Отзывы покупателей о Ноутбук ASUS Vivobook Pro 15 OLED M6500QC-MA086 (90NB0YN1-M00710) Quiet Blue / AMD Ryzen 7 5800H / RAM 16 ГБ / SSD 1 ТБ / nVidia GeForce RTX 3050
- Тарас К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Зараз непоганий ноутбук але через кілька років перетвориться у хлам, який буде ледь спроможний працювати з браузером. а все завдяки розпаяній оперативній пам"яті, яку нможливо розширити.
- Достоинства:
- Хороший екран, виисока потужність, енергоеффективний
- Недостатки:
- Несе на собі бомбу уповільненої дії - розпаяну перативну пам"ять
- Олександр М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Хочу залишити свій чесний відгук. Дуже довго обирав собі ноутбук для роботи в першу чергу, ну і для душі (пограти, подивитись фільми, послухати музику).
Вибір зробив продивившись обзори на ютубі і остаточно мені допомогли зробити вибір відгуки на "Розетці".
1. Ігри. Граю в усі новинки, такі як Фаркрай 5, рдр2, відьмак ну і звичайно дата 2. Все майже на високих, я прям кайфую.
2. Монітор 120 герц, олед, це кайф.
3. Працюю на ньому в основному в браузері, все літає! (В офісі працюю на макбуку, і вони реально повільніше ніж мій новий ноутбук).
4. Система охолодження якісна. В іграх вище 61 градусів температура не підіймалася, працює тихо.
До мінусів віднесу.
1. Відкривається не як Макбук, майже однією рукою, але потрібно підтримувати за корпус.
2. Повністю металевий корпус, він маркий, як для мене це бісить трохи. Але це мотивує чистити його частіше.
Це наче все. Ноутбук взяв в кредит, вже третій місяць користуюсь, дуже задоволений.
Радий що не зекономив і не придбав дешевшу модель.
Раджу до покупки!- Достоинства:
- Мощность, дизайн, екран, мікрофон, швидка зарядка, автономність
- Недостатки:
- Критичних немає
- Світлана С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Максимально стильний та приємний оку дизайн, доволі легкий, що унікально для ноутбука з ігровою начинкою. Дуже добре виконує будь-які функції, довго тримає заряд, має насичені кольори. Рекомендую!
P.S. Ноутбук прислали навіть раніше, ніж очікувалося!- Достоинства:
- Коштує своїх грошей!
- Недостатки:
- Поки не знайшла
- Богдан Д***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Класний ноутбук. Всім рекомендую тихий в роботі не гріється. Дуже класний дисплей
- Достоинства:
- Якісний дисплей
- Недостатки:
- Хотілось би повноцінну зарядку через тайп сі
- Тарас К***
Так він заряджається через тайп С. там порт із Power Delivery. Підчас відключень живив його від зарядної станції Bluetti через тайп-С порт
- Алексей Ч***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Брал ноут больше для домашнего использования так как старый ноут технически устарел. Ноут не плохой, довольно шустро работает, порадовала батарея - после просмотра 1-го полнометражного фильма в 2 часа остается еще 80% заряда (при включеном эконом режиме). Из игр пробовал пока только CS:GO - неудобств не заметил, боялся что OLED будет чем-то раздражать в играх, но пока все ок.
Из того что не понравилось это крышка ноутбука - по сравнению с рабочим Macbook, закрывается не очень надежно и нужно каждый раз придерживать крышку что бы она не падала. В остальном ноут очень не плох.- Достоинства:
- Мощный ноут, батарея держит хорошо, экран.
- Недостатки:
- Крышка ноута не надежно закрывается - приходится придерживать что бы не падала.
- Віктор К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Мощный ноутбук для художников и программистов, которым иногда нужно поработать с графикой.
Крайне приятный экран. Зачастую работаю за ним с 50% яркостью, т. к. экран невероятно яркий, цветопередача на высочайшем уровне, ну и 120 Гц — это песня.
Также порадовал довольно шустрый SSD на 1TB.
Жаль, что пока нет версии с 32GB RAM или в принципе дополнительного M2 слота. В идеале хотелось бы иметь что-то из вышеупомянутого.
Звук показался довольно тихим, но это мой первый ноутбук, возможно, это хороший показатель на фоне остальных. Расположение динамиков к этому располагает, они внизу по краям, фото прилагается.- Достоинства:
- Вес, мощный, Wifi 6, 120 Гц OLED экран, автономность, 1TB SSD
- Недостатки:
- Звук, 16GB RAM
- НикитаОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Отличный выбор за свои деньги. OLED экран это действительно уровень. Не сравнится с более дешевыми типами матриц, которые устанавливаются в других ноутбуках.
Установка Виндоус 11 Про прошла буквально за несколько минут (дольше была процедура подготовки флешки для этого). Как и у многих, драйвер для вай фая по умолчанию не установился. По советам из других отзывов скачал драйвер именно Mediatek и с помощью другой флешки и командной строки успешно инсталлировал их на это устройство.
После этой манипуляции Виндоус завершил процесс установки и сразу подтянул драйвера для всех остальных устройств. Вручную, по рекомендации утилиты от Асус, пришлось доустановить только драйвера на чипсет и какие-то улучшения для Аудио.
