Отзывы покупателей о Ноутбук Lenovo Legion 5 16IRX9 (83DG007ARA) Luna Grey / 16" IPS WQXGA 165 Гц / Intel Core i7-14650HX / RAM 32 ГБ / SSD 1 ТБ / nVidia GeForce RTX 4070
- Олена К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
відповідає вимогам
- Достоинства:
- Швидкий, відповідає вимогам, гарний ресурс
- Недостатки:
- Можу підтвердити описані нижче недоліки. Звук ну дуже не якісний, в порівнянні з Леново попередніх версій дуже програє. Блок живлення дуже гріється. В режимі навантаження дуже шумний. Працює тільки з Windows 11 версії, на 10 не працював тачпад.
- Олена К***
хочу відредагувати відгук...не відразу зрозуміла, що таке можливо....не працює 3 кнопки клавіатури в режимі shift знак, буду звертатись у сервісний центр, перевірити на місці не було можливості, т.я. купляла без встановленого windows....дуже прикро для такої ціни товару....і динаміки ну дуже слабенькі, звук завжди на максимумі і не завжди чути добре....не гідна такої вартості економія....на Lenovo старішоїї версії таких нюансів не було, дивна деградація...
- Владислав В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Як можна купити ноутбук за 80к і через місяць стерлося покриття… мдаааа….Дуже не задоволений, так як візуально дуже кидається в очі
- Недостатки:
- Блок живлення слабий, корпус не якісний
- Владислав
З чого Ви взяли, зо блок слабкий?
- Андрей Ц***
Така сама проблема із пластиком. Дуже швидко стерся.
- МаринаОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Поки що не маю якоїсь конкретної думки. Блока на 230 вт не вистачає, треба заміняти на 300вт у сервісному центрі. Доволі швидко розряджається, але можливо якщо погратися з налаштуваннями можна це якось виправити. Дуже, дуже шумний в режимі продуктивності. Також зіткнулася з сильними просадками фпс в режимі авто (можливо проблема не в режимі, я не знаю).
- Достоинства:
- Вигляд
- Недостатки:
- Дуже шумний в режимі продуктивності, не вистачає рідного блока живлення, треба одразу міняти на інший
Представник брендуДоброго дня!
Рекомендуємо встановлювати ліцензійну операційну систему Windows 11, та оновити її до останньої версії. Для ручного встановлення драйверів, рекомендуємо, завантажувати їх з офіційного сайту pcsupport.lenovo. А також рекомендуємо встановити програму Lenovo Vantage для оновлення драйверів та BIOS ноутбука.- Владислав
З чого Ви взяли, що потужності блоку живлення замало?
- Рома
Делать андервольт и проца и видеокарты. Менять блок при этом по желанию
вообще, производителем заложено нормальную работу. Что-то делаете не так )
- Сергій К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Довго шукав кандидата з подібною комплектацією яка була б актуальною ще років 2, як на мене це найкращий варіант за свою ціну в доповнення до якого за рахунок акції йшов топовий рюкзак "Legion" та додаткова знижка, Користуюсь другий тиждень і критичних зауважень нема, звичайно він шумний коли його навантажити і це нормально, якщо просто серфити в інтернеті чи друкувати у ворді то його майже зовсім не чутно, автономності вистачило майже на 5 годин переглядів відео на ютубі, головне виконати всі умови які пропонує віндовс 11 при роботі від акумулятора (звук на 50 % підсвітка екрану на 75%), динаміки реально слабенькі. Грав на ньому в СТАЛКЕР 2, на високих налаштуваннях графіки грати можна без проблем. В комплекті йшов блок живлення на 230 Вт замість рідного на 300 Вт, розетка допомогти нічим не зможе тому відразу звертайтесь до офіційного представництва "F1" замінили без проблем.
- Достоинства:
- Комплектація
- Недостатки:
- Слабенькі динаміки
- Марко В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
До этого ноута пользовался legion 5 2021, решил обновиться на новую версию, после покупки не понравилось что при сильных нагрузках кулера достаточно сильно шумят что приходится надевать наушники что-бы слышать хоть-что из игры/фильма. Так же ужасные динамики, особенно сравнивая с моим старым легионом, ситуацию кое как можно исправить настройкой эквалайзера но все равно это большой даунгрейд. По итогу вернул деньги за ноутбук, и спасибо розетке что даже после установленной винды принимают на возврат такую технику.
