- Малець О***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Напевно гарний розтер але я повернув :)
Напевно він підійде для потреби сотень девайсів одночани, вдома різниці з яким небуть арчером а64 різниці зіро, окрім на порядок вищого споживання і ціни. Враховуючи реальні з електрикою враховуйте реалії з живленням для цього монстра :)- Достоинства:
- Гарний, великий, важкий. Якщо комусь цікаво. Гарна коробка
- Недостатки:
- Прошивка на вигляд ніби не дуже старалися, порівняно з тим же тп лінк.
Їсть страшно багато, ват 30, а току не густо. За 5 ват тп лінк вцілому на мегабіт 50 менше показує.
- СергійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Роутер непоганий, доволі функціональний. Оплатив його карткою розетка, незважаючи на те що розетка обіцяє поповнення їх картки без комісій, з мене зняли 278.25 комісії за поповнення цієї картки через приват 24. Звернувся на гарячу лінію, відповіли що це не їх комісія а приват банку ніби клієнту не байдуже чия це комісія коли магазин обіцяє поповнення картки без комісій, чим і вводить покупців в оману.
- Виталий Ч***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Брал для сетевых беспроводных подключений + впн в роутере . Получил то что и хотел
- Достоинства:
- Скорость
- Недостатки:
- немного глючит меню управления
- Юрій Ю***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ставлю 5 на перспективу. Брав для квесту 3 і 6ггц діапазону щоб не натикатися на радари на 5 ггц. Квест відразу підключився. ПК не побачили 6 ггц, але це норм, бо треба було ще увімкнути 5 ггц який маячок відправляє. Рекомендую
- Достоинства:
- Потужність
- Недостатки:
- Ну може ціна.
- І. Д***
Юрій, я був змушений перейти з 10-ї Вінди на 11-у Вінду, щоб вайФай адаптер почав працювати на 6 ГГц. Якщо у Вас теж 10-ка, то потрібно переходити на 11-у. Смартфони поки ніякі не працюють з 6 ГГц, бо заблоковано програмно.
- Іван Р***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
В залежності від того, що було до нього і для яких цілей він береться. Формально працює, брався як mesh вузол, але…. В діапазоні 2.4 , що використовується розумними пристроями він не вивозить. Оскільки в нього там лише формула 2*2, і будь який старіший AX роутер з 4ма антенами на цей самий діапазон його перевершить.
- Достоинства:
- Недостатки:
- Переоцінений, в діапазоні 2.4, з багатьма пристроями розумного будинку, сенсу від нього немає
- І. Д***
Іван, як сучасний роутер може "не вивозити" у 2.4 ГГц. Цей діапазон старий і забитий ВайФай мережами. Там взагалі не може бути високих швидкостей і великих навантажень на роутер. І більше радіомодулів на 2.4 ГГц не потрібно як раз з названих вище причин. Тільки роутер дорожчий буде, а користі - нуль. І з тих же причин може не бути помітної різниці у швидкостях між ВайФай 6 і ВайФай 7 моделями. 4 антени (радіомодулі) на 2.4 ГГц - взагалі дуже рідкісне явище.
- Илья П***
характеристики 2.4 ГГц:688 Мбіт/с бачили?, навіщо писати нісенітниці
- І. Д***
Илья, 688 Мбіт/с - то канальна швидкість. Так, на компі чи ноуті з ВайФай 7 адаптером Ви можете бачити таке значення швидкості бездротового з'єднання. Але щоб дані реально передавались хоча б на 50% цієї швидкості каналу, потрібно жити у приватному будинку, де сусіди дуже далеко знаходяться і не заважають своїми мережами. А у багатоквартирних будинках всі 13 каналів щільно завалені мережами і роутер з клієнтом при всьому бажанні не зможуть перемогти "фізику" і пропхнути дані з максимальною швидкістю.
- Олександр К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Працює добре, гарне покриття
- МиколаПродавец: Rozetka
Купив на іншому сайті. Мені дісталась ревізія B1 та ще й англійська. З переваг потужне залізо, яке непогано справляється з перешкодами від військового обладнання на пагорбі неподалік від мене. Діапазон 6 ГГц стане в пригоді в найближчому майбутньому. З недоліків в 5 ГГц максимальний канал 140, а в 6 ГГц - 93. Не зрозуміло чи це обмеження заліза, чи програмне. До того ж, після кількох років на OpenWRT, прошивка Асуса здається кривою й неповноцінною. Але я спеціально шукав роутер на Qualcomm, щоб потім мати можливість знову прошити на нього OpenWRT.
- Достоинства:
- Майже те саме залізо що й у Ubiquiti U7 Pro, але дешевше
- Недостатки:
- Прошивка від Асуса орієнтована на простих користувачів, обмежена кількість каналів
- Микола
Обмеження по каналам на 5 ГГц виявилось програмним. Якщо підключитись по SSH і виконати команду "iw reg set UA" то канали в 5 ГГц діапазоні розблокуються до наступного перезавантаження. Що стосується 6 ГГц, то Асус ще не в курсі, що у нас його дозволили, тому 6 ГГц перестає працювати. Якщо замість UA ввести наприклад US, то обмеження на 6 ГГц залишаються. Схоже, що це усе ж програмне обмеження, просто глибше закопане.
- І. Д***
Микола, ситуація з дозволом 6 ГГц в Україні ще не однозначна. Процедура ще не доведена до кінця. Тому, якщо помітили, жоден смартфон не бачить ВайФай 6 ГГц.
А на компах і ноутах - працює. До речі, у TUF-BE9400 теж 6 ГГц працює, це не всі клієнтські пристрої бачать його.