В целом товаром и его быстродействием доволен.- Достоинства:
- Мощный, хорошая цена, ОЛЕД дисплей.
- Недостатки:
- Согласно информации из Интернета - нет возможности добавить оперативную память.
- Микитчук О***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук чудовий!
Потужна графіка, й проц
Екран неймовірний, 120гц ,OLED топ!!!
автономність 10-11 годин відео- Достоинства:
- Екран,автоновмність
- Недостатки:
- wifi драйвера
- Ярослав П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Брав суто для роботи в графічних програмах ( Текла, Ревіт) на заміну стаціонарному на час відключення світла. Здивований продуктивності і автономності. Легше старого ноута на 1.5 кілограма. А так все як в попекредніх коментарях.
- Достоинства:
- Екран, швідкий, автономність, дуже легкий
- Недостатки:
- Відсутність Ethernet порта
- Евгений Ч***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Брав для роботи в rdp та браузері під час планових відключень. За 6-8 годин автономної роботи заряд падає до 20%, жодного разу не довелося працювати до відключення. Швидка зарядка за 2 години до 100%.
4к відео в браузері відтворюється навіть кулери не стартують. Ігри, роботу з графікою та відео не перевіряв.
При встановленні windows читайте тут є корисний коментар про драйвери.- Достоинства:
- Швидкий, приємний на вигляд і на дотик, бомбезний екран, непогана автономність, тихий, wifi6
- Недостатки:
- драйвери ставляться з бубном, застарілий обмежений набір портів, значна ціна за матрицю
- Тарас К***
Дякую, допомогло. навіть на 11-му віндоус у режимі перегляду відео із ютуб тепер годин з 8 витримує (я ще телеметрію від віндоус відключив).
І так, я мав на увазі графіку від Nvidia а не інтел - це я обмовився. І проблема була у драйверах від АМД. мені саме їх переустановка допомогла
- Александр Л***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
- Экран. Несмотря на то, что его можно использовать как зеркало (он глянцевый и это действительно бросается в глаза), экран понравился. Не занимаюсь графикой, поэтому объективно оценить OLED не могу, но мне пользоваться экраном очень приятно. Особенно порадовал черный цвет, не понимал всеобщего восторга, пока сам не увидел
- Производительность и шум. Работает очень шустро и тихо, никаких нареканий, для работы с кодом вполне подходит. Правда, в играх его еще не пробовал и как будет отрабатывать охлаждение сказать не могу
- Материал и габариты. В плане размера и веса все отлично, а вот в плане материала корпуса, конечно же, хотелось, чтоб был полностью металлический. Пришлось этим пожертвовать во время выбора модели для покупки
- Клавиатура и тачпад. Был уверен, что тачпад будет неудобный, а к клавиатуре долго буду привыкать. Ничего подобного, приятно удивили. На счет подсветки, не совсем понимаю, чем вызвано недовольство некоторых владельцев, меня она вполне устроила
- Звук. Ничего плохого точно сказать не могу, но и не понял, к чему эта выпендрежная harman/kardon) звук как звук)
- USB Type-C с поддержкой Power Delivery. Очень актуальный нынче параметр, ноуты без него даже не рассматривал к покупке
- Остальные порты. Чем народу не угодили размещением портов я не понял, мне нигде ничего не мешает. Ethernet порта не хватает, но в таких тонких моделях их наверное совсем не ставят
- Автономность. А вот тут не так однозначно. Еще перед покупкой обратил внимание на странные противоречия в отзывах, где одни утверждали, что всего лишь снизив яркость, получали в браузере около 7 часов работы, а другие возмощались, что даже в режиме энергосбережения получают не более 3-4 часов. "Повезло" мне присоединится к последним и пришлось разбираться, в чем же дело. Для начала Win 11 сменилась десяткой, что дало прирост автономности + 1 час (также прилично разгрузило ОЗУ c 9 до 5 Гб при низких нагрузках). Но основная проблема заключалась не в этом, а в кривой работе драйверов на графику. На реддите нашлись обсуждения на эту тему и после небольших танцев с бубном получилось вытянуть те самые 7-9 часов. Поэтому если вы столкнулись с такой же проблемой, то имейте в виду, что 3-4 часа автономности в простое или минимальной нагрузке - это не нормально и это даже не брак, в интернете есть достаточно информации о том, как это починить, в крайнем случае обращайтесь в службу поддержки через тот же MyAsus
- ОЗУ. Пожалуй, самый большой минус ноута в том, что оперативка расширению не подлежит. Но, опять же, чем-то пришлось жертвовать.
