Отзывы покупателей о Ноутбук Lenovo IdeaPad Slim 5 14ABR8 (82XE006VRA) Cloud Grey / 14" IPS WUXGA / AMD Ryzen 5 7530U / RAM 16 ГБ / SSD 512 ГБ / Подсветка клавиатуры / Зарядка через Type-C
Снят с производства
- Анастасія П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
все супер
- Деблюк І***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Дуже погано, ось список браку з якими я зіткнувся:
- Вилітають сині екрани та повністю застигає система з характерним риплячим звуком стабільно 1-2 рази в місяць. (Windows 11 офіційна)
- Риплячі динаміки.
- Не якісна збірка корпусу, в руках задня кришка постійно хрустить.
Здав я в сервіс, де мені замінили МАТЕРИНСЬКУ ПЛАТУ та задню кришку.
Однак просив я повернути кошти або замінити на іншу модель ноутбуку, бо вже видно що модель поганв, на що мені сказали ні))) будуть ремонтувати)).
При чому всьому кришка задня так і далі похрустує а динаміки далі риплять. Повторно я не звернувся, тому що в мене просто нема ЗНОВУ 3х тижнів))) чекати, поки полагодять, треба на чомусь працювати.
І тут вишенька на торті, чому я пишу цей відгук. ПЕРЕСТАВ ЗАРЯДЖАТИСЯ, сама зарядка працює)))))
Мені просто нема на чому працювати тепер))).
Це коментар не тільки про ноутбук, а й про сервіс розетки)).
Вельмешановна Розетка, якщо ви мені не замінете ноутбук або не повернете кошти, я зроблю так, що цей відгук побачать всі соціальні мережі та інфлюенсери в сфері техніки)))
Дуже очікую на вашу реакцію.- Достоинства:
- Компактний
- Недостатки:
- Дуже багато браку, не надійний, погана збірка, динаміки,
- Кірілл К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Придбав два таких ноута для офіса
Продуктивності вистачає на усі робочі задачі, без живлення працює десь 6-7 годин, що непогано. Конструкція корпусу дуже цільна, нічого не люфтить, не скріпить и т.д. В цілому, відмінна робоча конячка за свої гроші, рекомендую.- Достоинства:
- Міцний металевий корпус, досить тихий кулер, продуктивність топ за свої гроші
- Недостатки:
- Відсутність Ethernet-порта, відсутність інших (більш темних) кольорів моделі
- Олександр С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
нормальний, легенький офісний ноут!
взяли вже другий собі- Достоинства:
- ціна, якість
- Недостатки:
- відсутність Ethernet порту
- Сергій П***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Для офісних завдання підходить чудово.
- Достоинства:
- Легкий, швидкий, металевий
- Анна С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Спочатку була дуже задоволена даною покупкою. Але через 2 місяці щоденного користування- перестав заряджатися взагалі(. Яка причина невідома. Не падав.
- Достоинства:
- Вага і розмір, швидкий
- Недостатки:
- Перестати заряджатися взагалі
- ОлексійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук купляв дружині для роботи та повсякденного користування.
Недоліки, для середньостатистичного користувача будуть непомітними, адже 16 Гб RAM більшості вистачить, а Ethternet-портом зараз рідко хто користується на мобільних пристроях.
Вдала модель за свої гроші!- Достоинства:
- Швидкий, компактний, металевий корпус, зарядка USB Type-C, можливість підключити 2 зовнішні монітори (другий за допомогую Type-C хаба), гарна автономність, непоганий екран з відношенням сторін 16:10, зручна клавіатура з підсвіткою, достатньо гучні динаміки
- Недостатки:
- Оперативна пам'ять розпаяна на материнський платі, що унеможливлює розширення та ускладнює ремонт в разі поломки; Відсутній порт Ethernet. Та це вже придирки.
