Отзывы покупателей о Маршрутизатор Huawei AX3 (WS7100 V2) (53039916) WiFi6 / AX3000 / 1 Гбит/с / Поддержка технологии MESH

Оценка пользователей 4.16/5
  • Володимир Д***

Купив цей роутер по рекомендації друга і пожалкував, краще взяв би перевірений часом tp link.
    Покриття погане, у двокімнатний квартирі він стоїть по центру квартири, але за сім метрів від роутера на ноутбуці дитини вай фай постійно з поганим сигналом і часто просто відвалюється, треба вимикати і потім вмикати вай фай на ноутбуці, щоб знову підключитися і то не факт що підключиться, доводиться на сусідський вай фай підключати, щоб дитина могла нормально сидіти на уроках. На смартфонах так само просто пропадає сигнал ввй фай, що 2.4 ГГц, що 5 ГГц, просто сидиш, а вай фай на телефоні просто пропав, а потім знову з'явився і це в двох метрах від роутера.
    Дуже жалкую що купив цей роутер, назвіть провайдер, коли налаштовував інтернет, сказав що хуавей - погані роутери, от і я в цьому переконався.

Достоинства:
    Недостатки:
    Погане покриття, постійно відвалюється вай фай на всіх гаджетах.

Добрий день,
      Співчуваємо, що досвід використання не виправдав очікувань.
      Радимо встановити застосунок Huawei AI life та провести діагностику пристрою/підключення або включити режим сумісності Wi-Fi зі старими пристроями.

• j

Кабель від провайдера, підключений безпосередньо до ноутбука, працює нормально та забезпечує швидкість 1 Гб, але, на жаль, цей роутер обмежує швидкість до 100 Мб. Спроби налаштувати його не дали результату.

Добрий день.
      Роутер має гібатні порти WAN/LAN, відповідно ви маєте або проблеми з кабелем, або можливо вам трапився якийсь брак.
      В останньому випадку варто звернутися в сервісний центр Крок ТТЦ для діагностики.

• Андрій С***

У налаштуваннях вимкніть авто визначення 10/100/1000 і увімкніть 1000Мб/с в ручну! Також часто треба змінити деякі налаштування ір адресу типо - 192.168.1.1 змінити на 192.168.0.1 або навпаки і можна увімкнути днс адреси серверів гугл або майкрософт в залежності від пріоритету. Рідко, але бувають проблеми з кабелем - якщо коричневі/сині пари не працюють то буде обмеження в 100Мб/с. Загалом роутер крутезний!

• Богдан В***

Роутер хороший, але немає підтримки openVPN. Це можна було б добавити оскільки існуючі способи підключення VPN більшістю сервісів уже не підтримують.

Достоинства:
    Вигляд, мобільний застосунок
    Недостатки:
    Немає підтримки openVPN
    • Андрій С***

OpenVPN це застарілий, повільний тип підключення, а найпопулярніший зараз це WireGuard який у тричі швидший і в рази простіший у налаштуваннях ніж OVPN і то вже просувають більш оптимізовані сервіси. Тут є старий добрий L2TP і саме його в основному використовують в домашніх умовах та й найпопулярніші сервіси без проблем з ним працюють тож для цивільного роутеру це норм. Якщо Ви просунутий юзер то або прискіпливо вибираєте роутери по характеристикам або зможете прошити цей роутер на OpenWRT. На жаль на ринку середньобюджетників є компроміс - або розширений функціонал або сучасна електроніка, а якщо найти все і зразу то це явно буде криво працювати:))

• Артем С***

Отличный роутер за свою цену

Недостатки:
    Есть большая претензия к части софта (не всегда работает корректно(но он удобный и понятный))ждем патчи)

Добрий день,
      Дякуємо за ваш відгук. Якщо вам не складно - уточніть будь ласка, з якими проблемами в програмному забезпеченні ви стикаєтесь? Напишіть тут або на [email protected], дякуємо.

