Незамінна побутова річ — друшляки — але про важливість якої ми часто не замислюємося. Цей прилад у формі каструлі зі спеціальними отворами внизу, а іноді вони бувають розташовані збоку. За зовнішнім виглядом і принципом дії схожий на сито. Це предмет призначається для використання в домашній кухні і загалом у кухонній індустрії. Бувають з однією довгастою ручкою, або з двома з обох сторін. Не можна розділяти поняття «друшляк» і «сито» тільки через наявність ручок із різних сторін. Класифікують переважно продукцію за діаметром, від найменшого обсягу до дуже великого — від 4 см до 30 см. Найпоширеніший розмір — 15-25 см і літраж 1-1,5 л.

Різновиди пристосування

Фахівці з кухонного інвентарю поділяють продукцію на такі типи:

  • Друшляк. Має великі отвори, переважно знизу, низ плоский, особливо в неіржавких моделях.
  • Сито. Найчастіше виготовляється без площини. Це робоча поверхня з маленьких металевих прутів, з мінімальним роз'ємом між ними, для просіювання матеріалів найдрібніших розмірів і відділення їх від матеріалів ще менших.

Розрізняють різні види продукції. Наприклад, складаний друшляк. Часто виготовляється із силікону і відрізняється легкістю і зручністю. Займає набагато менше місця, ніж традиційний прилад із неіржавкого матеріалу. Відрізняється компактністю й надійністю. До речі, про питання економії місця. Є моделі з прихованими ручками, плоскі, підвісні й у формі кришки. Силіконові моделі за компактністю теж не поступаються перерахованим вище моделям. Про додатковий функціонал цієї моделі: базовий користувач може використовувати його як ємність для фруктів, адже часто, саме ця модель має міцну підставку й елегантний кольоровий дизайн, який схожий на декоровану миску.

Один із видів кухонного начиння, що відрізняється доступністю за ціною, друшляк із пластикового типу. Традиційною ж моделлю вважається виріб із неіржавки. Саме таким типом продукції користувалися ще наші бабусі й мами. Відзначено й підтверджено: міцність, надійність, довговічність. Старі моделі часто з ручкою збоку, більш нові, для кращої експлуатації, обладнані двома тримачами з двох боків.

Поради щодо вибору

Якщо звернути увагу на відгуки, то можна зробити висновок, що користувачі переважно віддають перевагу неіржавкій та силіконовій продукції. Вони є нетоксичними й довговічними. Іншим матеріалам властиво вступати в реакцію із супутніми речовинами і за високої температури. Абсолютно неправильний вибір – перевага старому друшляку із пошкодженою емаллю, адже вони вступають у реакцію навіть із киснем, що погано впливає на продукти.

Через величезний вибір видів цієї продукції, часто у користувача виникає запитання, як вибрати більш зручний і надійний у користуванні агрегат. Варто враховувати, що раніше їх виготовляли з бляхи або цина, тепер цю продукцію роблять із пластику, силікону, неіржавки та ін. І що товар не підходить для подрібнення овочів і фруктів, бо має занадто дрібні дірочки. Варто звертати увагу на дизайн і зовнішній вигляд, адже деякі господині люблять вішати ці предмети над своєю робочою поверхнею, доповнюючи цим інтер'єр кухні. Деякі моделі мають додатково до двох ручок ще й підставку знизу. Бувають із кріпленнями для раковини.

Про основні й нетрадиційні призначення друшляка

Цей товар має цілий набір різних функцій. Відділення твердих речовин від рідини, наприклад, після варіння макаронів, круп. Для миття овочів, фруктів, ягід. Також для відділення сирної маси від сироватки. Найчастіше матеріалом виготовлення є якийсь із видів легкого металу, наприклад, алюміній. Популярністю користуються сталеві друшляки з покриттям і прилади з неіржавкої сталі. Для виготовлення використовується також бамбукове волокно, нейлон, силікон, пластик. Перелік матеріалів стосується й аспекту виробництва сита.

Крім традиційного використання приладу, нерідко придумують нові призначення й методи використання, й один із них — це пароварка. Береться каструля з водою, у неї поміщається прилад і накривається кришкою. Далі відбувається звичайний процес, схожий із пароваркою. Також для приготування продуктів на водяній бані. Сито для виконання усіх цих функцій не підходить. Можна використовувати для розминання м'яких продуктів, щоб відокремити від них воду після варіння, і для відділення жиру від смаженої їжі.

Показати ще 60 товарів