- Олександр
Огляди в мережі пишуть що тут 2 слоти ддр4-3200
- Евгений Я***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Якісна зборка, оптимальне співвідношення ціна-якість
- Нименко М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Отличный ноутбук для офисных задач. Легко без проблем стала 10 Windows и после нее уже и 11 Windows. Порадовала зарядка через TypeC. Разблокировка экрана с помощью Windows Hello - шик. Так же занятная фича: при открытии крышки ноутбука - он включается. Небольшой вес - однозначно +
Вебкамера хорошая
Тачпад здесь довольно неудобный. Будто проваливается немного. Да и звук самих кнопок мог быть несколько лучше.
Динамики как и в любом таком буке - не самые лучшие- Достоинства:
- Вес, скорость работы, материал ноутбука
- Недостатки:
- Тачпад и динамики
- Нименко М***
Прошло 10 дней использования. Обновил до 11 винды. Не понравилась и откатил заново до 10. После перезагрузки ноутбук так и не включился. Был в сц розетки около 15 дней. Вернули деньги
- Дима З***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Сборка не очень, щель с право у тачпада в миллиметр, шумный при нажатии и скролинги. Колонки не качественные при определенном сценарии воспроизведения есть неприятный звуки.
Если ноутбук не нравиться возможно ли поменять его на другой?- Достоинства:
- Корпус из металла , хороший процессор.
- Недостатки:
- Сборка, тачпад и отвратительный звук.
- АндрійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Хороший ноут для повсякденного використання, не ігровий звичайно але таких вимог до нього і не ставилось. Тактильно дуже приємний. Win 11 Home не поставив автоматично драйвера на вайфай, Ubuntu 22.04 поряд стала взагалі без зайвих питань.
- Достоинства:
- ціна/якість
- Недостатки:
- не виявив
- Володимир Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Придбав цей ноутбук 2 тижня тому. Під час установки віндовс ніяких проблем не було. Windows 10 став легко. Можу відзначити, що він має стильний дизайном та доволі легкий. Дисплей просто чудовий - кольори яскраві та чіткі.
Клавіатура здається дуже зручною для довгого набору тексту, також сподобалась підсвітка клавіатури. Ноутбук швидко завантажується, програми працюють плавно, а час роботи від батареї дійсно вражає. Система вантажиться буквально за секунди, дуже крутий тачпад.
Підсумовуючи, я отримав легкий компактний ноутбук з хорошою автономністю та достатньою продуктивністю для комфортної роботи, мала вага, швидкодія, низький рівень шуму при роботі з документами, якісний мікрофон, не маркий корпус.
В ігри не граю, тому складно, щось прокоментувати.- Достоинства:
- Металевий корпус, підсвітка клавіатури,зарядка type C
- Недостатки:
- не виявив
- ПавлоОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноут дуже класний. Купував для дружини, вона дуже задоволена і я теж.
Користуємось інтенсивно, вже майже місяць. Дружина постійно щось дивиться на Ютубі чи на сайтах.
За цей час по недолікам - єдиний недолік, який помітив це слабкуватий звук. Це помітно лише, коли хочеш подивитися фільм і сідаєш поруч - тоді відчувається що хотілося б побільше звуку. Але це легко вирішити підключивши колонки маленькі дротові або блютуз-колонку. Але поки що до цього не дійшло. Коли дивишся фільм - поринаєш і далі забуваєш і звуку достатньо. Тобто це не критичний недолік для нас.
Щоб не повторюватись і відгук був дійсно корисний, розкажу ще, що помітив:
При встановленні Windows 11 дійсно є заковика. Спочатку все легко встановлювалось до певного моменту, а потім просить оновитись по WiFi, але не бачить роутер і ніяких мереж.
Довго з цим колупався - кілька годин. Хоча і читав коментарі, які написані раніше. Але ніяк не зрозумів, що значить підключити інтернет через телефон.
Потім допетрав)).
Треба, при встановленні Windows, коли вона попросить оновлення:
1) Підключити смартфон, через USB-кабель до ноута.