- Достоинства:
- Экран, железо, качество сборки
- Недостатки:
- Динамик, шум кулеров
Представник брендуДоброго дня! Дякуємо за Ваш відгук.
Для коректної роботи ноутбука, рекомендуємо встановлювати ліцензійну операційну систему Windows 11, та оновити її до останньої версії. Для ручного встановлення драйверів, рекомендуємо, завантажувати їх з офіційного сайту pcsupport.lenovo. А також рекомендуємо встановити програму Lenovo Vantage для оновлення драйверів та BIOS ноутбука, там можна знайти й інші налаштування ноутбука.
Роботою вентиляторів можна керувати через програму Lenovo Vantage або через комбінацію клавіш Fn+Q.
- Олександр М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук був куплений для роботи. Дуже пригнітила автономність (2 години з 96 до 10% перегляд ютуб 1080р 30% яскравості та 26-30% гучності). Тобто вимкнення світла навіть на три години він не витримає, доведеться шукати павербанк або інше джерело живлення. В порівнянні з thinkpad T14s gen2 (який на момент покупки тримав 12 годин), то ця модель повний провал по автономності.
Щодо роботи від блоку живлення тут все ок: швидкодія десь на рівні i5 12600K, можливо краще (але через повернення не вдалось оцінити всю міць ноутбуку). Із плюсів, то це додатковий слот м.2 та ОЗУ яка не розпаяна, а представлена слотами і при бажані можливо замінити на 64Gb (2*32, що є максимум для даної моделі). Я додатково придбав м.2 на 2Тб та ОЗУ 64Gb, але модель пішла на повернення/заміну через погану автономність.- Достоинства:
- Пролуктивність, запас яскравості, наявність додаткового слоту м.2, та слоти ОЗУ
- Недостатки:
- Автономність просто вражає своєю відсутністю.
- Сергій
Налаштування зміни. Щоб коли працював від батареї використовувались лише вбудована відеокарта, для ютуб вистачить з головою. І зменши потужність процесора під час роботи від батареї до 60-70%. З огляду що в ньому 80 вт\г це має значно підняти автономність.
- Олександр М***
Режим енергоефективності увімкнений був. Через Vantage були увімкнуто всі параметри для найменшого навантаження на Акумулятор + станадртні налаштування для Windows.
- Сергій
Ну якщо та, це можливо брак, перевір стан батареї через AIDA 64, можливо в неї вже знос почався. Бо на 80 вт\г батарея від акумулятора навіть з таким процесором щонайменше 4-5 години має працювати при яскравості дисплея 70%.
- Наталия Д***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Замовила ноут 5.11 майже в північ, а тільки сьогодні коли отримала ноутбук побачила, що до нього йшов ще і подарунок, але його мені не положено(( це дуже прикро...
Йшла писати відгук про те, який це крутий ноут і взагалі як я люблю Легіони, але тепер сиджу і гадаю - чому я не оформила покупку на 20 хвилин піздніше...
p.s. ноут суперский. Але з рюкзаком взагалі був би неперевершеним))) (смайл ридаю)- Достоинства:
- Чудовий!
- Недостатки:
- Не дали рюкзак в подарунок((( Прикро(((
- Олександр П***
З рюкзаком в подарунок ви напевно з TUF переплутали, сюди його наче не дають
- Олександр Г***
Треба було відмінити замовлення і зробити заново
- Михайло Г***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Все игры тянет на ультрах в 2к без стильного шума (ожидал большего). Хороший экран с большими углами обзора.
Не указано наличие подсветки клавиатуры ( как оказалось в этой версии нет RGB, а только белая с 3 режимами яркости подсветки)- Достоинства:
- Экран, производительность,
- Недостатки:
- Качество сборки ( скрип тачпада при нажатии)
- Руслан А***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук коштує своїх грошей. В комплекті ще й додаткова накладка на радіатори кулерів
- Достоинства:
- Швидкий і потужний
- Недостатки:
- Час покаже
- Євгеній Т***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Куплений в травні 2024р.
