скоріш за все ONU, деякі провайдери підтримують SFP+ ONU (у мене так).
      Залежить який трафік, якщо пакети не дуже дрібні то 5+ спокійно, якщо обидва 10g порта для локалки а інтернет через 1 або 2.5 то між 10ками буде повних 10.

• Іван Д***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Дуже потужний. Максимально багато функцій. Є порти 10 гігабіт. Просто все налаштувати, інтуїтивно зрозуміло. Підключив 4 точки (wifi 6) Ai mash, все працює ідеально.

Достоинства:
    Wifi 7, 10 Gb/s, SFP , 8 ethernet портів, і ще багато всього.
    Недостатки:
    Поки не знайшов.
  • Антон М***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Оновився із попереднього для WiFi 7 та можливості 2,5 Гбіт. Тепер чекаю на провайдера

Достоинства:
    Швидкий, великий, красивий
    Недостатки:
    Дорогий
  • Павло Я***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Брався на заміну старенькому роутеру, який не витягував більшу кількість користувачів.
    При встановленні, оновився до актуальної прошивки.
    Налаштування зрозуміле, класичне для Asus.
    Швидкість і стабільність на підключених одночасно 6 пристроях - цілком влаштовує.
    Наразі роботою пристрою задоволений.

Достоинства:
    потужний, функціональний, актуальний
    Недостатки:
    поки не виявлено
  • Сергей Д***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Красивый дизайн получился в черно-золотистых тонах,
    поддержка стандарта Wi-Fi 7 (802.11be) с рядом бонусов,высокий уровень производительности железа,
    Понравилось два по10, четыре 2,5- и четыре 1-гигабитных сетевых порта.
    Есть четыре съемных внешних антенны, это очень удобно при подключении внешних антен.
    Удобная настройка через функциональнвеб-интерфейс роутера и программы. Антивирус, встроенный защитник ASUS AiProtection Pro - это жирный плюс. Естьналичие быстрого порта USB 3.2 с поддержкой резервного интернет-соединения по 4G/5G. Думаю его характеристик хватит не на один год вперёд!

Достоинства:
    Хорошая скорость, большая возможность всяческих настроек, можно настроить под свою сеть. Wifi -7
    Недостатки:
    Цена, греется немного. Долго загружается. При подключение SSD через порт USB, загружается практически на максимум процессор и оперативка и не снижается нагрузка на роутер.
  • Юрій
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Хороший роутер. З високою продуктивністю.
    Мені попався роутер з H/W ver: A1 та блоком живлення на 12в 5А.
    На прошивці 3.0.0.6.102_38186 працює стабільно.
    Якихось великих нарікань не має.
    Єдине що в iot мережі на 2.4 ghz, не підключається пральна машина. Раніш і робот пилосос не підключався. Але з останньою прошивкою робот пилосос підключився. А пралка так і залишилась без підключення)

Достоинства:
    Багато портів. Продуктивність. Зона покриття WiFi.
    Недостатки:
    Окрім прошивки, поки ніяких.
    • Павло

Перевірте чи мережа у вас тільки на 2.4 ггц (та яка для ІоТ) та понизьте до WPA-WPA2, якщо не вистачить пробуйте в налаштуваннях радіо понижувати 2.4 канал спочатку на 6 категорію потім 5 потім 4

Також підняло стабільність ручне призначення dhcp локальним пристроям та збільшення lease time

В мене теж спершу були проблеми з підключеннями та стабільністю ІоТ девайсів, але отаким чином вийшло досягти повною стабільності

• Володимир С***

В мене деякі IOT на попередньому RT-AX88U не підключаються до головної мережі, яка об'єднує 2.4 та 5GHz канали під одним SSID. Зате без проблем конектяться до гостьової мережі де є окремі SSID для 2.4 та 5.

• Фомичев Д***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Просто топовый роутер. Умеет независимо 10гбе rj45 и SFP , внутренняя скорость передачи между SFP и агригированными четкрмя 2.5гбе - почти укладываются в 10гбе скорость. Очень доволен. Но имеет высокое потребление

Достоинства:
    Наличие SFP и 10gbe rj45, все 2,5гбе порты честные и не зажаты внутренней скорость передачи. Ai mesh порадовал оптимальной и стабильной работой.
    Недостатки:
    Греется, высокое потребление, большие габариты
  • Олександр З***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Ну, що? Сказать, що це офігенний роутер, це нічого не сказати. Це агонь!!!

Достоинства:
    Потужність… Швидкість… Якість! Куча фішек не для пересічного користувача! Глибина приладу!
    Недостатки:
    Поки не знайшов, окрім зовнішнього вигляду.Повний Black для мене ОК.
  • Юрій
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Начинка в роутера добра. Його продуктивності вистачить на роки вперед.

