Отзывы покупателей о Электронная книга PocketBook 743G InkPad 4 Stardust Silver (PB743G-U-CIS)
- Аліна З***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Користуюсь вже другий рік) все добре працює, гарно тримає заряд (в середньому 3 тижні при читанні -3 години на день) підсвітка мʼяка, приємно читати, можна самому виставити, можна адаптовану, буде підлаштовуватись під навколишнє освітлення є читання голосом українською, трошки з акцентом, але я цією функцією користуюсь лиш для забави легко підʼєднується до телефону(в мене iphone, то все добре працює, книги синхронізую через DropBox, також можна через додаток PocketBook, і відправкою на пошту, але цією функцією не користуюсь) можна змінювати шрифт, розмір букв під себе. В поїздках зручніше ніж паперова) читала скрізь, і навіть в ванній, правда, не купала, але пар на роботу не впливав)
- Достоинства:
- Батарея, підсвітка, зрозумілість і легкість
- Недостатки:
- Розмір, я би зараз, мабуть, взяла меншу модель, і кольорову, бо на цю менше прикольних чохлів є, і в рукі менша тримається зручніше, хоча це теж особисте. За недолік я б не сприймала
- Антон Ц***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Отличная книжка. Рассматривал между ней и амазоном, но решил что закинуть книжку(или вагон книжек), и не переживать на тему того, что книжку могут "отнять" или понадобится активное подключение к сети, всё-таки стоит того.
Это эл.чернила, ещё и с подсветкой (ваш к.о.). Хорошая плотность. Шрифты. Управление конечно вызывает желание открыть инструкцию, но вполне ничего.
Маленький нюанс, который, думаю, исправится с версией прошивки, это работа с пдф. Скажу сразу, спустя 350 страниц, я могу сказать что проблема пустяковая, но книжка работает не так хорошо с пдф как с тем же епаб. Суть в функции засыпания - как-то странно уходит в сон, что приходится выкл-вкл.
Сразу взял обложку с магнитом. Книга уходит в сон при закрытии.
Касательно "тормозов". Тут я могу сказать что абсолютно нормальное поведение для таких девайсов, где время обновления самого экрана это где-то 20-30 секунд. Это сама технология экранов.- Достоинства:
- Весьма хорошая книга
- Олексій Г***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Потрібно мати окрему WiFi мережу із застарілим ненадійним методом шифрування WPA. Попри те, що в пункті меню є WPA/WPA2 Personal - не хоче підключатись до WPA2.
Версія прошивки: остання
На скрінах Area51w має шифрування WPA/WPA2 PSK
Основна мережа: WPA2/WPA3 PSK- Достоинства:
- Як книжка на 100% справляється із своїм основним призначенням. Відмнно
- Недостатки:
- Попри заявленну підтримку шифрування WPA2 підключається лише до WPA1
- Катерина Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Чудова книжка, розмір ідеальний, працює справно.
- Ярослав В***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Шикарна книга, все що і потрібно для зручного читання, екран контрастний, чудова підсвідка для вечірнього часу, зручно завантажувати книги. 10/10
- Достоинства:
- Екосистема, преміальність пристрою
- Недостатки:
- Немає.
- Вячеслав У***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Чудовий пристрій.
- ОлексійОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Користуюся недовго, перша читалка моя, до того читав на OLED 11'' планшеті зі стилусом. Покладав великі надії на екран з електронними чорнилами. Так вот головна перевага екрану - це читання на сонці, чим яскравіше освітлення ти краще для нього, все решта це недоліки порівняно з планшетним олед екраном. У олед екрану контрасність тексту класна, у читалки так собі, замітки стилусом на планшеті робити теж класно. Підсвітка у цієї читалки без датчику освітлення працює, чисто по годиннику графік скласти можна свій, щоб у певний час доби була певна яскравість і колірна температура (тобто автояскравості в залежності від освітлення немає а від часу доби є). Так вона легша за планшет, компактніша, може перекомпоновувати текст пдф сторінки і виглядає нормально окрім таблиць бо таблиці вона в текст теж перекомпоновує. Повністю пдф сторінку на ній особливо неможна читати - дуже дрібно. Екран хоч і матовий але блікує теж нормально, не порівняти із папером який зовсім не блікує (окрім глянцевого). Якщо читати у приміщенні то користуюся підсвіткою мінімум на 50% від максимуму, тоді комфортно. В такому режимі підсвітки не скажу що вистачить на місяць читання батареї, відсотки падають досить швидко як на мене. З коробки в районі розєму задня кришка відходила трохи від корпусу і скрипіла, по гарантії відремонтували, але не хочеться щоб нова річ зразу мала якийсь дефект. В принципі користуюся коли треба почитати на вулиці, бо на планшеті хоч яскравість дуже добра але він і важчий і все рівно треба придивлятися на сонці до букв. Коли лежу то краще планшет - швидко працює, замітки стилусом, контрасність топ, екран великий пдф можна посторінково читати. Скачав на планшет покетбук додаток і зайшов в обліковий запис то книги синхронізуюються між пристроями із місцями де зупинився читати.
