Класифікація чашок

Як заведено, всі чайні прилади виготовляють із порцеляни. Цей матеріал естетичний і практичний. Вони добре зберігають тепло напою й міцні. Різновидів товару багато, тому під час вибирання окремої чашки або цілого сервізу потрібно розуміти їхнє призначення. Класифікація продукції ґрунтується на таких типах:

  • Бульйонна. Вони використовуються для заварювання їжі. Їх ще називають термокухлями. Найчастіше мають великий об’єм, аж до 700 мл, щоб із них було зручно їсти. Їх виготовляють із різного матеріалу, що вказує на призначення товару.
  • Заварювальна. Спеціальний посуд, що має додаткову кришку із ситом або дірками. Вона виступає в ролі мобільного заварника. З такою чашкою зручно пити розсипний чай, оскільки після заварювання все листя прибирається разом із кришкою.
  • Кавова. Розмір посудини вибирається відповідно до насиченості напою. Чим він міцніший, тим продукція має бути меншою. Найпоширеніші кавові посудини мають об’єм до 100 мл. Блюдце плоске й універсальне для будь-якої чашки.
  • Кухоль. Це склянка з ручкою. Разом із ним у комплекті не продається піала. Саме такі варіанти посуду популярні в сучасному світі. Подібні товари використовуються для вживання будь-якої рідини, і їхній об’єм буває дуже різним.
  • Піала. Унікальний тип продукції без ручок. Ця невелика посудина має напівсферичну або конічну форму. Використовується не тільки для рідини, але і для збереження продуктів.
  • Чайна. Чашки для чаю мають форму піали з ручкою. Як заведено, їхній об’єм стартує від 200 мл до 500 мл. У середньому виробники роблять товари максимум 250 мл для зручного тримання її в руці та використання. Вони призначаються не тільки для вживання чаю, але і для інших гарячих напоїв. Ще один різновид — це чашки з блюдцями. У них особлива оригінальна конструкція, блюдця мають заглиблення, призначене для пиття. Чашки цікаво й незвично декоруються на зовнішніх і внутрішніх стінках.

Як вибрати чашку

Чашка — це універсальний товар, підхожий на подарунок. Але варто пам'ятати, що в кожної посудини своє призначення й потрібно в них орієнтуватися. Вибираючи продукцію, потрібно враховувати вміст, який імовірно буде з неї вживатися. Щоб не помилитися з розміром, можна віддати перевагу традиційній чашці без піали та великого розміру. Для особливих цілей краще вибирати великий посуд, розміром до 1000 мл.

Якщо ж вибираються чашки під каву, то тут також є кілька варіантів. Для кавових напоїв буває таке приладдя — демітас, конусної форми, з закругленими краями, скляні келихи. Кожна з цих склянок підійде для різного напою — від еспресо до мокко.

Вибираючи потрібну продукцію, також варто враховувати матеріал виробництва. Найчастіше посуд виготовляють із порцеляни, глини, фаянсу, скла. Небажано купувати бляшані і пластикові прилади, тільки якщо немає спеціального випадку. У колірній гамі немає жодних обмежень. Виробники використовують для своєї продукції різноманітні відтінки, візерунки й тематику малюнків. Якщо вибирати посуд за канонами Стародавнього Сходу, то бажано віддати перевагу продукції з кераміки в жовто-коричневій гамі або контрастних відтінках.

Вибираючи товар, ще потрібно звертати увагу на його дизайн. Виробники придумують різні сучасні форми й типи, які подобаються всім покупцям своєю оригінальністю. Є чашки, що змінюють колір під час попадання гарячої чи холодної води. Можна вибрати варіанти зі спеціальним полотном для написання на чашці листів або в унікальному дизайні відомої торгової марки.

Комплектація чашки буває таких типів — з блюдцем, з підсклянником, з кришкою. Такі набори покращують процес вживання їжі або напоїв. Найпопулярніше доповнення — це кришка. Завдяки цьому елементу можна перетворити кухоль у герметичний термос і запобігти виливанню вмісту під час руху.

Показати ще 60 товарів