• Ігор П***

Дуже хороший маршрутизатор, потужний, а головне самостійно настроюється

Достоинства:
    Якість!!!
    Недостатки:
    Поки що не виявив
    • Дмитрий Г***

Представники Бренду,що Ви розказуєте казки?
      Любий кабель нічого не дасть,якщо резервне живлення буде слабке на ампераж.Не принижуйте себе!

• Ігор

Свої функції виконує, сучасні технології містить, дружині колір подобається

Достоинства:
    Маршрутизує як треба, біленький
  • Роман Н***

Вартий своїх грошей.

Достоинства:
    Зручне керування через додаток. Працює одночасно в двох каналах. Гарний дизайн. Можливість гостьової мережі.
    Недостатки:
    Антени мають тільки 2 положення і не розкладаються на 180°, не передбачено можливості кріпити на стіну
  • Наталя Б***

Все працює ідеально. Нарікань немає. Користуємося декілька місяців

• Юрий П***

Маю старенький роутер asus RT-AX58U. З ним виникла проблема, не зміг підібрати кабель щоб заживити від повербанка і ніякі перехідники непідходять. Тому вирішив купити цей роутр на заміну свого асуса. Основний критерій - робота від повербанка. Вибрав саме цей тому що у на арендованому житлі такий самий в мене працював від повербанка. Але коли собі домой поставив цей роутер і запустив від повербанка, то як тільки даю навантаження - вимикається вайфай. Можливо це зв'язано що в мене гігабітний інтернет, а на орендованій хаті 300мбіт? Пробував різні повербанкі - результат той самий. Від адаптера норм працює, хоча на адаптері написано 12в 1а, повербанк видає те саме, але чомусь не працює.

Про сам роутер. Виглядає він душе стильно і красиво, але швидкість видав всього 400-500мбіт на айфоне а на моєму макбуці взагалі 300-400мбіт. В порівнянні мій старий асус видає 700-800мбіт як на айфоні так і на макбуці.
    Хоч він і дуже красивий, але вимушений був його повернути.

Достоинства:
    Красивий
    Недостатки:
    Не працює від повербанку, ріже швидкість
    • Юрий П***

Ще забув написати, що роутр стоїть в кімнаті, якщо зайти на кухню або в іншу кумнату, сигнал йде через стіну і швидкість сильно падає. На телефоні знакає 1 полочка. Що дуже дивно. Мій старий асус видає таку саму швидкість по всій квартирі і сигнал не падає в інших кімнатах.

Добрий день,
      При роботі від павербанка важливо правильно підібрати сумісний кабель "з тригером", та звертати увагу на характеристики павербанка, щоб він також мав вихідний режим 12 В.

• Дмитрий Г***

то проблема не в роутері.а в павербанку.РОУТЕР НАПЕВНО 1А. І при навантаженні на мережу не вистачає павербанку потужності обслуговувати роутер

• Сергій Ч***

Відмінно працює вже майже рік.

Дякуємо за ваш відгук!