По мелочам: беспонтовый сканер отпечатка пальцев, срабатывает не всегда с первого раза, остаются отпечатки на верхней крышке, слабые петли экрана (верхняя крышка "гуляет" в открытом положении)
В целом, ноутбуком очень даже доволен. Не без недостатков, но они полностью компенсируются преимуществами. Жаль только, что с автономностью пришлось повозиться, приятных эмоций могло быть еще больше)
Отдельная благодарность сотруднику Розетки за то, что самостоятельно распаковал, включил ноут и дал его проверить перед покупкой- Достоинства:
- Экран (OLED, разрешение, герцовка), производительнсть, тихая работа, вес, Power Delivery, автономность
- Недостатки:
- 16 Гб ОЗУ без возможности расширения, отсутствие Ethernet порта, пластик
- Тарас К***
Глюком GPU є те що інтеловська графіка завжди якмінімум 8ватт жере, навіть якщо активовано інтегроваану? Не зміг знайти на форумах коментарів на цю тему
- Александр Л***
Тарас, не зовсім не розумію про яку "інтеловську графіку" йде мова, напевно про Nvidia. Чесно кажучи, я не до кінця розібрався з причиною проблеми, але мені допомогла інструкція, суть якої була в тому, щоб видалити усі графічні драйвери у Safe Mode за допомогою DDU, встановити свіжий Nvidia драйвер з сайту Nvidia без Geforce Experience застосунку та драйвер AMD з сайту Asus (саме звідти, а не з сайту AMD, наче це якась "легша версія", щоб це не означало). Не можу впевнено сказати, яка сама дія вирішує проблему, але враховуючи те, що проблема була присутня навіть коли відеокарта Nvidia була вимкнена у Диспетчері пристроїв, скоріш за все проблема саме у інтегрованій графіці та її драйвері. Проте експериментувати та перевіряти це не маю бажання)
- Андрей Д***
Не зрозумів як вирішити проблему із автономністю, можете більш докладно пояснити?
- Алексей М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноут супер но приятно било бы если с коробки винда уже стояла.винду установил менее чем за 10 мин. Шустрый.
- Достоинства:
- Супер дисплей глаза не устают , шустрый вполне себе годная рабочая машина.и ево автономность супер.
- Недостатки:
- Невозможность добавить оперативной памяти и отсутствие дополнительного разъема для расширения памяти.моглиби полностью зделать ноут металлический!
- ОлександрОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Досить потужний ноутбук від тайванського виробника, при цьому компактний та легкий. Головна фішка, звичайно, яскравий OLED дисплей, що не порівняти з IPS (до цього користувався моделлю ASUS VivoBook S15 M533UA). Якщо працюєте в браузері, з текстом, або просто переглядаєте відео в youtube, то розраховуйте на 7-9 годин при середній яскравості екрана.
- Достоинства:
- Яскравий екран, потужний процесор, автономність, зручний тачпад, металева кришк.а, кнопка вмикання не горить та не відволікає в темряві
- Недостатки:
- «Неправильне» розташування роз'ємів, пластиковий низ корпуса, глянсовий екран.
- Тарас К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук може працювати трохи менше 7-ми годин при середній продуктивності (робота з файлами, у браузері, відео, середні налаштування яскрапвості)
При цьому у нього потужність достатня для будь-яких задач чи ігор (правда, у ігровому режимі він пропрацює не так довго).
Дуже приємний тачпад. Для мене він комфортніший ніж маківський. ПІд нагрузкою вентилятори працюють як навіжені але рівень шуму невисокий, на рівні кондиціонера у тихому режимі.
Щодо мінусів: апгрейд оперативної пам"яті неможливий, Зекономили на HDMI (1.4 який не витягує 4k 60FPS) проте, для повноцінної підтримки 4к відео можна використати Type С порт.
Розміщення портів особисто для мене не зручне: кабель зарядки заваджає користуванню HDMI та єдиним USB 3.2 портами.
Звук у ноутбуці середній: поступається макам але не гірше ніж у інших віндоус ноутбуків, з якими працював- Достоинства:
- Запас автономної роботи без нагрузок, дисплей, потужність, компактність, тачпад
- Недостатки:
- Порти дещо незручно розміщені, розпаяна оперативна пам"ять, глянцевий екран, застарілий HDMI
- Олексій
Підкажіть не реагує на збільшення/зменшення яскравості,взагалі не можливо відкалібрувать колір,ви якийсь драйвер скачували чи так само не реагує?
- Тарас
Встановив всі драйвери з сайту Asus - там можна за моделлю їх знайти. Це виправило всі проблеми.
Але саме із яскравістю дисплею на віндоус 11 проблем небуло - все працювало із драйверами, які підтягнув сам віндоус (я вставив у ноутбук USB вайфай адаптер, підключився до мережі і віндоус підтягнув все, що потрібно сам) - Тарас К***
Оновлення: інформації після тижня користування:
- Для корректної роботи драйверів (в мене були проблеми із підсвіткою клавіатури) їх найкраще завантажити із сайту Асус та не розраховувати на автоматичну установку від віндоус
- Для установки драйверів найпростішим рішенням є зовнішній WiFi адаптер: його можна підключити до ноутбуку без додаткових драйверів. А дальше можна або завантажити їх з сайту асус або дозволити віндоусу самому встановити все, що потрібно
Час роботи від батареї :
- у режимі перегляду відео з зовнішнього HDD та економією батареї годин 6
- у режимі використання інтернету (ютуб+браузинг) - 3.5-5 годин у залежності від інтенсивності
- у режимі ігор 1-2 години
- у режимі роботи з документами + браузинг - 4-5 годин
- Юрій О***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Брав для роботи, поки важко оцінити всі плюси, але я задоволений. Із мінусів одразу не дуже сподобався колір. На фото цікавіше виглядає.
