Великий літній розпродаж до −55%

Отзывы покупателей о Ноутбук Lenovo ThinkBook 15 G3 ACL (21A4003XRA) Mineral Grey / AMD Ryzen 5 5500U / RAM 8 ГБ / SSD 256 ГБ

Оценка пользователей 4.7/5
  • Геннадій С***

Купив цей ноутбук півроку тому, брав для програмування (ASP.NET Core). Зі своїми завданнями справляється на ура, 20 відкритих вкладок у браузері, rider, postman. Поставив Ubuntu 22.04, і хоча офіційної підтримки Лінукс від виробника немає, але все завелося з першого разу, не працює тільки сканер пальця, що для мене не критично. Єдине, що варто враховувати, що вбудованих 8 Гб оперативної пам'яті не вистачить, потрібно докуповувати як мінімум ще 8 Гб, хоча якщо береться чисто щоб посидіти в браузері, попрацювати у Ворді, то вистачить. Єдиний мінус, який помітив, скрізь пишуть, що підтримує двоканальний режим оперативної пам'яті, але я додав собі 16 Гб плашку, а в біосі так і не з'явився двоканальний режим. Біос тут взагалі дивний, якщо у вас менше 20 Гб оперативної пам'яті, виділити відеопам'ять можна тільки (512 МБ, 1 Гб, 2 Гб), а якщо більше 20, то (1 Гб, 2 Гб, 4 Гб). Можливо через це не з'являється двоканальний режим, нібито доступний тільки якщо плашку на 8 Гб поставити. Батарея тут не дуже, 7 циклів зарядки, а вже 5% об'єму з'їло, тішить тільки те, що можна поставити на 60 Вт батарею, т.к. є цей ноутбук з комплектацією з більшою батареєю, але тоді доведеться пожертвувати кишенею для HDD. Якщо дивитися 720p у режимі польоту з яскравістю на 100% та гучністю на 100%, то вистачає на 4 години (тестував на Віндоус 11). Загалом дуже задоволений покупкою!

Достоинства:
    Чудовий екран, дуже тиха клавіатура, комфортний тачпад
    Недостатки:
    Батарея дуже швидко втрачає ємкість (0,5% за цикл)
    • Назарій К***

2024 рік. Яка ще кишеня для hdd?) просто купити дост об єм ссд.

• Павло

Купував цей ноутбук племіннику, навчається у 8 класі віддалено, всі уроки проходять онлайн і без ноутбука неможливо. Як для навчання, це відмінний варіант, характеристики досить непогані. При пошуку обирав обов'язково з підсвічуванням клавіатури, як доповнення побачив, що частина корпусу з металу. Якість збірки хороша. Згодом можливо збільшу пам'ять. Батарея тримає непогано, в режимі перегляду фільмів мінімум на 6 годин вистачає.

Достоинства:
    Підсвітка клавіатури, батарея, якість збірки.
    Недостатки:
    Пам'ять оперативну треба збільшувати для більш вибагливих задач.
  • Александр С***

За свої гроші дуже непогано.

• Антон

Ноутбук швидкий та тихий, вентилятор при навантаженні у вигляді офісних програм та браузера навіть не вмикається.

Якщо встановити ще 8Gb оперативки то в двоканалі додає процесору продуктивності, а якщо додати 16Gb або більше то можна розширити памʼять графічного чіпу з 2Gb до 4Gb.

Аккумулятор тримає близько 5годин при середньому навантаженні.

Заряджається по стандарту PowerDelivery, що дає змогу працювати від павербанку 65W без додаткових перехідників.

Добре підійде для роботи, офісу, домашнього мультимедіа та невибагливих ігор.

Достоинства:
    Швидкий, тихий, SSD Samsung, добре зібраний, клавіатура з підсвіткою і не гнеться при натисканні, додаткові слоти для оперативної памʼяті та Sata SSD/HDD.
    • Вячеслав А***

а якщо друга планка буде більше 8Gb, то працюватиме в двоканальному режимі?

