Банки
Кожна людина стикається з необхідністю підбирання оптимального місця для зберігання продуктів. Крупи, кава, макарони, приправи та інші сипких продуктів не можна просто залишити на полиці відкритими. Тому важливо підібрати герметичну, компактну й презентабельну ємність, яка дасть змогу розв'язати цю проблему. Щоб крупа не «задихнулася» й не розсипалася справжні господині рекомендують звернути увагу на банки для сипучих продуктів. Такі вироби захистять від вологи й комах і не заберуть багато місця.
Головний критерій, на який варто звертати увагу під час вибору ідеальної ємності — матеріал. Дерев'яні тари не надто популярні, оскільки вирізняються недостатньою герметичністю. Також матеріал убирає всі запахи, які вивести майже неможливо. Брак вологостійкості є ще одною вадою такого типу. Дерев'яні варіанти застосовують для зберігання лаврових листів, сушених трав і ягід. Також це чудовий варіант для створення стильного декору на кухні.
Металеві банки також не найкращий варіант для круп. Окислення й поява іржі стає причиною псування вмісту. Винятком стане тара з неіржавкої сталі.
Керамічні моделі вирізняються незвичайним дизайном і зручні у використанні. Їх легко мити й чистити. Проте подібні товари не мають необхідної герметичності й вирізняються великою вагою. Ідеальною підійдуть для цукру й солі.
Пластиковий контейнер може деформуватися або потріскатися. Спочатку прозора й гладка поверхня стане шорсткою. Пластик низької якості додатково матиме неприємний запах і згодом насичуватиме вміст шкідливими складниками.
Оптимальним рішенням для сипких продуктів стануть склокерамічні або скляні тари. Їхні кришки щільно закриваються, тому вироби часто використовують для спецій, цукру, каш. Вони абсолютно не мають запаху, легко миються й чистяться. Але поводитися з подібною продукцією треба акуратно, оскільки скло — крихкий матеріал.
Як вибрати банки для консервації?
Літо — сезон заготівель до зими. Щоб створити достатній запас вітамінних наборів до холодних часів року потрібно особливу увагу приділити вибору правильних банок. Майже всі наявні в продажу ємності для консервації — літрові. Інженери-технологи рекомендують урахувати такі особливості під час вибору продукції для консервації:
- Більшість людей із дитинства пам'ятають банки, які закатували кришкою за допомогою спеціального ключа. Сьогодні на ринку представлені ручні, автоматичні й напівавтоматичні моделі, які може придбати будь-яка господиня. Важливо не пошкодити скляної шийки, щоб не зіпсувати варення тощо.
- Продукція зі скляними кришками із затискачем трапляється вкрай рідко. Хоча вони досить герметичні й не вимагають додаткового перевертання після стерилізації.
- Сучасні жінки воліють використовувати гвинтові кришки для консервування. Вони легко втягуються й захищають ємність від протікання.
Підібрати найкращий варіант доволі просто. Прочитайте опис товару й визначитеся з літражем.
Як зберігати продукти правильно?
Попри те, що на ринку представлений широкий вибір тари для зберігання різної продукції важливо враховувати кілька простих правил, щоб зберегти вміст ємностей цілим і неушкодженим. На кухні або в іншому приміщенні, де стоятимуть банки, має бути сухо. Також не рекомендують ставити вироби біля продуктів із різким специфічним ароматом.
Сьогодні в магазині представлені товари від відомих вітчизняних та закордонних виробників, різної форми, розміру й дизайну. Тепер куплений посуд для зберігання продуктів послужить стильним елементом інтер'єру кухні. Додатково деякі компанії пропонують ознайомитися зі спеціальними наборами з контейнерами різних або однакових розмірів. Ознайомтеся з фотографіями, характеристикою та відгуками покупців, щоб підібрати для себе набір, який буде відповідати вимогами й фінансовим можливостям. У разі виникнення питань зв'яжіться з менеджером.
Банки та ємності: ціни на ROZETKA
Неймовірно задоволена покупкою.