- Достоинства:
- Швидкий, зручний, хороший екран, автономність
- Недостатки:
- Немає кнопки вимкнення дисплея
- Олексій Б***
А якщо на мінімум яскравість зробити?
- Юрій О***
екран можна відключати тільки в налаштування вимкнення по часу, або закриттям кришки, попередньо налаштувати перехід в режим сон. Я використовую більший монітор, тому мені така функція ручного вимкнення була б доречна
- НазарійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Дуже якісний і приємний екран. Великий запас яскравості. Гарна кольоропередача. Перед тим був вже старенький Asus UX501J з 4К екраном. Цей олед сподобався набагато більше. Працюю з фото і відео і хвилювався чи олед екран для цього підійде. Підійшов.
Дуже зручна клавіатура. З текстами також працюю багато вона мене цілком влаштовує. Маю також Macbook Air M1 і не можу сказати що там клава мені подобається більше.
Зважаючи на розміри і характеристики (зокрема RTX 3050) ноут доволі легкий для своїх параметрів. При цьому дуже шустрий. Подобається тоненька рамка навколо екрану і наявність шторки камери.
Швидко заряджається. Є широкий вибір користувацьких налаштувань в програмі MyAsus, режими живлення та використання акумулятора, режими охолодження та звуку, багато налаштувань екрану.
Спочатку поставив Windows 10, оскільки тільки нею користувався до цього. Встановилась без жодних проблем. Потім захотів спробувати 11-ку і встановив її. На етапі налаштувань wi-fi потрібно зробити певні маніпуляції описані представниками Asus в рубриці "запитання". Все встановилось теж без жодних проблем. Драйвери з оф. сайту підходять як під 10-ку так і під 11-ку.
Ноут дуже-дуже шустрий. На мою думку він придатний практично для будь яких цілей. В ігри я не граю, але в оглядах бачив, що більшість популярних іграшок він тягне непогано. Пробував редагувати відео, працював в фотошопі, ілюстраторі - взагалі "бомбаракета". При виведенні відео та інших важких завданнях нагрівається досить адекватно, очікував набагато гіршого. Також він не є шумний, що мене теж здивувало. Зрозуміло, що при виводі відео він шумить добряче, але при простіших завданнях його взагалі не чую. При роботі з текстом і в браузері в мене таке враження що вентилятори взагалі не працюють. І для мене це величезний плюс, дуже комфортно.
Приємними дрібничками є підсвітка клавіатури з трьома рівнями і сканер відбитку пальця. Спрацьовує в 7-9 випадках з 10. Іноді чомусь не розпізнає, але не знаю чи це проблема сканера чи по, чи ос, чи кривих пальців ))).
Одразу обновив біос до останньої версії. Можливо помиляюсь, але мені здається, що після оновлення змінилась робота системи охолодження в кращу сторону.
Здивувала також автономність. Звичайно при серйозному завантаженні він акумулятор тримає не дуже довго, не більше 4 годин. Але при роботі в браузері, перегляді відео і тп може "протягнути" більше 9 годин. Зараз при написанні відгуку на акумуляторі 46%, режим "економія заряду" і прогноз 4:41 хв.
Роз'єм Tape C підтримує зарядку. Пробував від звичайного павербанка xiaomi на 20000 mA, заряджає, але дуже повільно. Але в будь якому випадку на якийсь час таким чином можна збільшити автономність. Особливо в теперішній час, коли часто вимикають світло.
Звук як для ноутбука теж супер. Це суб'є ктивно, звичайно, але скажу, що загалом якість звуку мені подобається в цьому Асусі ніж у моєму маку.
Загалом дуже приємний потужний ноутбук за прийнятну ціну з чудовими характеристиками і якісною збіркою. З олед дисплеями і такими параметрами дешевших варіантів я просто не зустрічав.- Достоинства:
- Суперовий екран, дуже шустрий за рахунок потужних комплектуючих, чудовий як для ноута звук, практично безшумний при невеликих навантаженнях, непогана автономність для його параметрів
- Недостатки:
- Пластикова нижня частина корпуса, марка верхня кришка на якій залишаються відбитки.
- Діма К***
Як тут тачпад, можна без мишки за ним працювати? Якщо ставити трекпаду Ейра 10ку, то цей на скільки балів порівняно з ним?
- АнатолійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
До ноутбука питань нема - він топовий. Є питання до упакування від Розетки. Прислали коробку просто обгорнуту в зелену плівку. Як посилка прийшла ціла і неушкоджена - чистий фарт.
- Достоинства:
- Шикарний екран, класний дизайн
- Недостатки:
- Були проблеми з установкою драйверів, але в коментарях знайшов рішення проблеми
- Сергей Ж***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Купил в этом магазине, так как дешевле не нашёл.
Установка win11 без проблем.