2) Потім в налаштуваннях смартфона вибрати, щоб смартфон виступав в якості модема (здається це в налаштуваннях точки доступу, там треба вмикнути USB-модем, але точно я не пам'ятаю). Шукайте в налаштуваннях поки не знайдете, воно обовязково має бути.
3) Коли смартфон розпізнається як модем - це зразу ж стане видно на ноуті - він побачить доступ до інтернету.
4) Потім - оновлюйте і далі весь процес установки піде нормально до завершення.
Скачування WiFi драйверів мені не допомогло. Жоден драйвер не підходив і мережа не відображалась. Тільки таким методом.
Може я пропустив десь в коментарях, де люди скидали пряме посилання на офіційний WiFi драйвер, тому і не вийшло.
Якщо у когось є пряме посилання - можете додати сюди, тоді іншим людям буде легше.
Але варіант з підключенням смартфону дуже легкий і швидкий.- Достоинства:
- Легкий, маленький, швидкий, гарний дизайн, металевий корпус та ін.
- Недостатки:
- Не дуже гучний звук (але не критично)
- Павло С***
Пряме посилання на офіційні драйвери
ссылка
- Павло
Павло Скиба - Дякую! Думаю, іншим покупцям буде легше.
- Анна С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Наче непоганий. Допомагав обрати друг з точки зору технічних параметрів і в співвідношенні ціни. Сказав роки 4 пропрацює без нарікань.
Класно що тайп сі розʼєм, можна заряджати від павербанку.- Достоинства:
- Зарядка type c
- Недостатки:
- В порівнянні з макбуком тачпад не так літає
- Анна Д***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Дуже класний, компактний, не важкий ноут. Купила в чорну п'ятницю зі знижкою, і дуже задоволена)))
Після свого старого непідйомного 15,6' ноута, хотілося щось мобільніше, тому взяла 14'. І цей ноут повністю виправдав мої очікування.
Скориставшись порадами з попередніх відгуків 10 вінду не ставила, поставила одразу 11.
Працює без нарікань.
Також прикольно, що у нього зарядка - тип С. Це значно зручніше, ніж якийсь унікальний роз'єм.- Достоинства:
- Компактинй, легкий, симпатичний, роз'єм зарядки - тип С
- Виталий Я***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Гарний, елегантний, швидкий. Дуже приємний і м'який хід клавіатури. Яскравість не виділяється, але достатньо, контрасту хотілось би більше. Легкий і зручний. Можна грати в ігри, але не варто - для цієї функції система охолодження в ультрабуках досить слабка. Швидка зарядка через typeC. Єдиним серйозним недоліком вважаю дуже слабкий і примітивний звук, на смартфонах навіть кращий, хоча місця для нормальних динаміків предостатньо - зекономили на користувачах, що однозначний мінус компанії. Далі буде...
- Достоинства:
- Багато
- Недостатки:
- Звук
- Виктор С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Неплохой аппарат на свои деньги, хотя 22000грн, было бы более правильнее. Сканер, отпечаток пальца, не тяжелый, быстрый, все быстро открывает, не глючит. Установил 10 Windows без проблем, уже обновился на 11. Все летает! Есть режим сбережения аккумулятора. Вентилятор почти не вкл, а если иногда и включится, то его почти неслышно. одним словом "Леново есть Леново", ноут на то, что на него потрачено! Если есть немного больше, то берите что то получше.
- Достоинства:
- Алюминиевый корпус, не тяжелый, не маркий, есть подсветка клавы и сканер отпечатка.
- Недостатки:
- Звук динамиков, считай никакой)). У меня смартфон воспроизводит красивее и громче
- Иван .***
Как греется в браузинге + ютуб сильно?
- Шишенко Д***
А где у Вас сканер отпечатка пальца находится? Можно фото?
- Сергей М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Пользуюсь несколько дней, моим потребностям удовлетворяет полностью. Хороший ноут.
- Достоинства:
- Быстродействие, материалы и качество сборки, подсветка клавиатуры.