- Достоинства:
- Дизайн, підсвітка є, підтримувані формати
- Недостатки:
- Вага, неавтоматична підсвітка
- Олексій
Доповнюю, пдф зручно читати у горизонтальному положенні читалки (є функція обрізка полів, масштабування за шириною сторінки). Зручно що в такому режимі показує горизонтальною штрих пунктирною лінією місце поділу пдф сторінки на частини при такому масштабуванні і зручно очима знаходити де закінчив читати попередній фрагмент сторінки. Перехід по сторінкам кнопкою зручно користуватися вона в горизонтальному положенні справа або зліва знаходиться.
- Ольга
Дуже дякую що описали цю проблему "З коробки в районі розєму задня кришка відходила трохи від корпусу і скрипіла" . Буду теж тоді звертатися до сервісного центру - дуже дратує скрип. Як і у Вашому випадку, також з коробки такий прийшов, а так як це моя перша книга, то як її саме зручно тримати руками знадобилось трохи часу, а цей скрип саме там де пальці її тримають , рамки замалі, а іншого місця немае...
- Андрей Ш***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Предыдущий pocketbook покупал лет 15 назад, с тех пор всё стало только лучше. Жаль только, что не пофиксили баг с листанием (иногда сразу не обновляется страница, касаешься экрана ещё раз и в итоге перелистывает не пойми куда вперёд), хотя теперь появляется кнопка возврата на исходную страницу. Подсветка ненавязчивая, хотя авторежим несколько слабоват в темноте и склонен к белому тону подсветки, но это уже вопрос вкуса.
- Марченко О***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Гарна книжка. Розмір ідеальний. Зручна, всій функціонал виконує на відмінно!
- Сергій Н***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Купував на подарунок. Дружина задоволена.
- Григорий Х***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Шикарная книга! Долго выбирал, после сони.прс. не жалею о выборе. Шустрая. Подсветка. Все радует. 32 гига памяти с головой хватает!
- Достоинства:
- Качество. Большой экран. Влагозащита.
- Недостатки:
- На мой взгляд нет
- ОльгаОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
До преміальної якості далеко! Скрипить, як старе сідло. Навіть не буду пробувати заявлену водостійкість! Якщо тримати однією рукою, чути хрускіт пластмаси в районі роз'єму Type-C та навколо.
- Достоинства:
- Чітке зображення
- Недостатки:
- Ціна , хруст, повільний
- Віталій К***
Ви, мабуть, плутаєте пристрої.
Прочитав ваш комент і спробував погнути свій покетбук. Жодного звуку.
Крім того знову ж таки потримати в руках цю чудову книжку, навіть не читаючи - дуже приємно. Це айфон 16про у світі читалок. - Ольга
Задня софттач кришка скрипить , великого навантяження для цього не потрібно робити, достатньо з невеликою силою натискати на неї пальцем, над тайпси
- Ольга
Якісна річ не повинна скрипіти айфони не скрипят, тому і така оцінка... користуватись можна але не приемно...
- СветланаОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Це моя перша електронна книжка, тому порівнювати нема з чим. В цілому подобається, заряд витрачається десь 2,5% за годину читання. При цьому, якщо користуватися інтернетом чи робити налаштування, заряд знижується набагато швидше. Читати зручно, крім файлів пдф, оскільки в них майже неможливо збільшити шрифт або сторінка буде постійно оновлюватися і відображатися частинами
- DeaZzОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
автономність поки не перевірив, але начебто добре для перших 100 сторінок з підсвіткою. так як вдома темно, то тільки з нею, нажаль. матове скло дуже приємне, розширення дисплею також високе и шрифти майже без драбинок (фото під мікроскопом)
- Достоинства:
- гарна, зручна
- Недостатки:
- не виявлено
- Вячеслав Ч***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Отличная книга
- Достоинства:
- Нареканий нет. Работает отлично.
- Віктор
якщо "отлично", то чого 4 зірки ?
- Валентин Ш***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Моя перша електронна книга. Поки всім задоволений. Інтерфейс зручний і зрозумілий. Відповідає опису. Дуже комфортно для очей. Регулювання фону і підсвітки на відмінно. На мінімумі, але зручно читати навіть pdf без збільшення.
- Достоинства:
- Функціональна і комфортна для очей. Підсвітка
- Недостатки:
- Не виявив
- МихаилОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Если вкратце:
- очень красиво выглядит как для читалки, металическая рамка, матовый не бликующий экран;
- размер экрана, я так понимаю, минимальный для просмотра пдф, из-за того что увеличение работает так себе ( но это у всех читалок);
- для чтения текстовых форматов 10/10;
- для загрузки книг лучше пк, почта и приложение немного заставляют мучиться;
- может тупить при загрузке больших файлов (100-150 Мб), но терпимо;
- приятная подсветка;
- с включенной подсветкой и вай-фаем аккумулятор достаточно быстро разряжается.- Достоинства:
- Для чтения книг множества форматов лучшее решение. Очень приятное как визуально так и тактильно. Радует что хотя и с некоторыми неудобствами, но вполне годиться для просмотра пдф
- Недостатки:
- - на задней крышке остаются отпечатки, которые трудно стираются,
- некоторые неудобства синхронизации и навигации ( в целом это незначительно )
- Михаил К***
Попользовавшись месяц могу написать, что очень хорошо держит заряд без подсветки ( 300 страниц съедает около 10%). Может я привык, но теперь она мне кажется достаточно шустрой. Вообщем только приятные впечатления. Рекомендую
- Ольга З***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Очень удобный формат, глаза не устают совсем, довольно «резвая» для электронной книги. Рекомендую
- МаріяОтзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Користувалась майже 10 років поспіль Sony prs-t2, поки не захотілося більшого екрану та підсвітки. Вибирала довго, ціни вкрай кусючі - за 300$ можна було б планшет придбати такого ж розміру... Технологія за стільки років візуально не змінилася, швидкість реакції (зміни сторінки) - незмінно стабільно повільно, але це ок, кращого не придумали поки. На дотик - приємний і екран (рівне матове скло, чорні бортики під цим же склом), і "заднік". Якість (розширення екрану) - букви чіткі, без пікселів. Підсвітка норм, візуально однорідна, по очах не мерехтить, очі не стомлюються, радує, що можна змінювати теплоту світла - вдень більш холодний білий, вночі - теплий. Налаштування інтуітивно зрозумілі і досить гнучкі. Зручне сортування книг, автоматичне - по назвам, по датам, по серіям, по авторам... Можна сортувати по колекціям вручну (але бісяче довго), девайс також бачить сортування по папкам, які оформлені через комп - і це дуже зручно, якщо книг сотні. Також доступна інформація щодо книги, але її не можна змінити, якщо ця інфа вшита криво... Батарея - хотілося б краще. Читаю щодня по 2-4 години. За 14 днів з моменту покупки зі 100 дійшло до 48%. Враховуючи, що не завжди читаю з підсвіткою, та ввімкнено найекономніший варіант автовідключення. Ще не подобається екран блокування - наприклад, коли виключати книгу мені не треба, й не хочеться, щоб люди бачили що я читаю зараз. А екран блокування тут - це напівпрозора остання прочитана сторінка з "сонним місяцем" (див.фото). Хотілося б мати можливість змінити екран блокування, як це можна з зображенням вимкнутого девайсу.