• олег м***

Все отлично доволен на все сто процентов

• Ірина К***

Маршрутизатор у використанні близько 2 тижнів.
    Кожного разу при підключенні до живлення (коли дають світло) виникає проблема "мережевий кабель не підключено", хоча він підключений (що навіть видно на терміналі onu). Я не одразу помітила цю проблему, бо повідомлення з'являється лише якщо відкрити "Wi-Fi", де можна подивитися доступні підключення. Ані повернення до заводських налаштувань, ані заміна кабелю на інший проблему не вирішують. На офіційному сайті виробника представник бренду радив перемкнути у режим Bridge (AP), але це лише сбиває всі налаштування і пристрій треба налаштовувати заново. Що дивно в більшості випадків "проблема" вирішується без будь-якого стороннього втручання: маршрутизатор все ж таки сам "знаходить" кабель і підключається до мережі, і перестає світитися червоним, але для цього йому потрібно більше 10 хвилин (у перший тиждень користування це було 5 хвилин, зараз 10 і більше; цікаво, що буде далі). Провайдер інтернету не має уявлення, чому виникає ця проблема, з їх сторони все працює добре.
    Середня максимальна швидкість (download; на speedtest) близько 200-300 Мб/с (у мене підключено оптоволокно з максимальною швидкістю 1000 Мб/с). Немає різниці чи сигнал розбитий по частотам (5 Ггц + 2.4 Ггц), чи ні. Переваг щодо більш якісного покриття (у порівнянні з моїм попереднім роутером від tp-link, який у мене пропрацював 5 років) не помітила. Відверто кажучи, за таку ціну я очікувала чогось кращого, а так по суті upgrade домашнього роутера, на який я сподівалася, вийшов лише по зовнішньому вигляду.
    Жалію, що не здала пристрій одразу, принаймні до 14-го дня з моменту покупки (на жаль, на його тестування у мене було лише кілька днів з постійними відключеннями світла).

Достоинства:
    зовнішній вигляд
    Недостатки:
    час очікування підключення до мережі, постійно вибиває "мережевий кабель не підключено", середні швидкість та покриття

Добрий день,
      Будемо вдячні, якщо ви поділитесь додатковою інформацією, зокрема:
      - при роботі з яким провайдером та з яким обладнанням (onu) виникають проблеми
      Стосовно швидкості Wi-Fi при тестуванні через Speedtest обмежувачем може виступати ваш пристрій (клієнт), а не роутер. Якщо при підключенні по кабелю більшість роутерів дозволяють отримати швидкості до 1 Гб/с, то при використанні Wi-Fi це часто є проблематичним саме через бездротовий спосіб підключення або меншу швидкість, яку підтримує клієнт. Так само провайдери гарантують швидкість "до 1000 Мбіт/с", але зазвичай швидкість доступу виявляється меншою.

Будемо вдячні за вашу відповідь тут або на пошту [email protected]

Добрий день,
      EPON/GPON Terminal від SKtech Echolife HG8310xPON. Провайдер Vizit-net. Індикатор підключення LAN загоряється через кілька секунд після відновлення живлення терміналу (коли знову подають світло), або при ручному підключенні мережевого кабелю до маршрутизатора. До цього самого терміналу я підключала мій попередній роутер, і кожного разу він підключався (і відповідно з’являвся інтернет) протягом 1 хвилини. Тому я відкинула можливість якоїсь несправності терміналу. Провайдер уже працював з маршрутизаторами від Huawei, але у майстрів немає ідей, чому маршрутизатор довго підключається та повідомляє про відсутність підключення мережевого кабелю, коли він фізично підключений (і, відповідно, горить індикатор LAN на терміналі).

• Ірина К***

З приводу швидкості. Я добре розумію, що швидкість інтернету залежить як від можливостей провайдера, так і від технічних характеристик пристроїв, які підключаються до мережі. І хоче, відверто кажучи, мої очікування щодо цієї покупки були завищеними, я точно не очікувала швидкості в 1 Гб/с.
      До свого відгуку я не враховувала пристрої, які не підтримують підключення на частоті 5 ГГц. Ноутбук Asus (серії ZenBook) підтримує підключення по протоколу wi-fi 5, і максимальна швидкість на ньому – близько 300 Мб/с. Смартфон від Sаmsung (серії S) з підтримкою протоколу wi-fi 6 поруч з маршрутизатором показує кращу швидкість, близько 400-600 Мб/с, але на відстані у приблизно 3,5-4 метри, на кухні – вже 50-70 Мб/с (квартира площею близько 50 кв.м). Я пробувала зробити план квартири в додатку AI Life, щоб, можливо, краще зрозуміти, яке покриття можна було б очікувати, але після третього разу, яке мене «викинуло» з додатку і треба було заходити знову, я полишила цю ідею.

