Не перший рік серед домогосподарок дуже популярні подрібнювачі, які неабияк спрощують процес готування. Звичайний кухонний ніж не впорається з роботою так, як ці комбайни. Вони нарізають продукти рівними шматочками, ділять на порції. Особливо виручають, якщо є маленька дитина. Найголовніше, що під час процесу овочі та фрукти зберігають свої корисні властивості. Виріб підходить для щоденного та частого використання, не варто боятися великих рахунків за комунальні послуги, всі сучасні моделі дають можливість економити. Розвиток технологій неабияк спрощує життя, прати, прибирати та готувати стало куди легше та швидше.

Різновиди подрібнювачів

Сучасні виробники пресів роблять усе, щоб господині почувалися на кухні комфортно та не перевтомлювалися. З кожним роком асортимент такого товару неабияк розширився, комбайни обладнують додатковими функціями, вони мають барвистий дизайн. Все це привертає увагу покупця, розрізняють такі різновиди:

  • Подрібнювачі. Спеціальний прилад для нарізування різних продуктів. Зовні являє собою закриту ємність із пластмаси. Усередині розташовуються спеціальні різальні лопаті, вони обладнуються гострими лезами на кінцях. Закривається все спеціальною герметичною кришкою, яка не дає змоги вилітати шматочкам назовні. Це може бути ручний і електричний агрегат.
  • Багатофункціональні подрібнювачі. Габаритний прилад, який легко справляється з різними компонентами, зокрема м'ясом. З його допомогою можна зробити фарш або кашу. Плюс у тому, що він підійде для твердих продуктів, не доведеться купувати додаткову техніку.
  • Горіхоколи. Кухонний пристрій, який знайшов місце в шухлядах багатьох столів. Назва говорить за себе, за допомогою предмета розколюються горіхи. Вони здебільшого механічні, потребують докладання зусиль. Сучасніші моделі більш легкі у використанні, ніж попередники.
  • Преси для картоплі. За допомогою пристрою легко перетворити варену картоплю у смачне легке пюре. Тепер не обов'язково накачувати м'язи рук, намагаючись подрібнити її в каструлі, досить просто докладати мінімальних зусиль і їжа готова. Для кухні — незамінний інструмент.
  • Преси для часнику. Нарізати невеликий часник не просто, прес допоможе видавити його на продукт. Складається з двох частин, простий в експлуатації, знайомий господаркам уже багато років.
  • Яйцерізки. Зовні дуже простий предмет. Продається в багатьох магазинах, сучасна інтерпретація товару має не тільки корисні функції, чудово впишеться в інтер'єр кімнати. Леза допоможуть розрізати яйце як зручно кухареві.

Заходи безпеки

Робота з подрібнювачем вимагає дотримання деяких правил, які збережуть кінцівки та інші частини тіла в цілісності.

Насамперед, необхідно дотримуватися інструкції, яка йде в комплекті з будь-яким приладом, товаром. Якщо в книжечці не вказано, що виріб підійде для м'яса, або твердих фруктів, не варто нарізати сир.

Багато хто подумає, що все перераховане вище не має стосунку до безпеки, але це помилкова думка. Використання не за призначенням може призвести до ламання гвинтів, тріщин і осколків пластикових резервуарів. Прилад може перегрітися, що призведе до займання. Неправильне під’єднання загрожує ударом струму, іноді це призводить до летального результату. І, звичайно, не варто забувати про те, що не можна запускати всередину пальці, намагатися дістати шматочки, що зачепилися.

Поради щодо вибору

Перед тим, як вибрати подрібнювач, необхідно знати, на що звернути увагу. Побутова техніка — задоволення не дешеве, необхідно підходити до вибору відповідально. Спочатку потрібно визначитися, для чого буде використовуватися комбайн. Вирішити для себе, скільки грошей можна виділити на нього. Відповівши на всі питання, можна починати шукати відповідний товар.

Потужність — головний критерій під час вибору електричних моделей. Від неї залежить оброблення закладених всередину преса компонентів. Високий показник потужності дасть змогу виконувати більше функцій, процес стане легшим. Малопотужні варіанти 200 Вт подрібнюють тільки м'які овочі. Багато що залежить від об’єму чаші, її вибір залежить від передбачуваних обсягів роботи. Бажано брати з запасом, не доведеться докуповувати додаткову техніку.

Необхідна наявність імпульсного режиму, він допоможе дрібнити та краще дозувати продукти. У такий спосіб контролюється ступінь різання. Важливим елементом є захист від перевантаження, вибрати механічний чи електронний варіант вирішує вже покупець. Той і інший варіант має плюси та мінуси. Не завадить почитати відгуки та прислухатися до порад.

Показати ще 60 товарів