Доволен покупкой, автономность работы от АКБ впечатляет. Приобретал, как и многие для работы с ФШ и пока нет электричества,искал именно 2к разрешение oled ,оплачивал на р/с ,при получении на почте ноут прибыл полностью разряжен. Проверить при получении не смог, только дома и спустя три часа, так как большая разница температуры улица-помещение.
Итог один. Для графики нужно было брать IPS . Сильно раздражает отражение и блики на экране .Через чур насыщенные цвета ,что требует калибровки дисплея. Понравился настоящий чёрный цвет, да , это очень приятно глазу -)
Глаза не устают после длительного просмотра в ночной период времени.
Корпус прекрасный, лёгкий и прочный,ничего не люфтит. Подсветка клавиш,приемлема, но не вау!
3 USB порта ,как по мне достаточно.
В игры к сожалению не играю,сказать ничего не могу...
Покупкой доволен!- Достоинства:
- Автономность работы
Возможность зарядки от powerbank
Не устают глаза
Прекрасный звук, как для ноутбука
Нет тормозов
Отличная цветопередача
Удобный тачпад и клавиатура
Очень быстрая зарядка от сети - Недостатки:
- Раздражает отражение дисплея
Требуется калибровка диспля для работы с цветом
Нет порта ethernet
Нет возможности проверить товар при получении, прибыл полностью разряжен.
- Андрій
Екран вдалося відкалібрувати?
- Сергей Ж***
Пока нет.
- Іван В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Супер швидкий ноутбук, зі всіма завданнями справляється на відмінно
- Достоинства:
- OLED 2K 120Hz
- Недостатки:
- Занадто тихий, чути як кіт хропить (сарказм)
- Михаил В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Вибирав ноутбук виключно з OLED дисплеєм і 2К зображенням, ця модель в собі вмістила, ще й хороший процесор. Дуже зручний тачпад! Приємний на дотик, тихий. Дисплей просто супер, дуже насичена картинка, при яскравості 50-60% Очі не втомлюються від тривалого використання, картинка приносить задоволення кожного разу коли користуюсь ним! Батарею тримає добре 5-8 год.
- Достоинства:
- Тачпад, OLED екран, автономність батареї
- Роман Д***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Обирав ноутбук для дизайну, роботи з фото/відео. Думав мак або ця модель.
Обрав даний ноутбук, дуже задоволений, працює тихо та швидко, для фотографій надто швидкий, монтаж 4к з телефону також без провалів (з камери не пробував) , Full HD взагалі не відчуває.
Хто писав що вай фай не працює, то все ок, просто перевірити треба інструкцію і обрати драйвера саме до вашої моделі їх там декілька, з оф сайту завантажити.- Достоинства:
- Дуже якісний екран, кольори неймовірні; дуже тонкий і легкий, невеликий зарядний пристрій; матеріал приємний на дотик не залишає плям.
- Недостатки:
- Для себе не знайшов.
- Олексій В***
Добрий день! Є питання до вас. Чи відрізняється робота у графічних програмах на OLED екрані в порівнянні з іншими матрицями? Чи правильно передає колір фото (не занадто насичений для роботи та правильної передачі кольору)?
- Саша Т***
Можеш його вже повертати, бо я свій вже повернув) На екрані ноутбука все ок, а коли глянути на картинку на нормальному моніторі - біда. Якщо в двух словах - в режимі SDR - біда з кольором, в режимі HDR - біда із яскравістю. І воно на ОЛЕД дисплеях НЕ лікується.
- Роман Д***
Я користуюсь телефоном з ОЛЕД екраном, різниця тільки в температурі і все, на інших 1 в 1. Все налаштовується, я про колір взагалі тут проблем не бачу а тільки плюси.
- Юрий К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Если ставить разрешение экрана 1080Р игрушки летают на максималках, экран ставил на 120 гц . В онлайн играх нужен роутер Wi-Fi 6 тогда ноут работает на полную силу. Доволен покупкой.
- Достоинства:
- В играх всё летает. Время работы от аккумулятора в играх 2-3 часа в Ютубе 6-8 часов
- Недостатки:
- Нельзя добавить память...
- ВікторОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
розриває в середині кожного разу як бачу цю малиху у себе на столі .Звісно відкрити однією рукою повністю не можна за те двома руками можна відкрити на 180 градусів . Віндовс не ставив на відділення розетка
- Достоинства:
- 120 гц ,олед екран ,класний проц і відюха
- Недостатки:
- багато грн за вінду(((
- ВікторОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
ноутбук топ за свої грн
- Достоинства:
- швидкий ідеальний компактний
- Юрий К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Очень хороший экран 120 гц, демо ролики видео это круто, картинка с супер чёрные цвета это бомба. Смотрел сериал больше 7 часов и ещё было процентов 20 заряда аккумулятора. Процессор мощный, памяти хватает, ничем пока загрузить не смог. Понравился звук в динамиках и наушниках. Игры, например танки, идут на полную в 120 гц... более требовательные игрушки немного снижаю настройки, пока очень доволен аппаратом, ищу игровую мышку...
- Достоинства:
- OLED экран, скорость работы, время работы от аккумулятора
- Недостатки:
- пока не обнаружил
- ДмитрийОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Купил ноутбук для работы пока нет электричества - не пожалел.