• Вадим Х***

Купив на заміну своєму старому роутеру, а виявилось що мій старий роутер краще працює ніж новий ((

Достоинства:
    Недостатки:
    За таку ціну він має набагато кращим ніж тим що є насправді

Добрий день,
      Уточніть будь ласка, з якими саме проблемами ви стикнулись?

• Вадим Х***

Сиджу в двох метрах від маршрутизатора, а якість сигналу wifi не повна, і завжди працює на 2.4Ггц. В налаштуваннях робив зміни, і нічого не допомогло.

Представник бренду

Режим роботи Wi-Fi залежить не лише від роутера, але і від клієнта.
      Ви можете розділити мережу Wi-Fi на дві "окремі" і явно підключати сумісні пристрої до мережі частотою 5 ГГц.

• Андрій М***

Чудовий самий звичайний роутер

Достоинства:
    Дизайн, комплектація, легкий старт
    Недостатки:
    ПО потрібно ставити з китайських ресурсів окремо
  • Владимир Б***

Класний апарат

• Дмитро П***

Почти год пользуюсь, шикарный роутер.
    На фоне прошлого TP-link Archer AX12 это просто огонь. В трёхкомнатной квартире сигнал есть везде.

Достоинства:
    Шустрый, хорошая дальность сигнала, внешний вид
    Недостатки:
    Приложение работает только при подключении локально к роутеру и нельзя управлять удаленно им

Дякуємо за ваш відгук!

• Юрій З***

Достойний маршрутизатор за свої кошти

Достоинства:
    Недостатки:
    Не знайшов
  • Игорь Ц***

Просто відмінне рішення для приватного будинка. Налаштовуються легко, після чого зовсім не бачив проблем, глюків та негараздів.. просто працюють.. я у захваті. Нарешті у мене вдома нормально працює інтернеті зона покриття впевнена. До цього роками марно мучився з іншими брендами.

Достоинства:
    Надійність, якість сигналу, швидкість інтернету. Зона покриття за допомогою mesh.
    Недостатки:
    Не бачив. Використовую 3 місяці.
  • Роман

Хороший маршрутизатор. Купую вже другий. Приєднав до попереднього маршрутизатора і всі налаштування автоматмчно зкопіювались.

• Виктор К***

Рекомендую цей пристрій.
    Світовий бренд, якісний роутер, зв'язок WiFi стабільний, інтуїтивний інтерфейс налаштування, компактний, антени можна використовувати в складеному положенні (на зв'язоку не позначається)
    Використовував комбінований режим мережі WiFi, у кімнаті (з роутером) не менше -50 дБм, через 2 стіни -60 дБм.
    Підключені: провайдер по кабелю 1Гб, 2 ПК по кабелю, 1 планшет, 3 смартфони, 1 ноутбук, всі пристрої працюють стабільно та на відповідних стандарту швидкостях.
    Для тих, кому потрібна далекобійність (наприклад поряд з будинком на вулиці) використовуйте некомбінований режим мережі WiFi.

Для налаштування (вибору) каналів використовував мобільний додаток WiFiman. Допомагає визначити зайняті канали WiFi і протестувати швидкість з'єднання.
    Канали налаштував, аби не конфліктували із сусідами.

Достоинства:
    Недостатки:
    Не виявив
  • Игорь

Брав на заміну xiaomi 4A Gigaversion - ( з xiaomi просто намучався - що не конфлікт то викидує на вебморду - зі старлінком робити може тільки в ролі репітера - і зрізав швидкість якщо у вас мережева карта intel ax200 - то тільки вимикати режими в карті бо роутер не може нормально робити з нею )

по AX3 - нормальний додаток
    - адекватне налаштування
    - наявність wifi6
    - зі старлінком робить в режимі обходу / репітера / wan порту через адаптер ідеально
    - можна побудувати план квартири і він нормально перекриває всю
    - швидкість від тарілки до роутера на межі дозволеного
    - виявилось 90% пристроїв в квартирі можуть робити по wifi6 а не тільки ПК

із мінусів
    - важко знайти додаток в Google play і по коду також нема / довелось на 4pda.to шукати і ставити

Загально рекомендую

Достоинства:
    Працює зі Starlink / WIFI 6 / ціна / додаток
    Недостатки:
    немає додатку в Google play і по коду також нема / довелось на 4pda.to шукати і ставити
    • Андрей С***

Это же из за санкций на Китай америкосы хуавею проблем создали, но все проги есть в магазине хуавей. Думаю на их сайте 100% есть все необходимое для роутера.