Почну з відповідей на питання.
1. Так, тут можна встановити м.2 на 2 тб. Встановив sams 970 evo, працює. Чи можна 4тб - не пробував.
2. Ви можете самі встановити ОЗП/ППЗ не втрачаючи гарантії, але тільки якщо під процедури нічого не пошкодите. Бо сервісники не раді потім таким "гарантійному" обслуговуванню. Для цієї моделі це точно можна було роботи у червні 2024, але все може змінюватись.
3. Блок живлення у комплекті на 230 ватт. Проблем з цим не бачу, оскільки на всі 230 треба ще постаратися його навантажити.
Тож огляд.
Поперше, на 10 вінді тут вже не посидіти. Тільки 11. Драйвери для звуку працюють лише під час сесії коли вони тільки встановлені. Після рестарту звуку з динаміків або по 3.5 джеку ви не дочекаєтесь. Також 10ка не вміє працювати з енегроефективними ядрами процесору.
В комплекті є синя рамка на задню частину ноутбука, бачити ви її майже ніколи не будете, а ось кліпси там добрячі, так не замінив її)
Добре зібраний, екран розгортається на 180 град, має доволі тонкі рамки. Має фізичний перемикач доступності камери.
За допомогою Lenovo Vantage можна регулювати розгін та охолодження, проте на адаптивному режимі дуже полюбляє інколи розігнати добряче кулери, а потім знову повернутися до "тихих" обертів. Порівнюючи з Асус рогом, асусовська версія більш плавно керує обертами.
Екран, нажаль, не підтримує HDR.
Сам по собі ноутбук доволі холодний (не по датчиках, а по відчуттям). Проте чомусь гріються самі диски. Заводський на 1тб пішов до іншого ноута, а у цей я поставив 970 evo plus на 2тб та 990 pro на 1тб. І саме тут чогось самси дуууже гарячі, навіть без навантаження (перше зображення)(970й evo до цього стояв 2 роки в Асусі і не грівся). І най би теплі та й теплі - корпус знизу в зонах дисків настільки гарячий, що просто на ногах їм неможливо користуватись. Кулери ці ділянки не захоплюють ніяк, перфорації у корпусі у цих місцях не має. Хто у цьому винен - Леново або Самсунг - так поки і не вирішилось, оскільки ноут потрібен тут и зараз. Зауважу, що зображення зроблене під час написання цього відгуку, в офіційній програмі Samsung для моніторингу дисків, жодних ігор під час цієї сесії ще не було запущено і ноут стоїть на підставці, яка не перешкоджає руху повітря.
Під час користування проблем не помічав, з грабом та Unix подібними танців з бубном під час встановлення також не було. Батарею тримає доволі добре, але все залежить від вашого сценарію використання.
Загалом рекомендую, але якщо додавати ППЗ, то не від самсів)- Достоинства:
- Гарний ноутбук з 180 розгортуваним екраном та можливістю* модифікацій
- Недостатки:
- Не має HDR, диски від Samsung чомусь гріються
Представник брендуДоброго дня! Дякуємо за Ваш вибір та розгорнутий відгук!
- Євгеній Т***
Також додам, що підсвічування клавіатури лише білого кольору, яскравість регулюється на 3 зони - 0-50-100% та діод-"око" кнопки живлення не можна вимкнути, тож уночі він завжди буде вам світити
- Амір А***
Добрий день. Я так зрозумів ви і лінукс сюди ставили і працювало ок. Ніяких проблем при роботі з ним досі не було?
- Василь Г***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Гріється надто сильно, втягування повітря з низу ноутбука поставивши на ліжко, чи взявши на руки ноут "дивиться"
- Достоинства:
- Є
- Недостатки:
- Є
Представник брендуДоброго дня! Дякуємо за Ваш вибір та відгук. Також звертаємо Вашу увагу на те що в сучасних ноутбуках активна система охолодження. Активне охолодження – це коли тепло відводиться за допомогою пристроїв, які створюють потік повітря. Тому для коректної роботи системи охолодження, рекомендуємо працювати з девайсом на рівній поверхні або використовувати спеціальні підставки.
