Який же він, справжній круасан?
Круасани — булочки у формі півмісяця з листкового або дріжджового тіста, вважаються одним із французьких символів. Однак у Франції вони з'явилися завдяки Марії-Антуанетті тільки наприкінці 18 століття, а вперше були приготовані в Австрії. Перша булочна в Парижі, де були випечені круасани, називалася Віденською й була відкрита австрійським офіцером. Спершу вони мали назву «віденський рогалик» і робилися з дріжджового тіста, а після «переїзду» до Франції почали називатися круасанами. Кондитери почали вдосконалювати рецептуру, додавати нові інгредієнти, експериментувати з різновидами тіста, і з'явився французький десерт, що став класичним. Однак форма півмісяця залишилася незмінною.
Сьогодні це найпопулярніша європейська випічка, і в нашій країні вони поступово займають позиції лідера серед інших різновидів борошняних кондитерських виробів. Круасани виробляються тільки з продуктів дуже високої якості. Для них береться олія з жирністю не менш ніж 85%. Високої якості мають бути не тільки інгредієнти, але й обладнання, на якому вони печуться. Ідеальні вироби мають виходити розсипчастими, але водночас не мають розвалюватися.
Ретельне дотримання технології також має значення, хоча кожен кондитер має свої нюанси, які допомагають зробити випічку ще смачнішою та повітрянішою.
Готові круасани в каталозі ROZETKA
Купити круасани, не виходячи з офісу чи квартири, можна в інтернет-магазині Розетка. Треба тільки обрати потрібні позиції з каталогу та замовити їх. Своїм покупцям інтернет-магазин пропонує такі різновиди круасанів:
- Шоколадний
- Кокосовий
- Фруктовий
- Ванільний
- Полуничний
Уся продукція від відомих перевірених виробників високої якості, зручно розфасована й сертифікована.
Що стосується начинки, то тут творчий політ кондитерів ніщо не може обмежити. Найпопулярнішою є начинка із шоколаду, проте до неї доповненням можуть слугувати:
- горіхи;
- родзинки;
- мак;
- джем;
- свіжі фрукти.
Крім звичних солодких наповнень, дуже популярні круасани із сиром, м’яким сиром, шинкою, фетою з зеленню. Але зовсім не обов'язково губитися у виборі начинки до круасанів. Є так звані порожні круасани. Зазвичай вони входять до континентального сніданку в європейських готелях. Вони вироблені у традиційній формі, але без начинки. Це дає змогу самостійно добрати додаток до смаку. Зазвичай до них подається згущене молоко, мед, джеми.
Якщо є трохи вільного часу, то круасан з улюбленою начинкою й чашка свіжої кави допоможуть і вгамувати голод, і покращити настрій.
Круасани: ціни на ROZETKA
Круасан Міні 7 Days Какао 185 г (7622202215513)
Упаковка круасанів Лукас з начинкою Какао-крем 1.08 кг (4823054604415_4823054604422)
Круасан СВІТЕЙЛ з кремово збивним наповнювачем зі смаком шоколоду 1,5 кг
Круасан Лукас з молочно-кремовою начинкою 45 г. (4823054610799)
Упаковка круасанів Лукас з вишневим наповнювачем 1.08 кг (4823054604392_4823054604408)
Круасан Lukas з начинкою молочно-кремовою 45 г
Упаковка круасанів Лукас з абрикосовим наповнювачем 1.08 кг (4823054605597)
Упаковка круасанів Лукас з молочно-кремовою начинкою 1.08 кг (4823054610805)