- Дмитрий Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
большой плюс, что корпус выполнен из металла
- Достоинства:
- металлический корпус, хороший экран и поцессор
- Недостатки:
- пока не обнаружил
- Анна О***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбуком користуюся лише декілька днів,проте характеристика відповідає дійсності.Рекомендую стосовно ціни та якості
- Достоинства:
- Швидкість,батарея
- Недостатки:
- Поки не виявила
- ПолінаОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Пощастило вибрации саме його. Гарно зібраний! Нічого не люфтить. Заліза хватає з запасом. Великий плюс зарядка type-c, що дуже зручно. Офіційна windows 10 стала без танців з бубном.
- Достоинства:
- Підсвітка клавіатури
- Недостатки:
- Поки не виявила
- ОлегОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Windows 11 стала швидко, жодних нюансів із встановленням не було. Диск мав структуру GPT, враховуйте під час створення флешки для встановлення системи. При сумнівах, яку версію Windows обрати, ставте 11, менше потенційних проблем з драйверами та сумісністю в майбутньому. Якщо потрібна класична функціональна кнопка запуску меню Пуск, ставте програму StartIsBack і буде вам щастя.
Якість збірки цілком прийнятна. Весь корпус – метал, пластик – лише внутрішня рамка дисплея. Пам'яті 16 Гб, те, що вона розпаяна і відсутні слоти під розширення - не проблема, такого обсягу для моїх завдань цілком вистачає, у користуванні зараз є ноути з 8 Гб, і дискомфорту з цього приводу немає.
Дисплей не видатний, невеликі засвіти по краях присутні, поза чорним фоном їх не видно. Камера хороша, є шторка, розташування камери класичне, що додає приблизно 3 мм до габариту верхньої кришки, але таке розташування - плюс, т.я. камера в клавіатурі дає ракурс зйомки знизу - вгору, що не є гуд.
Динаміки не дуже гучні, але звуку вистачає цілком і він якісний. Хрипів, як тут писали, не спостерігалося.
Клавіатура - без захоплення, хід клавіш довгий, і тактильні відчуття не дуже, не знаю від чого це залежить, може від пластику клавіш або просто звик до іншої клавіатури. Підсвітка присутня, що, звичайно, плюс.
Тачпадом практично не користуюсь, скажу тільки, що він більший, ніж у 15-ти дюймового Dell Vostro.
З набором USB портів все добре, два type-C, два USB 3.2. Порти type-C повнофункціональні, обидва – для зарядки та передачі даних. У характеристиках заявлений DisplayPort, тобто можна зовнішній монітор підключити не тільки через наявний HDMI, але й через type-C, але протестувати таке підключення можливості поки не було. Обидва type-C розташовані на лівій боковині, обидва повнорозмірні USB – справа.
RJ45 (LAN) немає, але враховуючи габарити і 4 USB-порти, його тут особливо і нікуди впихнути. Кому наявність RJ45 критична - проблема вирішується покупкою відповідного USB хаба з потрібними портами.
Батарея тримає заявлений час, паспортна ємність 56.6 Вт*год, що вище, ніж у багатьох 15-ти дюймових ноутів.
Єдине, що вважаю за реальний мінус – форм-фактор зарядного пристрою. Він тут класичний ноутбучний – із силовим кабелем із вилкою. Є в користуванні ультрабук іншого виробника - там формат зарядного телефонний - вилка вбудована в блок живлення, силового кабелю немає, що набагато зручніше при поїздках. Все-таки ультрабук беруть, щоб його зручно було тягати з собою, і розмір зарядки важливий. Ця проблема теж вирішується грошима, а саме купівлею блоку живлення телефонного форм-фактору потрібної потужності. Зарядне тут стандартне - 65 Ватт (20 В, 3,25 А).
Загалом, після кількох днів використання враження про ноутбук позитивні.- Достоинства:
- Металевий корпус, якість збірки, класине розташування камери, автономність, набір і функціональність портів,
- Недостатки:
- Форм-фактор зарядного пристрою
- Иван .***
Как греется в обычных задачах-не перегревается, и сколько батарея держит?