Але тут питання до прошивки. Пробував налаштовувати iot мережу... з нею біда.
    Якщо їй зробити викл, вкл... трансляція цієї мережі "пропадає". Перезавантаження не допомагає. Часково допомагає хард ресет і то не на довго.
    Також є проблеми і з гостьовою мережею. Створив декілька мереж.. потім після перезавантаження роутеру.. ці мережі також "пропали".
    Жах.
    Пробував декілька прошивок... ситуацію це не поправило.
    Надіюсь в майбутніх релізах прошивки ситуацію поправлять.

Достоинства:
    Багато портів
    Недостатки:
    Сира прошивка

Добрий день, Юрій!
      Я перевірив описану Вами проблему на своєму тестовому зразку RT-BE88U, але описаного Вами явища не спостерігав.
      Після перезавантаження, чи вимкнення/увімкнення маршрутизатора гостьова та ІоТ мережі з'являються щоразу.
      Єдиний важливий момент: додаткові мережі стають видимими після старту мережі 5 ГГц.
      Можливо, на Вашому маршрутизаторі DFS довго перевіряє певні канали 5 ГГц і тому Ви певний час не бачите додаткові бездротові мережі.

• Юрій Л***

А на якій версії прошивки ви тестували?
      Ви робили саме вимкнення/ввімкнення трансляції iot мережі?

Добрий день, Юрій!

Прошивка 3.0.0.6.102_38152, найновіша доступна версія.
      Так, я створив дві додаткові мережі: гостьову та ІоТ.
      По черзі вмикав та вимикав їх у різній послідовності.

Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Взяв на заміну ASUS TUF Gaming AX6000, так були потрібні додаткові порти.
    У ASUS TUF Gaming AX6000 - 5 портів у ASUS RT-BE88U - 8 портів.

Купив модель з 12В блоком живлення. Шукав саме з 12В десь місяця два. Так як встановлена система резервного живлення на 12В. Представник ASUS в пошуку саме з 12В не змогли допомогти.
    Виявити яке живлення у роутера можна тільки відкрити коробку та фізично подивитися на блок. У березні замовив роутер у Розетка, відкрив а там блок 19В, відмовився. Дві неділі назад замовив знову, відкрив а там блок на 12В, забрав.

Роутер працює дві неділі, все подобається, рекомендую.

Достоинства:
    Зона покриття WiFi та 8 портів
    Недостатки:
    Завантаження займає десь півтори хвилини
    • Никита

Вот почему у асусовских роутеров такое жутко долгое время включения, при переподключении питания приходится страдать(

• І. Д***

Юрій Феськов, а як Ви собі уявляєте допомогу Представника у цій ситуації? Приїде на склад Розетки, почне розпаковувати коробки з роутерами у пошуках 12В БЖ? А коли знайде, то попросить "відкласти для Юрія"? )
      Можу сказати, що Ви фактично виграли у лотерею, коли з другого разу вдалось знайти коробку саме з 12В БЖ.
      Хоча можна було забрати і той перший, але знайти до нього відповідний 12В БЖ.

• Павло Б***

Оце ви заморочились. Насправді ці роутери нормально працюють і від 12В без всяких допрацювань, не дивлячись на те що блок живлення в комплекті на 19В. Просто потрібно розуміти що такі потужні роутери вже перехідник на повербанк не потягне взагалі. а якщо у вас саме ДБЖ з робочим струмом від 2А то проблем не буде взагалі.

• Дмитро З***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Така сиєаса ситуація, як писали інші нижче. Пропрацював вечір, зранку вже не працює.

Вся біль в тому, що повернення чи заміна проходить через експертизу, що займає, за словами менеджера, близько 2х тижнів.

Дуже не раджу дану модель, якщо не хочете залишитись без інтернету та вай фаю в кращому випадку на 2 тижні.

Сервісом розетка також розчарований.

Достоинства:
    Класне покриття
    Недостатки:
    Помирає менше ніж за 24 години

Добрий день, Дмитро!
      Дуже прикро, що так трапилось з Вашим маршрутизатором.
      Але саме для таких випадків і існує гарантія.
      14 днів - це термін, встановлений законодавством, він потрібен для перевірки заявлених несправностей.
      Але у випадку, коли пристрій взагалі не вмикається, процес заміни має пройти швидше.
      Якщо буде затримка, зверніться, будь ласка, до нашої служби підтримки. Ми спробуємо прискорити заміну.

