Безкоштовна доставка Rozetka + Prom

Відгуки покупців про Крафтовий грунт, суміш, грунтосуміш, субстрат для фікусу мінеральний, 35 л ручний заміс

Оцінка користувачів 4.73/5
  • Олександр К***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 3

Можливо, через переливання свого фікуса листя почало швидко жовтіти і опадати. Купив цей ґрунт і лише пересадив фікус. Місяць після цього жодного листочка не впало, і почали зʼявлятися нові.

• Марія Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 35

У ґрунті СПОРИ ГРИБІВ. Після пересадки почали виростати гриби навколо фікуса

Недоліки:
    спори грибів
    • Продавець  Exotic Plants

Вітаємо! Дякуємо за ваш зворотний зв'язок. Проте ми змушені детально роз'яснити ситуацію, оскільки звинувачення на адресу якості ґрунту є безпідставними.

Наш субстрат має виключно мінерально-інертний склад: кокосове волокно, агроперліт та пісок. У цих компонентах біологічно не може бути спор чи міцелію капелюшкових грибів. Крім того, ми виготовляємо суміші вручну безпосередньо під кожне замовлення перед відправкою, що повністю виключає наявність плісняви чи сторонніх мікроорганізмів у свіжому продукті.

З моменту вашої покупки пройшло понад 14 місяців. Кокосове волокно має високу гігроскопічність — воно легко вбирає вологу та мікроспори з повітря. Якщо субстрат тривалий час зберігався у приміщенні з підвищеною вологістю (наприклад, у підвалі, погребі, коморі чи на балконі), він міг засіятися спорами грибів, які живуть там природним чином.

Поява грибів у горщику після пересадки — це результат умов тривалого зберігання та надмірного поливу рослини вже вдома. Самі гриби безпечні для фікуса. Достатньо механічно прибрати їх, просушити верхній шар ґрунту та пролити його будь-яким фунгіцидом. Бажаємо успіху!

• Аліна Н***

Все відповідає опису, рекомендую

• Марина П***

Фокусу сподобався

• Елена Л***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 3

Дуже сподобався грунт. Буду пробувати інші варіанти.

Переваги:
    Опис співпадає очікуванням
  • Анна З***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 5

Хороший, фікус наче ожив після пересадки

• Анна С***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 5

Класний пухкий грунт, пересаджувала свої рослинки разом з флористом, то від неї купа компліментів земличці :) Дякую. Сподіваюся, фікус також оцінить)

• Ірина К***

Все супер

• Андрій К***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 5

Грунт відмінної якості. Пухкий, з поживними речовинами і мінералами які потрібні для рослини. Приїжджає грунт в картонній коробці, надійно запакований. Продавець ввічливий. Вже декілька разів купую грунт для рослин тільки у цього продавця. Купував для фікуса, а також спеціальні грунти для антунуріума, для спатафілума і всі квіти почувають себе в цих грунтах дуже добре.

• Олена Г***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 5

Дуже задоволена грунтом для фікусу. Запит був такий, що фікус скидав листя, хоча наче і світло йому норм і поливала я його нормально. Я вже і підсвічувала і від протягів забрала. Але допоміг мені із проблемою саме грунт (думаю не в останню чергу через правильне утримання вологи, бо минулий грунт був просто грязюка з буд. супермаркету)
    Куплений же нрупь був із домішками, пухкенький і чистий. Куплю для регти рослинок.
    За місяць після пересадки фікус перестав скидати листя і прям новенькі почав відрощувати
    Дякую за якісний товар

Переваги:
    Легкий, пухкий грунт
  • Світлана Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 3

Вже не перший раз замовляю. Рослинки гарно ростуть в ньому. Відразу з`являються купа нових листочків. Пакування відмінне: в картонну коробку за розміром та ще й в середину поклали кусочок картонку зверху, щоб при розпакуванні не пошкодити целофан

Переваги:
    Чудовий склад, гарно запакований
  • Тетяна Ч***

• Лідія Н***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 3

Дуже вражена якістю субстрату, фікус майже рік сидів на місці, а після висадки в цей грунт почав випускати нові листочки і рости

Переваги:
    Фікус почав рости
    Недоліки:
    Не помітила
  • Олександра
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 3

Класний грунт. Фікуси ростуть як на дріжджах. Весною буду купувати його ще.

Переваги:
    Легкий,з мінералами.
  • Юлія
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 5

Чудовий ґрунт. Рослинам буде дуже комфортно

• Тамара С***
    Відгук від покупця. Продавець: Exotic Plants. Об'єм: 5

Замовляйте грунт для фікуса, надіслали грунт для заміокулькаса

Переваги:
    Довго надсилали
    Недоліки:
    Прислали не той грунт, що замовляла
    • Продавець  Exotic Plants

Вітаю. Вибачте будь ласка, що сталась така прикра помилка. Якщо для Вас актуально, ми відправимо потрібний грунт за наш рахунок.