Процессор шустрый как для мобильной версии нареканий нету. Экран просто шикарен (максимальная яркость даже не используется). Возможность зарядки через type c позволяет зарядить нотбук через power bank, что позволяет продлить ему жизнь на лишние полтора часа (использовался power bank на 20000mAh). Экран шикарен больше про него и добавить нечего. Немного расстраивает отсуствие апгрейда оперативной памяти. Так же проблема с драйверами при установке windows никуда не делась. При установке windows 11 все стало ещё хуже т.к. нельзя пропустить шаг с установкой сетевого соединения. На данный момент варианта решения проблемы 2 - или записать на флешку mediatek драйвера с официального сайта и установить через консоль или же через консоль выполнить команду OOBE\BYPASSNRO (поищите полный гайд в интернете).- Достоинства:
- Возможноть подзарядки через type c от повербанка. Хороший процессор. Хорошая автономность работы (часа 3 под нагрузками во время работы). Шикарный экран.
- Недостатки:
- Нет возможности расширения оперативной памяти. Проблемы с драйверами при установки windows.
- Василий В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Задоволенний лаптопом на 100%. Потужний процессор та зовнішня відеокарта дозволяє працювати без жодних проблем, при цьому залишається досить тихим. OLED екран з роздільною здатністю WQHD справив чудові вражження - яскравий з дійсно насиченим темним кольором.
- Шкода що не можливо збільшити обьем пам'яті, бо інколи не достатньо 16Гб.
- Глянцевий екран має як переваги так і не доліки,- Достоинства:
- Має потужне начиння при цьому має не великі габарити та массу.
- Недостатки:
- Має розпаєну пам'ять та не дозволяє розширити її обьем.
- Олексій Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук забрав 1 листопада. В той же день почав установку win10.
Драйвери потрібно качати на win11 навіть якщо установлювати він 10.
Обовязково потрібно розгортати всі драйвери і вибирати найновіший з позначкою mediatek а не realtek.
Також в розділі драйвери є розді з оновленням біосу, також вибираємо для версії windows самий останній.
Пройшов реєстрацію на офіційному сайті ссылката додав ноутбук до акауету. Активувалася гарантія до 2023-08-05 (дивно бо мала б на 12 місяців). Та подав заявку на діючу акцію на отрмання 3 місяців підписки всіх продуктів від adobe (Photoshop,Ilustrator,Premier Pro...) що буде супер бонусом. Для цього потрібно ввести серійний номер, та прикріпити фото чеку і серійного номеру щоб направити заявку на розгляд.
Частину драйверів вінда самостійно обновила одразу як уставивився драйвер для wi-fi?, але завантажив всі що була на сайті асус. Наразі працює все - відбиток пальців, блютуз, аудіо... Графічний драйвер образу після установки показав що є актуальніша новіша версія тому агрейднувся до неї.
Щодо використання:
- стильний, стриманий щодо дизайну.
- тачпад в поівнянні з іншими ноутбуками великий. Але не після того як пропрацював більше 5 років на тачпаді в apple зрозуміло що нічого доброго про це не скажеш, звичайний тачпад, легко звикаєш.
- екран дійсно крутий, частота кадрів, + 2к роздільна здатність, + OLED (найкраще оцінюєш цей екран в повній тепряві). Але є також який дизбаланс у кольорах відображення, коли вмикаєш HDR режим він додає до звичайного білого, багато теплого відтінку і виходить не чисто білий а жовтуватий. Типу коли ставив разом macbook pro 15 року - там більш краще налаштовані кольори. ТОму тут або я щось не знаю як налаштувати, або це якась типу фіча для збереження очей...Але в загальному екран мені навіть більше подобається так як частота більша.
- не подобається підсвітка, вона має 3 рівні яскравості, але перші два як на мене занадто тусклі...Але це вже мабуть більше порівняння з маком, бо в повній темноті досить не напрядно виглядає, тому свою функцію виконують однозначно
- штока для камери +.
- нарніри дисплею як на мене заслабкуваті, або рамка дисплею не достатньо жорстка, у порівнянні з apple вона просто гойдається. А коли закриваєш ноутбук, то в самому кінці взагалі треба притримувати бо він під своєю вагою останні 3-5 см просто падає.
- матеріал корпусу приємний, на кришці невеликі відпечатки все ж таки залишаються.
- клавіатура мені не дуже сподобалася, хід клавіш, та невеличкий люфт - мабуть теж як мінус такому ноутбуку. Але ніякого великого дискомфорту немає, думаю можна звикнути. Кнопка включення одночасно є і сканером відпечатку пальця. Працює швидко - дійно крута річ. (Можна додавати декілька відбитків на одного юзера)
- є розєм type-c power delivery, слоб під micro-sd card, під наушники, hdmi, 3 звичайні usb. Тут однозначно великий плюс за порти.