Ще для мене залишається відкритим питання встановлення додаткових apk - цікавить саме можливість робити замальовки чи нотатки від руки. Якщо хтось дочитав до цього моменту і знає - напишіть мені, плз. В оригіналі такої програми немає. Але на старій Sony це є :))
Плюшками типу блютузу, послухати аудіокнигу, чи читати у ванній (бо ж захист від води, типу є) - ще не доводилося. Але ж в інструкції написано, що берегти від вологи та ударів))) стара книжка Sony в мене падала купу разів, і в рюкзаку могла вдаритись, і розливала колу на нього - нічого не трапилося, ні подряпинки досі. Подивимось, наскільки довго вистачить цієї нової.- Недостатки:
- мінус зірка за ціну та акумулятор
- Сергій М***
Замальовки? Якщо стилусом, то це не в цій книзі. Тут екран не той. Це треба хоча б PocketBook InkPad X.
- Анна Х***
А що за книгу читаєте на скріні про Несту ?)
- Олександр Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Враження після 10 днів користування поки позитивні. Думає, звісно, не так швидко як смартфон чи планшет, але дискомфорту від очікування відкриття книг немає.
- Достоинства:
- досить комфортний за розмірами та якістю картинки екран
- Недостатки:
- поки не помічені
- Роман Д***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Лучшее,что могло изобрести человечество
- Максим Б***Отзыв от покупателя. Продавец: Rozetka
Отличная книга, работает быстро
- Достоинства:
- Большой экран, много памяти
- Олександра К***
Добрий день, підкажіть, будь ласка, як функціонує книжка? Вибираю але вагаюся чи варто брати цю
- Владлен Д***Продавец: Rozetka
Подарували мені цей ґаджет. Річ неймовірна корисна і гарна, зроблена якісно. Плюсів багато, і про них й так написано повсюди. Є два мінуси, які є суто суб'єктивними. По-перше: надто тонкі рамки навколо екрану. Начебто це візуально круто, але однією рукою, особливо в позі лежачи, пристрій важко тримати, щоб пальцем випадково не шурхати по тачу. По-друге (і це моє, можливо, надто вже особисте "фе", але буду чесним) - в інтерфейсі перелік книжок виглядає занадто крупно. Тобто, на екрані одночасно десь 4-5 книжок з бібліотеки. Треба гортати вічність або листати боковим скролом, що для e-ink при всій повазі до заліза рідера є складнуватою задачею. Немає можливості відобразити дрібним примітивним спіском, щоб без обкладинок і метадати (дивлюся на старий свій 912 про - от якби воно було так само й тут). І розмір шрифта там не поміняєш, щоб якось звузити. Це незручно, коли завантажено багато книжок. Хто тримає кількадесят - то не є проблемою, звісно. А якщо від жадібності завантажив кілька сотень, щоб читати років на двісті наперед, то не дуже зручно. Дивно, що для преміального пристрою не зробили більш гнучкий інтерфейс. Оце такі в мене "претензії" до Покетбука. Але в цілому я задоволений - збулася дитяча мрія. :)
- Достоинства:
- Ідеальний рідер
- Недостатки:
- Майже немає
- Андрій Т***Продавец: Rozetka
Почитав відгуки й скажу свою думку. Одразу кажу , що в мене вже була електронна книга , також PocketBook. Так ось за цю ціну можна купити майже 2 планшети самсунг з таким самим екраном. Не бачу переваг. Велика проблема усіх електроних книг це дуже хрупкий екран. Це моя особиста думка, а там кожен може вирішувати як знає :)
- Віталій К***Продавец: Rozetka
Дійсно преміум в найкращому сенсі цих слів.
Купував не тут.
Тепер завжди маю змогу почитати книжки, поки е вільний час.- Достоинства:
- Чудовий екран, підсвітка, якість виконання, збірка, підтримка форматів, обкладинка.
- Недостатки:
- Не дуже зручно тримати однією рукой в портретній орієнтації, але може ще придумаю зручний хват.
- ІгорПродавец: Rozetka
Купував не тут, але вирішив написати про сам пристрій. Читати зручно, але інтерфейс порівняно з смартфонами дуже повільний, напевно має дуже слабенький процесор, софт дещо примітивний як у перших мобілок. Є хмарні сервіси для завантаження книг, але теж не без танців з бубном.