• Дмитро З***

Тиждень пройшов, ні повернення, ні заміни, ні новин від сервісного центру. Сказати, що я в шоці, нічого не сказати. Судячи з відгуків та рекомендацій, варто перейти на тп-лінк. Хотів купити потужний асус для меш мережі, якось вже перехотів)

Добрий день, Дмитро!
      Я розумію Ваше роздратування, але процес заміни може тривати до двох тижнів. Я вже писав про це раніше.
      Зверніться до нашого колл-центру і повідомте номер документа, який Вам видали.
      А ми спробуємо прискорити заміну.

Роутер всеж підтримує 12в, і крім того в комплекті 12в бж

• Юрій Ф***

@Павло, купували роутер у розетка?

Так, з галочкою ж :)
      купляв от в квітні

• Юрій Ф***

Павло, а що значить галочка?
      Хочу уточнити, блок живлення був один на 12В, той що Ви фото зробили?

• Микола А***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Виснув вже на етапі начальної конфігурації, декілька разів перезавантажував перш ніж закінчив. Пропрацював 2 дні, один раз завис. Сьогодні тупо вимкнувся і все. Блок живлення напругу видає. Дуже ненадійно, довіри не буде, буду повертати, якщо Розетка на мороз не впаде

Достоинства:
    Функціональність, заявлені характеристики, швидкість.
    Недостатки:
    Дуже ненадійний! Пропрацював з горем 2 дні.
  • Віталій Б***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Термін роботи менше одного дня. З обіду до вечора періодично часто самостійно перезавантажувався, вранці вже перестав працювати.

Достоинства:
    Не встиг помітити
    Недостатки:
    Не пропрацював один день

• Микола А***

Те ж саме, майже 1:1! (((

• Дмитрий П***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Відмінний роутер. Поставив замість ax86u, який працював відмінно 4 роки але почав глючити. Багато розʼємів. Вирішує питання додаткового комунікатора (світча). Працює швидко, без глюків. Режим mlo не працює коли є aimesh старого зразка (ноди впадають в помилку).

Достоинства:
    Швидкість (із новим айфоном 950 мбіт по спідтест)
    Стабільність
    Багато розʼємів
    Недостатки:
    Трохи гріється
  • Алексей
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Пользуюсь уже пол года. Дома более 20 гаджетов, соединение все держат стабильно без нареканий (у меня активно идет мониторинг тк много связанного с умным домом).
    Единственный минус - долгая загрузка, но это беда многих роутеров asus, поэтому во время отключений света использую ипб.

Достоинства:
    Скорость, стабильность, функции
    Недостатки:
    Долгая загрузка
    • Максим

А який саме ББЖ використовуєте та скільки живе без електропостачання роутер при цьому?

• Петро С***

Максим, я використовую ecoflow river 2 на 256 вт/год. разом з usb G-Pon пише, що вистачить десь на ~10 год. я так зроз разом із g-pon він тягне 23-25 вт, бо екофлоу чомусь не показує потужність, коли втикнутий роутер)

• Михайло Ч***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Роутер працює бездоганно. Сигнал вільно проходить 2 стіни. Хоч він і підтримує Wi-Fi 7, насправді, якщо є старі пристрої, які не підтримують WPA3-Personal і вам треба їх об'єднати в одну мережу з іншими пристроями, то доведеться використовувати WPA2-Personal, що вимикає сьому версію Wi-Fi, і можна використовувати Wi-Fi 6, максимум, про що роутер попереджає. Якщо не треба об'єднувати в одну мережу і одночасно треба використовувати Wi-Fi 7 для нових пристроїв, то є так звана IoT мережа, що на інших роутерах називають "гостьова мережа". Там вже можна окремо налаштувати WPA2. Із сучачних штук типу IPv6 - все працює, длятих провайдерів, які це підтримують. VPN теж працює, якщо налаштувати. Ще гарною новиною для мене виявилося, що не дивлячись на те, що на роутері написано 19V і трохи більше 2A, мій повербанк, який максимально може видати 1,5A при 19V справляється із навантаженням під час відсутності електроенергії. Єдине, що чомусь не спрацювало - це DNS-over-TLS. Дивно, але при таких самих налаштуваннях, як і на моєму минулому роутері ASUS AC86U - після налаштування взагалі інтернет перестає працювати.

Достоинства:
    Навантаження меньше 1,5A у штатному режимі роботи.
    Недостатки:
    DNS-over-TLS не вдалося налаштувати.

Добрий день, Михайло!
      На якій саме прошивці працює маршрутизатор зараз?
      Перевіримо роботу DNS-over-TLS.

• Дмитро
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Гарний надійний пристрій, висока швидкість wifi. На відміну від молодшої моделі, є отвори для кріплення на стіну.