- аудіо, звичайно harmon kardon не супер прям вау еффект але досить не погано. Порівнюючи з macbook 15 року більши чистіше звучання apple все таки задлося.- Достоинства:
- OLED, 120грц, відеокарта, проц, ціна, 3 місяці adobe cloud, швидкодія, вага, розміри, сенсор відбитку пальців,
- Недостатки:
- Аудіо, підсвітка, шарніри дисплею заслабкі, якість вебкамери, заслабка авнономність 2-4 години під середнім навантаженням
- Юрій О***
яка частота оперативної пам"яті?
- Олексій Б***
Юрій Олійник
3200
2 плати по 3200
- Ден Ч***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Сьогодні забрав цей ноутбук. Все як я і хотів. Для роботи моєї (монтаж відео) це один з найкращих варіантів. Чудовий OLED екран з розширенням 2880*1620.Процесор Ryzen amd 7 5000 series добре працює в парі з міцною відеокартою від Nvidia - RTX 3050(4Gb).Так що в вільний час можна грати в сучасні ігри.
Розкриття екрану на 180° - це класна фішка.
Механічна шторка веб-камери,так що можна бути інкогніто =)
USB Type-C це дуже зараз актуально!
Зовні дуже гарно виглядає!- Достоинства:
- Екран, процесор , відеокарта, об'єм оперативної пам'яті,вага та зручність у транспортуванні.
- ОлесМолес
А міцна відеокарта - це як адамантія? Чи не настільки міцна?
- Саша Т***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
В цільому досить кльовий ноутбук за свої кошти, враховуючи знижку. Але є багато але, які відносяться як до самого пристрою, так і до компанії Асус ( що теж, фактично, має пряме відношення до самого ноутбуку)
1. Екран - просто ляля. Контраст, кольори - саме те що хоче бачити ваше око.
2. Швидкість - нарікань немає, завантажується все миттєво, хоча користуюся тільки декілька днів. Можливо пізніше доповню більш ширшими враженнями.
3. Клавітура. Ноутбук не ігровий - тому і клавіатура досить "врізана". Хотілося би повноцінних стрілок навігації, але жінкам підійде скоріш за все.
4. Підсвітка клавіатури - це просто жах. Якщо ноутбук від вас хочаб 30 см, ви бачитимите не підсвічені символи клавіатури, а діоди які з під клавіш святять вам прямо в очі. Це саме той момент, коли в цілому все ніби ок, але цей нюанс портить все враження.
5. Драйвери та підтримка фірми Асус. Це теж жах. Перед встановленням ОС звісно зайшов на сайт, глянув які драйвери є...а є вони тільки на Віндовс 11. Хоча планував ставити саме 10-ку, так як 11 ще трішки сира і не знаю як у неї із сумісністю моїх графічних програм. Все таки встановив, не з першого разу...і тут почалося. Драйвери із сайту Асус не підходять, встановилися тільки 2 із 10ти. Хоча, по великому рахунку нам потрібен тільки один драйвер, а саме Wi-Fi, він не став. Як виявилося, драйвер на сайті Асус під під обладнання від Realtek, а у версії із Райзеном - Mediatek. Драйвер знайшов, під назвою r16rw14w. Він став без проблем і вінда вже автоматично підтягнула всі драйвери. Питання навіщо викладати драйвери під мій ноутбук які до нього не підходять - відкрите. Зараз спробую поставити Віндовс 10 і вже до неї встановити цей мережевий драйвер від Медіатек.
6. Не завжди бачить мережу Wi-Fi 6. У чому проблема - ще не розібрався.- Достоинства:
- Швидка робота, великий тачпад, дуже кльовий екран.
- Недостатки:
- Не досить ємний аккумулятор, жахлива підсвітка клавіатури, корпус наче грає, наче із фольги. Дуже обменежені можливості апгрейду.
- Саша Т***
Upd. Назва вірного доайверу Wi-Fi - r1kmw13w, r16rw14w - це той що пропунує Асус і який не підходить до систем на АМД
- Ден Ч***
Зіткнувся з тіеюж проблемою з приводу драйверів
Дуже вдячний за підказку з приводу драйверу на Wi-fi! - Мирослав Ф***
В мене процессор від Інтел, все остальне те ж саме. Підсвітка дійсна нікудишня, погано підсвічує, а ще алфавіт англійський на клавішах в 2 пази більший за наший тому не дуже зручно печатать, аккумулятор хотілося б більший
- Андрій С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
універсальний комбайн asus на висоті
- Достоинства:
- монітор , процесор та відеокарта
- Недостатки:
- при грі через wifi пінг стрибає
- Никита П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Багато описати поки не можу, не так давно користуюсь продукцією, але з урахуванням всього має бути ідеальний варіант за свої кошти
- Достоинства:
- Офігезний монітор, кількість герц, тримає заряд, мощний, 1тб ссд
- Недостатки:
- є проблеми з WI-FI модулем при встановленні Windows, але я вирішив цю проблему шляхом того, що встановив Windows 11 минулої версії (проблема не в ноуті, а в продукції майкрософт)
- Вадим К***
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, скільки у вас тримає батарея і при яких навантаженнях, заздалегідь дякую
- Артем К***
Можете підкріпити фотографії ноутбуку?