• Юрій М***

Доволі не поганий ноутбук
    Але таскати його якось боязко, через те що він дуже гарний і алюмінієвий.
    Відразу додав ще 8 ГБ озу.
    Приємна підсвітка клавіатури. Добре те що є фізична шторка для камери

Достоинства:
    Дизайн
    Недостатки:
    Порт езернет - дуже не зручно витягати кабель. Зроблено так, що всунув раз і на довго, але часто цей порт потрібен лиш для налаштування чогось.
  • Іван

Бралося для роботи/розваги. Перше враження дуже хороше, тихий, швидкий, холодний.

Достоинства:
    Швидкий, хороша збірка, є type-c i lan порти, відсутні люфти, миша в подарок, додаткова "кишеня на ssd в комплекті, якісний пластик.
      Представник бренду

Дякуємо за Ваш вибір та відгук.

• Валерий З***

1. На своём веку повидал много ноутов, в этом самый уродский и не удобный тачпад который я только видел в своей жизни. Как таковых кнопок нет, это изгибаемые края тачпада, которые просто скребутся о края поверхности ноута. При этом сама эта поверхность тоже является сенсорной. Думаю пол года активного использования и он сломается.
    2. Впаяная планка оперативки: самое подлое что могло быть это впаяная оперативка, никогда не сталкивался и не знал где зарыта собака. Но включил cpu-z стало всё ясно ТАЙМИНГИ 22. ДВАДЦАТЬН#$@#ЙДВА. С учетом что даже если вставить вторую планку, то в лучшем случае она заведётся с такими же таймингами, то учитывая что тут райзен со встроенной видюхой, то это полный провал. В общем леново придумали отличную схему утилизации(реализации) бракованных самсунговских плашек оперативы.
    Аккумулятор средний, почему-то держит меньше чем в предыдущей модели этой линейки, часов 6 в работе.
    Если рассчитываете использовать только для работы, то с мышкой и доп плашкой оперативки ноут будет сносный. Если надеетесь поиграть, хотя бы даже в старые игры - не вариант.

Достоинства:
    Норм проц, частично металлический корпус.
    Недостатки:
    Ужасный тачпад, ужасная оперативка.
    • Павел

Валерий, ты чет путаешь, оперативка 3200 на ноуты всегда идет с таймингами 22 ибо она работает на джейдек 3200 и напряжении 1,2, это тебе не комп с 16ми таймингами с хмп 3200 и напряжением 1,35

• Валерій

Досвід використання кілька тижнів

Отже розпаяна оперативна память Samsung 8GB є слот під ще одну планку до 32GB але є сенс ставити 8GB та як тільки 8+8 буде працювати повноцінний двоканал.
    Я докупив такуж оперативку як та щьо розпаяна Samsung 8GB SO-DIMM DDR4 3200 MHz (M471A1G44AB0-CWE)

Стоїть SSD m2 256GB SAMSUNG MZALQ256HBJD-00BL2
    Тест показав (Читання 2482 Запис 1268) при 25% заповненості.

Я докупив ще SSD PATRIOT P220 2TB 2.5" SATA (P220S2TB25)

Для роботи гарний ноутбук але можна ще в ігри пограти на мінімальних настройках в FullHD але обовязково треба докупляти оперативку так як FPS в іграх збільшується 2-3 рази в залежності від ігри.

CS в (20 fps) після добавки 8GB оперативки (48 fps)

Hitman 3 (15 fps) після добавки 8GB оперативки (26 fps)

Відьмак 3 (15 fps) після добавки 8GB оперативки (28 fps)

Продуктивність від зарядки та батарейки однакова.