- Олександр К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноут сподобався. Розміром менший за НР 14''. Легкий та з непоганим дисплеєм. Ставив Win 11, wifi дійсно з дистрибутиву не став.
- Достоинства:
- Дісплей майже без рамок. Зарядка USB type C.
- Иван .***
Как греется в обычных задачах-не перегревается, и сколько батарея держит?
- Кирилл Л***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Вражаючий ноутбук! Обрав його для роботи онлайн і не пожалкував. Неймовірно мобільний, що дозволяє працювати будь-де. Потужний і швидкий — саме те, що треба для продуктивної роботи. Дизайн невимушено стильний. Заряд тримає на висоті, а встановлення Windows 11 було безпроблемним — просто додатковий плюс. Також варто відзначити, що окремо завантажив драйвера для Wi-Fi з офіційного сайту Lenovo для максимальної ефективності.
- Достоинства:
- Мобільність, швидкість, стильний дизайн.
- Недостатки:
- Наразі для своєї роботи жодних недоліків не виявив.
- Хільчук М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Як тільки отримала ноутбук переживала, що він дуже шумно працює, навіть розглядала варіант повернення. Потім побачила напис на захисному покритті, де вказано, що на початку роботи вентилятор може шумно працювати через відсутність необхідних оновлень - ''Don't panic". Встановила віндовс, все обновилось і ву-а-ля - працює безшумно.
Другий момент - встановлення ОС. Трішки провозилась з підключенням до інтернету: драйверів немає і до wi-fi не підключається. Допоміг коментар нижче, в якому радили використати телефон як модем і підключити ноут до інтернету через USB. Все спрацювало.
При нескладних задачах: робота з документами + пошук інформації в Інтернеті+встановлення декількох програм+ зарядка телефону від ноутбука за 3-4 години роботи батарея сіла десь на відсотків 35.
Наразі всім задоволена.- Достоинства:
- Компактність, автономність, дизайн, якість збірки
- Недостатки:
- Поки не виявила
- Роман Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук дуже зручний, великий тачпад , підсвідка, чіткий екран. батарея тримає доволі довго, але не тестував на максимальний час, покищо тим часом що отримав задоволений. Потужності вистачає.
- Достоинства:
- Потужний, зручний, тривалий час автономної роботи
- Недостатки:
- в комплекті не має чохла,
- Владислав Ш***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Купив ноутбук тиждень тому, вже встиг трішки потестити. Працює і включається досить швидко, ігри тягне десь на середньому рівні. Батареї хватає на довго, красива та приємна зовнішність, прикольним бонусом став вбудований face id. Із налаштуванням ОС проблем не було, лише хочу відмітити що драйвера потрібно встановлювати вручну і наперед на другий носій. Хороший ноутбук за свої кошти, повністю виправдовує свою ціну. Але зіштовхнувся із проблемою що інколи хрипить динамік, відбувається це рідко але причину виявити так і не зміг.
- Достоинства:
- Швидкість, ціна, зовнішність, face id, батарея,
- Недостатки:
- Інколи хрипить динамік
- Владислав Р***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Качество ноутбука хорошее, тонкий и компактный, очень шустрый. Но, или проблемы с зарядкой или не заряжается
- Достоинства:
- Шустрый, качество материала,тихий,не греется
- Недостатки:
- проблемы с зарядкой/не заряжается
- Кононов А***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Раджу іншим, з офіційного сайту lenovo драйвера з 11 віндос підходять на 10
- Достоинства:
- співвідношення ціна/якість. Зручний розмір, швидкий у роботі
- Недостатки:
- поки що не виявлено
- Татьяна Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноут дійсно класний. Купляли доньці для школи і взагалі))
1. Швидкий.
2. Підсвітка клавіатури - то любов))
3. Тачпад великий і зручний. Якщо розібратись, то взагалі ))
4. Заряду вистачає надовго.
5. Швидка зарядка.
6. Можна закрити камеру фізично. Є задвижка.
7. Гарна якість камери.