- Виталий В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
При інсталяції windows ноут зовсім не бачить wifi мереж, жодної. після колупання на сайті виробника знайшов статтю як обновити драйвер wifi при інсталяції вінди (видно це типово) це робиться там через командну строку. Зробив все як там, жодних змін. Завтра повезу в сервіс. Може щось з дровами не те. Може модуль здох. Ну таке, якось думалось що не треба танців з бубном.
- Недостатки:
- не працює wifi
- Никита П***
Сьогодні придбав данний ноутбук і почав інсталяцію віндоус 11 та зіштохнувся з такою ж самою проблемою з WI-FI. Після чого я зробив такі ж самі кроки, які рекомендувалися на сайті майкрософт. Після всіх спроб я встановив Лінукс на флешку та вирішив запевнитися в тому, що не працює адаптор і тут вуаля, адаптор WI-FI працює справно. Мій висновок як людина яка дуже часто в роботі стикається з продукцією майкрософт, вони роблять свій софт через одне місцеі насправді ноутбук працює справно, а встановлювальні помічники з офф сайту для віндоус 11 можна видалити з інтернету і ніколи взагалі не користуватися цими "автоматичними шахраями", які дарують надію, що без професійних навичок можна без проблем встановити ОС
- Никита П***
[ВИРІШЕНО] При інсталяції Windows 11 треба скористатися підсказкою по встановленю драйверу з офіційного сайту майкрософт. Драйвер брати тут ссылкаале не самий перший, а саме від MediaTek, на разі написання коментаря він був 3-й. Модель M6500QC.
- Артем К***
та же проблема. нашел в инете как установить винду без сети. поставить то поставил, но сети все равно нет. офф драва с сайта асуса ставятся, но WI-FI все рано нет. В списке устройств есть сетефой адаптер без дров! че за?!
- Ирина К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Проблема с возвратом денег все ещё не разрешена, на минутку прошло уже 10 дней! Почему написала, про ноутбук, поверьте, если будут какие-то проблемы с ноутбуком прийдется обращаться сюда же в СЦ и это будет так же проблематично как и возврат денег!
- Наталья Н***
Никогда не было проблем на розетке с возвратом денег и товара. А то что долго идёт возврат, так это проблема с банком, зачисления могут идти от 4 до 10 дней, всё зависит от вашего банка.
Что касается ноутбука, то приобрели его 26 сентября и очень довольны им. - Андрей
на моей личной практике возврат денег 20 дней
- СергейОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
После несправедливого комментария, с необоснованной оценкой в 1 балл, решил поделиться своим кратким отзывом о данной модели. При выборе конкретной модели немного смущал процессор от "AMD", но теперь понимаю что это чистые предрассудки. Сразу замечу, что являюсь не профессиональным пользователем и, скорее всего, не использую весь потенциал ноута. Поэтому субъективно могу сказать-стоит своих денег, работает отлично, все летает, грузится быстро, картинка супер, глаза не вылазят, звук хороший, на задней крышке яичницу не пожарите), короче все ок.
- Достоинства:
- Легкий, быстрый, качественная сборка, экран, звук, процессор, видеокарта, охлаждение, сбалансированный
- Недостатки:
- НЕТ
- Владислав
Сейчас как раз все охотятся на ноуты с процессорами АМД, так что выбор правильный)
- Андрей
Никто за AMD нигде не охотится - ими завалены все магазины в том числе и Розетка. Это выбора моделей на Intel почти нет, только старьё или ультрабушные низковатные процессоры. Вот люди и соглашаются на мобильный Ryzen, которые хуже мобильных Intel и по частотах на 1 ядро и по оптимизации всего рынка программного обеспечения. Все плачутся на драйвера и адаптацию AMD и в играх, и в профессиональном софте.
- Михаил К***
Ну от не знаю, зараз користую ноут на 11 поколінні інтела і розумію, що не хочу користуватись інтелом, гріється як пічка, частоти скидає адово, вбудована графіка не вивозить (і це при їх iris graphics). Спочатку радів тому що спробую сьогодені інтели, але вони того не варті.
AMD чудово себе показав в мене на ПК, тому і ноут з їх процесорами розглядаю.
- Ирина К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Отримали замовлення в точці видачі, оплатили ноутбук готівкою, вийшли з магазину, вирішили повернути його, але виявилося, що повернення грошей можливо тільки на картку, повернення ждемо вже 5 днів і його досі немає. Додзвонитись на розетку неможливо, чат-бот теж не працює, тому для інших порада - подумайте двічі, перш ніж купляти на розетці! Дуже давно були прихильниками розетки, не думали, що такий магазин може так недбайливо ставитись до своїх клієнтів, жодного зворотнього зв'язку! Обиратиму інший магазин в подальшому.
- Сергей
Какое отношение этот комментарий имеет к конкретной модели ноутбука?
- Евгений
А в чем проблема?
Вы о ноутбуке что-то конкретное напишите. Почему одна звезда?
Причина возврата и при чем тут розетка? - Эдуард К***
Проблема в том, что связаться с "розеткой" не представляется возможным. Отношение к покупателям никакое... Отпишитесь как разрешиться ваша проблема! Вот и думаю, стоит ли продолжать покупки на розетке...