- Андрій
Такі ноути не тримаються на ліжку в ковдрі. Вже давно, при чому.
- Владислав Н***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Хороший ноутбук, коштує своїх грошей.
Представник брендуДоброго дня! Дякуємо за Ваш вибір та відгук!
- Волков В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Чудовий апарат. Брав для роботи і розваги, після роботи. Повністю задоволений. П'ятий місяць, щоденна праця, а після роботи відео, або ігри. З усім справляється на відмінно. При тому, що він відпочиває, хіба тоді коли я сплю)).
- Ларченко С***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Непоганий ігровий ноутбук.
Діабло 4, максималка, літає.
Кіберпанк, Dying Light 2. На ультрах все добре.
Купляв спеціально щоб пограти нормально в Сталкер 2. Тож чекаю коли вийде.- Недостатки:
- В комплекті зарядний пристрій на 240w. Його замало. Але є гарна новина. Ви можете безкоштовно його обміняти через сервіс, по гарантії, на нормальний блок на 300W. Що я і зробив.
Представник брендуДякуємо за Ваш вибір та відгук!
- юрий Ж***
может ли представитель бренда это подтвердить?
Представник брендуДоброго дня Юрій.
З приводу заміни на більш потужний зарядний пристрій на ноутбук моделей Legion, рекомендуємо звертатися в сертифікований сервісний центр "F1Center", телефон гарячої лінії знайдете на сайті f1center.ua.
- Петро М***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Нещодавно придбав даний ноутбук. Почну з зовнішнього вигляду. Пластик приємний на дотик і міцний, той з дорожчих. Дизайн красивий, особливо сподобається підліткам) підсвітка клавіатури приємна і можна регулювати яскравість. Що до якості заліза нарікань немає, витримає любе навантаження і сучасні ігри цілком. Екран з чудовою роздільною здатністю і має квадратнішу форму, що допомагає в роботі. Звук такий як і в решта ноутів, нічим не кращий. Картинка з камери гарна, відчутно краща ніж в дешевших ноутах. Тачпад звичайний. Батарея тримає достатньо як доя цього класу ноутбука. Якщо просто працювати то до 4х годин. Є додаток Lenovo шота там, щоб оновити драйвери, керувати налаштуваннями і т.д. Зручний.
Тепер до мінусів: зарядка просто гігантська і займе третину сумки ). Але я так зрозумів, ці ноути не для того щоб носити з собою, так шо норм.
Якщо запустити вимогливу гру, то шум ніби від фена для волосся, досить голосно :) проте є налаштування тихого режиму за рахунок зменшення fps, загалом виручає. Під час звичайної роботи вентилятор практично ніколи не вмикається.- Достоинства:
- Потужний hardware, якісна збірка, екран і гарний корпус
- Недостатки:
- Гігантська зарядка і сильний шум під навантаженням… прям дійсно сильний. Я перший раз злякався що зараз взліт буде
- Сергій Г***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук потужній, із поставленими задачами справляється на 5. Дизайн стриманий, що мені й потрібно було. Для роботи та перегляду фільмів автономність досить непогана, в цей час споживає ~35-55 Вт. В мене охолодження вмикається тільки коли працює відеокарта, що для роботи комфортно. На Ubuntu з драйверами проблем немає, все стало як там було. По іграх нарікання, мабуть, тільки на шум охолодження, але то ноутбук, плюс гаряче повітря не дме на руки.
- Амір А***
Вітаю. Я так зрозумів ви і ігри на убунту грали і все ок? З моменту написання коментаря ніяких проблем з лінукс не з'явилось?
- Сергій Г***
Ігри в Steam абсолютно всі працюють без проблем, навіть якщо не підтримують linux (дякуючи proton, який можна легко включити), тільки один раз, буквально на днях, був випадок з 2 сталкером, коли не запускалась гра, знайшов на форумах як вирішити проблему, але думаю з часом це пофіксять.
- БорисОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Найбільш якісно зібраний ноутбук, який особисто я тримав в руках. Потужний, на це нарікань немає взагалі. Охолоджується при цьому, як на мене, дуже добре. Найбільші проблеми доставив час автономної роботи. Ну це прям провал, подивитися без навантаження відосики в інтернеті або серіальчики у записі це 3 години роботи...Навіть старенький HP з їхніми сумнозвісними в певний час бракованими батареями краще тримав заряд. При навантаженнях, то взагалі - пограти в кіберпанк 1,5 год і тащи зарядку
- Достоинства:
- Потужний, красивий і якісно зібраний
- Недостатки:
- автономність жахлива, а блок живлення вісить мабуть як сам ноутбук (з собою не поносиш їх обох)
Представник брендуДякуємо за Ваш вибір та відгук. Стосовно автономності, звертаємо вашу увагу на те, що в цьому девайсі батарея 80Wh. В енергозберігаючому режимі цей ноутбук може працювати до 6.5 годин. Також цей пристрій підтримує технологію Rapid Charge Pro, завдяки чому заряджається до 50% за 30 хвилин). Максимальну продуктивність цього девайсу можна відчути лише за умови підключеного адаптера живлення в мережу.
- Сергей с***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Дуже якісно зроблений надзвичайна продуктивність - із недоліків слаба батарея при такій ємності 3 год тримає в середньому навантаженні при роботі в інтернеті без графічної нагрузки
- SATAD D***
На сколько ват блок питания был в комплекте?
- Олександр К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук вартий своїх грошей!
Довго обирав та порівнював з альтернативними брендами. Екран просто супер!Скажу так, тут чудова система охолодження. Яскравість 350 ніт + майже 100% передача кольорів забезпечує комфортну роботу ( знаю, що вийде в продаж на 500 ніт тоді взагалі пушка буде).
В іграх - все чудово: ГТА 5 - Найнижче провисання 80 кадрів, зазвичай стабільно 100-120. Встиг запустити ще HUNT - 80-100 кадрів.
З мінусів те, що не має можливості повністю вимикати екран, на минулому ноутбуці була така можливість (був legion y530-15ich), тож кому це важливо - звертайте увагу.
По клавіатурі, трохи є простір під клавішами - скоріш за все буде забиватись пилюкою і одразу лячно, що чимось залью. До розміру та положенню деяких клавіш поки звикаю, здається було зручніше, але це скоріш діло звички.
Динаміки середні, можна було б і голосніші.
Користуюсь 3 дні, тож поки враження такі. Ноутбук рекомендую, бо залізо + екран + охолодження + можливість апгрейду за таку ціну ви не знайдете.- Достоинства:
- Екран, залізо, можливість розкривати екран на 180 градусів, система охолодження
- Недостатки:
- Динаміки можна було голосніші зробити. Не можна вимикати екран повністю. Клавіші трохи з зазором від корпусу
- SATAD D***
На сколько ват блок питания был в комплекте?
- Олександр К***
230Вт
- ТарасОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
В цілому гарний ноутбук, головне пережити початкові встановлення всіх драйверів( на Windows 10 був відсутній звук в динаміках).
Під навантаженням більше всього тепла відчувається трохи вище тачпада(наскільки я розумію там розташований ssd).
Ну і на завершення, на скільки тихі динаміки - якщо у вас в кімнаті працює вентилятор(не на потужності турбіни літака) , навушники або сторонні колонки ваш єдиний вихід щось почути- Достоинства:
- Екран, залізо
- Недостатки:
- Достатньо тихі динаміки
- Андрей Ц***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Доволен покупкой. Хороший вариант для тех, кто хотел мощный ноутбук на 4070. Шумный при нагреве от 65°С, а на максимум так вообще турбина будто включается. Алюминиевый, хороший, в обычной работе(документы, фильмы) вентиляторы не шумят.
В играх все разрешение 2к, сбалансированный режим, dGPU: 1)Киберпанк ультра 100кадров, с RTX заметны просадки в ФПС, без них супер.