- Достоинства:
- Технологія екрану
- Недостатки:
- Порівняно з смартфонами дуже повільний
- Рыбченко Э***Продавец: Rozetka
продолжу комментарий от 21.11.23г. ну что сказать про наушники опробывал наушники Сяоми блютуз все нормально даже стерео звук, качество звучания на высоте 4++ опробывал подключить колонку блютуз звук воспроизведение качественное громкое... без багов и тормозов на 4++ колонки повторяюсь адекватные для слушания аудиофайлов книг музыки вам сойдет не хрипит не рипит и звук позволяет выкручивать в +++ без потери качества ...то все норм... запустил программу чтение книг голосом с текста.... НО..... НЕТ УКРАИНСКИЙ ЯЗЫК... ПАКЕТ СКАЧАТЬ НЕЛЬЗЯ устанавливать пакет можно из предложеных, там есть русский язык -- но УКРАИНСКОГО НЕТ.. т.е. если вы закачали книгу украинский язык-- то читать ее просто не сможет ваша программа, так как нет предустановленных файлов украинский мужской и украиснкий женский....я опробывал на русском языке мужчина женщина...программа читает как робот, без остановк разве, что точка окончание предложение монотонно..но если случилось так что читатьвы не можете конюктиви глаз капли в глаз и так далее то если книга интересна как вариант можно слушать.. да в книге есть Инструкция внимательно почитайте особенно раздел разделение экрана на зоны где вы поймете в какой части экрана можно вызвать меню..те кто читает сенсорные книги давно навреное в курсе и все же.. физические кнопки удобны листать вперед назад выйти в домашнюю страницу..главное меню.. включать надо держать кнопку 5 секунд иначе не запуститься книга..и выключать можно и сенсорно, нажав на кнопку выкл..а все остальное интуитивно понятно.... как в сенсорах планшетах смартфонах..
- Достоинства:
- отвечает сути
- Недостатки:
- есть одно НО
- Олександр М***
Стосовно неможливості використання функції Text to Speach українською: вирішив. Підхід аналогічний до використання Google Play Books на звичайному андроід-смартфоні: зайшов в Play Store, скачав додаток Speach recognition & Synthesis від Google. В додатку Reader в налаштуваннях змінив рушій tts із стандартного на свіжовстановлений. Скачав пакет для української мови. Слухаю книжку озвучену українською.
- Рыбченко Э***Продавец: Rozetka
покупали мне на ДР к 60 летию не тут... но получил сегодня раньше ДР..распаковал дома проверил... как никак даже со скидкой цена немалая... хоть и подарок.. ну что сказать в сравнении с книгой Поккебук 616 это РАЗНИЦА БОЛЬШАЯ экран с функицоналом в новой книге Йпад 4 буду так называть в сранвении с 616 моделью естественно физически больше он огромен как и сама книга....а функция теплый экран ожидаемо нормальный... экран сенсор чувствительный листает и отклик отличный.. сразу нашла Вай фай и скачало обновление ПО.. установило все сама.. пока впечатления после распаковки.отличные... физические кнопки и сенсорный экран и возможности это только бонус и плюс этой модели..прослушал аудиокнигу само устанавливает файл и динамики более менее нормально-- не ясен вопрос с переходником Type С и мини джек 3,5 мм его в комплектации НЕТ только..... кабель для питания.... хотя есть иные модели- где есть такой переходник для подключения наушников для прослушивания аудиофайлов на проводные прилагается стандартно... а не только блютуз.... не знаю пусть мне производитель ответит это конктруктивно в этой модели нельзя подключать наушники через сторонний переходник или просто по жадности не положили в коробку за такую то сумму денег.... могли бы и положить.... и да можно ли в принципе подключать сторонний переходник или прямо наушники на USB Type C модуль гнездо??? в этой Айпад 4 модели...??? пока не все узнал и не проверил.. как например читает книга текст в формате аудио воспроизведения и так далее.... в принципе.. книга ХОРОША.. и дизайном и защитой от воды ее можно даже (не желательно) уронить в воду до 2 метров большая батарея 2000 амп. также гут..
- Достоинства:
- отвечает сути
- Недостатки:
- есть одно НО