Достоинства:
    Отвори для кріплення на стіну, порівняно компактний, Dual WAN
  • Андрей К***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Прекрасный роутер, скорость WiFi 7 высокая , много LAN портов , относительно компактный, греется умеренно

Достоинства:
    Высокая скорость WiFi 7
  • Оксана Н***
    Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Найбільш корисен коли вдома безліч гаджетів з WiFi значна частина з них працють одночасно

Достоинства:
    Надійний та та дуже продуктивший роутер при використанні професіоналами
    Недостатки:
    Трохи завищена ціна
    • Іван

Цей роутер підтримує зовнішні SSD та HDD? Чи можна відкривати файли (фото, відео та ін.) з SSD або флешки якщо він підключений до USB входу роутера?

• Оксана Н***

Так, у нас підключено SSD USB 3.2 2TB T5 Samsung з доступом по SMB. Швидкість запису (реальна) - 90-100 Мгб/с

• Олексій Р***
    Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Роутер суперський за ці кошти це вогонь

Достоинства:
    Недостатки:
    Трохи гріється але на работу це не впливає
  • Олексій Р***
    Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Брав не на цьому сайті, роутер суперський. Покриття чудове. Є можливість підключити ssd диск та створити samba сервер. Встроєний антивірус та багато других плюшек.

Достоинства:
    Все супер.
  • Петро С***
    Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Купував не тут, але дуже задоволений. Користуюся уже тиждень. Роутер дуже швидкий, є класна аплікуха на телефон, яка у 2 кліка все вам налаштує, дуже зручна окрема мережа для пристроїв розумного будинку. у мене робот-пилесмок, саундбар, телевізор, датчики температури і вологи, ecoflow... і дуже зручно, що не треба перемикатися спецом на телефоні на мережу 2.4 ггц, щоб приєднатися до того чи іншого девайсу. Також є QoS кнопка для призначення пріоритету в залежності від того, як ви будете використовувати роутер - чи то потокове відео, чи то ігри, чи то звантаження якихось файлів. З мінусів довге завантаження, але воно і зрозуміло, там під капотом майже міні ПК і ціла операційна система. Ну і також при відключеннях світла він доволі багато тягне. Мій ecoflow river 2 показував десь 9-10 год автономної роботи разом із usb g-pon. Висновок - роутер тягне десь 23-25 ВТ. Ну і, авжеж, кусюча ціна. Але мені здається вона повністю виправдана, тут є за що переплачувати.

Достоинства:
    швидкість wifi, окрема мережа для IOT, крута і проста аплікуха на телефон
    Недостатки:
    довге завантаження, потрібний потужний ДБЖ, ціна
    • Юрій Ф***

Якщо врахувати офіційні показники живлення роутера, то він має споживати десь 40 Вт - 45 Вт.
      У Вас споживання на рівні 25 Вт, перевіряли?

Добрий день, Юрій!
      Дійсно, комплектний блок живлення RT-BE88U - 45 Вт.
      Але реально маршрутизатор споживає десь близько 12 Вт.

Представник бренду.
      Ви не помилилися, споживання на рівні 12 Вт не може бути, живлення 19 Вт тож мінімальне споживання може бути на рівні 20 Вт. 12 Вт - це споживання термінала ONU.

• Володимир
    Продавец: Rozetka. Цвет: Черный

Это сырой ужасный роутер. Греется как печка, wifi постоянно отваливается плюс еще миллион всяких неожиданных и непонятных глюков. Роутер перезагружается 2 минуты! За такие деньги ожидаешь, что он будет работать по принципу "включил и забыл", но по факту получаешь тонну хлопот, потому как на дефолтных настройках он работает криво и нужно курить форумы, что бы разобраться почему это "чудо" не хочет нормально работать. Обходите это недорузумение десятой дорогой.

Достоинства:
    не нашел
    Недостатки:
    все

Добрий день, Володимир!
      А де саме Ви придбали RT-BE88U?
      Чи можете повідомити серійний номер пристрою нашій службі підтримки?
      Я зараз використовую RT-BE88U вдома для резервного інтернет-з'єднання. Не помітив нічого з переліченого Вами.
      Що саме ви маєте на увазі під "дефолтними налаштуваннями"?
      Налаштування сучасного домашнього маршрутизатора - процес нескладний, якщо навіть раніше Ви користувались пристроями інших виробників. І для цього не обов'язково витрачати час на читання форумів.
      Якщо ж у Вас виникли складнощі саме при налащтуванні - то достатньо подивитись відео з налаштування будь-якого іншого сучасного маршрутизатора ASUS на Youtube.
      У будь-якому разі, ви можете звернутись до сервіс-центру.