2) PUBG ультра - 140 кадров
3) Старфилд ультра - 80 кадров
Экран хороший, качественный, засветов нет. Жесткий тоже на уровне - 7000/6500Мb/s- Достоинства:
- Мощность, охлаждение, разгон, экран, быстрый SSD
- Недостатки:
- Тихие динамики, хотелось бы громче
- Антон Н***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
В целом очень приятный ноут, хотя я поклонник ПК
- Достоинства:
- Мощный, быстрый, пол любую задачу
- Недостатки:
- Неадекватно выходит из режима сна, и не стал один кодек, ничего не могу с ним сделать, буду переустанавливать виндоус
Представник брендуРекомендуємо перевірити чи всі драйвери встановлені актуальної версії (це також стосується оновлень ОС та компонентів). Завантажити усі необхідні дравери для цього девайсу можна на сайті pcsupport.lenovo або за допомогою додатку Lenovo Vantage.
- Александр К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
- Іван К***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Ноутбук дуже сподобався. Потужності вистачає на всі можливі завдання. Комплектація дозволяє не задумуватися про апгрейди (хіба колись ще SSD доставити), вбудований SSD має швидкості ~7000/6500. Має хороший екран з гарною передачею кольорів (також є підтримка HDR відео). Клавіатура приємна, а білої підсвітки цілком вистачає. Подобається стриманий дизайн ноутбука без зайвих елементів.
Єдиний мінус, який відразу помітив - це тачпад який тарабанить при натисканні або скролі мокрим пальцем (ефект чистого посуду). Не розумію як таке може бути в ноутбуці такого високого рівня, при тому що в бюдженого Lenovo (IdeaPad Slim 5 14ABR8) цієї проблеми і близько немає.- Достоинства:
- Характеристики, комплектація, дизайн, екран
- Недостатки:
- Тачпад
- Сергей Ш***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Все норм
- Єгор Ш***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Крутий ноут для всіх задач!
- Достоинства:
- Швидкий та потужний
- ЕвгенийПродавец: Rozetka
Как только приобрел ноутбук, был очень доволен, радости моей не было предела до определенного момента.
Через 2 месяца замечаю на экране что-то похожее на сито или же screen glitch как его прозвали на форумах в реддит(на фото), не задолго до этого протирал экран и подумал неужели я повредил. С каждым днем оно становилось больше и с верхнего правого угла розошлось на 2/3 экрана. Этого обычный человек никогда не заметит, но факт есть факт. На форумах пишут, что проблема с шлейфом матрицы и что такое у Леново встречается часто. Так что похоже что это устранить все же удастся без замены матрицы.
Ноутбук покупал в Европе. По гарантии с этим случаем принимают не во всех странах, имейте ввиду! Очевидно, какой у меня случай, раз Я это пишу.
Ноутбук мне подарил очень много положительных эмоций, не смотря на это, зная в начале что меня ждет, я бы его точно не купил.
Желаю всем владельцам, надежных ноутов, а всем кто присматривается, смотрите отзывы реальных владельцев!- Достоинства:
- Качество зборки, не трещит, не люфтит. Трекпад на достойном уровне Экран довольно качественный, но с нюансом Звук очень хороший Производительность на очень высоком уровне как для ноутбука Дизайн
- Недостатки:
- Главный минус это Дисплей конкретно в моем случае, надеюсь эту проблему все же исправили. Дальше не критичные минусы: Под нагрузками шумный, играю в наушниках, мне не критично Автономность на батарее, без зарядки его не стоит никуда брать Блок питания тяжелый, можно докупить блок отдельно как на макбук Медленная ОЗУ и WiFi относительно конкурентов, но это можно легко самостоятельно заменить
- ВладиславПродавец: Rozetka
Відразу почну з найцікавішого: додаю фото зі свіжої гри S.T.A.L.K.E.R. 2. На ньому можна ознайомитися з навантаженням на систему та побачити FPS. Усі старі ігри працюють на максимальних налаштуваннях із високими показниками.
Комплектація ноутбука досить непогана. Окремий плюс — можливість додати ще один SSD та розширити оперативну пам’ять до 64 ГБ. Також заслуговує уваги екран: його роздільна здатність дійсно вражає.