Екран непоганий але можна настроїти під себе через AMD Software꞉ Adrenalin Edition

Достоинства:
    Екран не поганий, дизайн стриманий, верхня кришка алюміній, зарядка через Type-C (блок зарядки виглядає як у смартфона), сканер пальця в кнопці ВКЛ, підсвітка клвіатури (біла), є місце під SSD 2.5" обьєм до 2TB.
    Недостатки:
    Перший мінус це розпаяні 8GB так як не можливо отримати повноцінний двоканал якщо буде більше 16GB. Другий але великий мінус це автономність не дуже (в програванні 4К відео в YouTube на 50% яркості ноутбук протримався десь біля 5 годин).
    • Артём Н***

Кс он потянет на все 150 на средних если уметь настраивать

• Валерій

Можливо можна 150fps витягнути на середніх, але я як людина що рідко грає в такі ігри як CS максиму на мінімальних з розширенням 1920x1080p зміг витиснути 105fps (єкран всеодно 60Гц тому велико сенсу немає, більше 60fps не буде)

Ігри тут приведенні для того щоб показати якщо сильно захочеться то можна пограти але на мінімалках можливо деякі можна і на середніх.

Ноут краще підходить для роботи, для чого і був придбаний але можливо іноді пограти в якісь ігри чи подивитись фільми коли у відряджинні.

• Олег Ч***

SSD без танців з бубнов встановився? Бо в мене чомусь ноут не бачить його. Встановлював ссд що на пк стояв, живлення є, лампочка світиться, але ноут його просто не бачить. Намагався різними способами вирішити, але його не бачить жодна програма. А ПК вже продав і перевірити не можу, але точно працював перед тим як його з пк забрав.

• Олег Ч***

Тільки-но купив але вже задоволений. Якщо щось зміниться, то виправлю відгук а поки:
    Ноутбук досить хороший за свої гроші, я вибирав в діапазоні 20-30 тисяч з можливістю оплати частинами від монобанк і зупинився на цій моделі з таких причин: можливість оплати частинами до 12 платежів від Моно; ціна на момент купівлі 21000, що було менше ніж я очікував витратити; зарядка від type-c; Lan порт; підсвітка клавіатури; можливість встановити додатковий SSD/HDD(SSD наче можна максимум на 1тб в слот м2, а от HDD вже до 2тб, в гілці питань тут є посилання на специфікацію з подробицями); додатковий слот під ОЗУ з можливістю встановлення плашки аж на 32гб(це якщо комусь дуже кортить буде коштувати приблизно 3000грн, а так 800-1000грн на 8гб вистачить з головою для невибагливого користувача).
    В мене є дуже старий ноут, тому не можу порівняти з іншими моделями що виходили останні років десять, але мене повністю влаштовує. Звук досить хороший і гучний є можливість через Lenovo Vantage обирати режими Кіно/Музика/Ігри або дозволити автоматично перемикатися, зображення досить приємне і яскравість екрану хороше як на мене, клавіатура тиха та й з підсвіткою, чесно кажучи я майже не чув роботу ноутбуку, можливо я його не надто навантажував але при серфінгу в інтернеті, перегляді фільму його взагалі не чутно. Трохи злякався коли в USB порти намагався підключати флешку, бо вони були дуже тугі, мабуть це тому що він новий. Тут є можливість використовувати відбиток пальця замість, або разом з пінкодом. Але він спочатку не завжди розпізнавав мій відбиток, поки не завантажив всі оновлення віндовс та все що рекомендується Lenovo Vantage, тепер все працює ідеально.
    Встановлював одразу віндовс 11, і все пройшло без проблем. Єдине це в мене було перше знайомство з 11-ю віндою, тому виникли деякі незручності.
    ОЗУ вважаю обов'язково треба додавати, бо 2гб забирає на себе відеоядро, тому для користувача залишаться лише 6.

Достоинства:
    Ціна, можливість апгрейду, зарядка Type-C, LAN, підсвітка клавіатури.
    Недостатки:
    Поки не виявив. Як щось буде, доповню.
  • Дмитро Д***

Топ за свої гроші

Достоинства:
    Процессор, є потенціал до апгрейду ОЗУ
    Недостатки:
    Нема кнопки "вимкнення тач-паду" F6 (як в усіх леново)
    • Ярослав Е***

В мене на Легіоні це клавіша F10

• Олег Ч***

Теж кнопку не знайшов, але в налаштуваннях є можливість вимкнути\ввімкнути його, або щоб він автоматично вимикався при підключенні миші.

• Юлія
    Продавец: Rozetka