• Михайло

Користуюсь у лайтовому режимі, тому мій відгук не дуже репрезентативний. Роутер поки працює без глюків і на тому спасибі, після глючних тп-лінків справляє нормальне враження.
    Мої тести (вибрав кращі) з speedtest при прямій видимості пристроїв:
    Смартфон з WIFI 5 — 530/639 Mbps
    Ноутбук WIFI 6 — 827/840 Mbps
    По дроту — 900+ Mbps

Достоинства:
    Поки працює без зауважень
    Недостатки:
    Могло б бути більше можливостей у софті (наприклад: vpn server, dual wan, ліміти швидкості для гостьових пристроїв)
  • Віталій

Думав має бути швидше по WiFi. Загалом розчарований.

Не дуже розумію чому налаштувань майже нема... на приклад не можна повністю вимкнути 2.4ГГц.

• Влад

А що провайдер точно дає гігабіт?) Прям 100%? Чи більше заводить?)

• Микола

Чудовий роутер! Єдине що за замовчуванням стоїть статичний IP, тому треба переключити на динамічний в додатку, щоб провайдер побачив його)

Достоинства:
    wifi6 - що ідеально для видалених робочих столів (суттєво нижча затримка)
    Недостатки:
    Статичний IP за замовчуванням, але в додатку все просто перемикається
  • Олексій С***

Ну, загалом норм, брався для 5ггц на одну кімнату, пінги і швидкість чудові
    Їсть роутер 6-8 ват, до речі, вимкнення 5ггц не впливає на споживання, лишається тим же. Світлодіод вимкнути не можна.

Достоинства:
    Дизайн, стабільність, plug and play
    Недостатки:
    1) Інша модель цього ж виробника (схожий але без вай фай 6) має більше покриття, ніж цей роутер (звичайно, я про 2.4ггц, сусідів нема, канали чисті а стіни картонні)
    • Віталій Ц***

Світлодіод вимкнути можна

• Олексій С***

Віталій, ще раз обдивився веб версію, не знайшов можливіст вимкнення. Якщо ж вона лише в додатку, який завантажується не з гугл маркету, то таке пробувати не буду)

• Микола

Світлодіод можна вимкнути через додаток

• Максим Л***
    Продавец: Rozetka

Розчарований даним маршрутизаторм. Після трохи більше ніж року роботи почалися постійні глюки з підключенням. То не може видати IP адресу пристроям по WIFi, то не може видати DNS - пристрої далі локальної мережі нічого не бачать. То швидкість WAN рубає до 10 - 20 МБіт/c, при тому що швидкість від провайдера 1000. В той же час коли підключаєш ноутбук на пряму без роутера, ноутбук видає швидкість 700-800. Доводиться з десяток разів на день ребутати маршрутизатор. Після ребуту може знову заглючити через 30-40хв, а може працювати стабільно декілька днів.

• Анатолий К***
    Продавец: Rozetka

Навіть не забирали роутер у точці видачі Розетки, бо товар надійшов не в заводському пакуванні, обмотаний якоюсь плівкою, а сам роутер всереді коробки також був розпакований і не зклеєний так, як він пакується на заводі. Від отримання відмовились. Ще здивувало те, що працівник токи видачі на запитання " а коли вам доставляють товар", відповів, що з 13-до 15 , а смс , що товар доставлено у точку видачі, прийшла після 20