З недоліків — у цій моделі відсутня RGB-підсвітка клавіатури. Пристрій купувався для роботи та іноді для розваг, проте основним мінусом є автономність, а точніше її майже повна відсутність.
За яскравості 65%, частоти 165 Гц та в режимі енергозбереження ноутбук працює лише 2 години 15 хвилин. Якщо знизити частоту оновлення до 60 Гц, це додає лише 15 хвилин роботи. Заряд батареї буквально тане на очах. Якщо ви розраховуєте на автономність у 5 годин і більше — цей ноутбук точно не для вас.
А якщо вас не лякає постійний пошук розеток або стаціонарне підключення, а також зарядний пристрій вагою 886 грамів і потужністю 230 Вт (сам ноутбук важить 2430 грамів), то цей товар для вас. Крім того, є можливість заряджатися через USB-C.- Достоинства:
- Екран та потужність
- Недостатки:
- Батарея
Представник брендуДякуємо за Ваш вибір та відгук. Цей ноутбук - це більше про продуктивність. За інформацією MobileMark цей ноутбук може працювати до 4 годин в енергозберігаючому режимі роботи.
- ОлегПродавец: Rozetka
Ноутбук был куплен не в розетке. Выбирал по соотношению цена - производительность (выбор был только асус или леново)
В целом покупкой доволен. брал для работы и поиграть.
Но омрачило мое владение этим ноутбуком, что через неделю заметил что замят радиатор где можно сменить накладку( подозреваю что китаец накручивая накладку и соскочила отвертка и замял)
Играя в игры по 1-2 в день, после полутора месяцев с лева от тачпада образовалось как вытертое пятно от руки (думаю что не очень удачная краска, но блин менее 2 месяцев) посмотрим что будет через пол года.
Но сам ноут классный производительный все игры тянет и не грееться.- Достоинства:
- Дизайн скорость
- Недостатки:
- Наверное с завода сзади замяли радиатор. Корпус затерся от руки где играешь
- Хлоп з*** ДонбасуПродавец: Rozetka
Не хочу навіть нічого розписувати тут про нього, бо характеристики перед вами. Ви всі знаєте що до чого. Треба попрацювати з текстом десь у бібліотеці? Будь ласка! Fn+Q і в тебе він видає шуму рівно стільки, скільки твій телефон у режимі "Тиші", навіть тихіше, бо телефон ще вібрує...
Треба відкрити 254 браузера зі 100500 вкладками в кожному, додатково дивитися Нетфлікс і транслювати екран з усім цим одночасно? Будь ласка! Fn+Q ще раз і в тебе автоматичний режим охолодження і швидка робота з усіма ПЗ. Ну можливо нетфлікс і не дозволить транслювати себе, добре...
Втомився від роботи і вирішив відпочити у якійсь з відеоігор? Будь ласка! Fn+Q в третій раз (за бажанням) і йди куди захочеш. переконайся лише в тому, що на будь-якому ігровому сервісі в тебе достатньо місць для відпочинку, бо цей звір не те що "потягне" будь-що, що ти купиш, а він ще й видасть тобі дуже файний фреймрейт на максимальних налаштуваннях.
Виходить все ж трохи розписав. Ну вибачте, просто я трохи в захваті від нього.- Достоинства:
- Дуже стриманий дизайн, без вигуків про те, що це потужний апарат. Доволі холодний, для свого заліза.
- Недостатки:
- Я.
Представник брендуДякуємо за Ваш вибір та відгук!
- Владимир Д***
Недоліки топ
- Бондар О***Продавец: Rozetka
Windows 11
Не працює блутуз! Не бачить пристрої!- Володимир К***
Bluetooth-адаптер RZTK BT 5.3
Представник брендуВ цьому девайсі Bluetooth версії 5.2. Для того щоб пристрій коректно працював, рекомендуємо встановити усі необхідні драйвери (бажано актуальної версії) та оновлення операційної системи. Зробити це можна за допомогою сайту pcsupport.lenovo або додатку Lenovo Vantage.