8. Якість екрану чудова.
9. Екран не блимає, що дуже добре для очей. Тим більше, на онлайні дитина проводить за ним майже 7 годин..
Взагалі, дуже задоволені покупкою!
Тим більше, купили по гарній акційній ціні, це як приємний бонус)- Достоинства:
- Довго тримає заряд.
Екран не блимає.
Великий тачпад.
Зручний розмір, компактний. - Недостатки:
- Дитина не дає користуватись))))
- Олег Н***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
При установке Windows 10 возникли проблемы со звуком (хрипы и т.д) особенно при подключенной зарядки .При переходе на 11 ,пока проблемы ушли
- Достоинства:
- Тонкий,быстрый, компактный
- Недостатки:
- Звук
- Андрій Я***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Цей ноут нарешті поборов мою думку, що ультрабуки - це понти. Хороша робоча машинка, з хорошою автономністю, з якою зручно працювати. Дозволяє навіть трохи пограти в ігри, звісно налаштування графіки будуть низькими (в старі ігри можна і на максималках, мабуть), але при цьому він зберігає прийнятну гучність роботи і температурний режим. Також клавіатура мені видалась не дуже інформативною, в плані моменту спрацювання клавіш, але, скоріше, це наслідок тривалого використання механічної клавіатури. Підсвітка клавіатури яскрава, але при цьому не засліплює і, що для мене дуже важливо, клавіші підсвічуються рівномірно. Хотілося б мати іще регулювання яскравості підсвітки, але, як я писав раніше, яскравіть підібрана вцілому дуже добре, то ж без цього можна обійтись.
Окремо відзначу корпус - звісно його не назвеш прямо жорстким, але носити можна спокійно, нічого не хрустить і не перекошується.
Чудовий варіант для тих, кому потрібен портативний робочий пристрій з хорошою автономністю.- Достоинства:
- Чіткий екран, яскрава підсвітка клавіатури, зручний тачпад, хороша автономність, мала вага, швидкодія, низький рівень шуму при роботі з документами, якісний мікрофон, не маркий корпус
- Недостатки:
- Є невеликі засвітки по кутах екрану.
- Иван .***
При длительном использовании 8ч и более - как греется? не сильно перегревается, выше нормы?
- Алина Ф***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Чудовий ноут. Брала для роботи і особливо порадував мобільністю. Працюю в онлайні. Потужний, швидкісний і це дуже радує. Ненавязливий гарний дизайн. Заряд тримає досить довго. Ще порадувало що є функція Face ID. Без проблем встановила Windows 11. Тільки є момент окремо завантажила драйвера для Wi-fi з офіційного сайту Lenovo
- Достоинства:
- Мобільність, швидкість, дизайн
- Недостатки:
- Поки для своєї роботи не виявила
- Сергей Л***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Покупался в качестве портативного рабочего ноутбука. Радует компактность и его монолитность. До этого все ноуты использовал от INTЕL платформы, поскольку сильно недоверял AMD. Первый опыт с этим Lenovo положительный, в процессе будут более понятны его слабые стороны.
- Достоинства:
- Компактность, металлический корпус, соотношение цены и характеристик, type-c зарядный порт
- Недостатки:
- AMD платформа
- Михаил
Сейчас AMD получше будет, чем Intel, не нужно AMD записывать в недостатки за то что было 5, 10 лет назад
- Микола Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Купував його спеціально щоб працювати коли почнуть вимикати світло. Співвідношення процесора, діагоналі монітора і об'єму батареї дуже добре як для комфортного використання.
- Достоинства:
- Компактний, гарний процесор як за свої гроші, більший об'єм батареї ніж у конкурентів.
- Недостатки:
- Поки що не виявив.
- Станіслав С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Замовляв для сестри. Дуже крута машина ще й за таку ціну!
- Достоинства:
- Дуже шустрий. Компактний. Гарна ціна! Підсвітка клавіатури.
- Недостатки:
- Ще не виявили) надіюсь і не виявимо