Макаронні вироби: якими вони бувають
Макаронні вироби — це одні з найпопулярніших в усьому світі харчових продуктів. Вони привертають увагу, насамперед, завдяки своїй ситності й поживності. Крім цього, макарони просто смачні та можуть стати повноцінним обідом для будь-кого з нас.
- Макаронні вироби виготовляються в неймовірно широкому асортименті. Їхньою основою незмінно слугує борошно з різних зернових культур. Саме воно багато в чому впливає на смакові якості подібної продукції. Сучасні виробники виготовляють макаронні вироби тих різновидів, які представляє зазначена нижче класифікація.
- Гречані. Ці макарони не часто виготовляють вітчизняні торгові марки. Набагато частіше на них можна натрапити у виробничих лінійках іноземних торгових марок. Такі продукти мають чітко окреслений гречаний присмак. Виготовляються в різноманітних формах.
- З м'яких сортів пшениці. Є найпоширенішими макаронами, до яких звик практично кожен український споживач. Привертають увагу невисокою вартістю та яскравим насиченим смаком. Виготовляються в широкому асортименті, зокрема, покупцям знайомі різноманітні типи за формою таких макаронів. За своєю якістю трохи поступаються макаронам із твердих сортів пшениці.
- З твердих сортів пшениці. Вважаються одними з найякісніших макаронних виробів від сучасних вітчизняних виробників. Також українським покупцям знайомі макарони з твердих сортів пшениці від відомих іноземних брендів. Такі продукти мають яскравий і водночас звичний для всіх смак. Під час приготування, на відміну від виробів із м'яких сортів пшениці, є твердуватим, що й приваблює потенційних покупців.
- Кукурудзяні. Такі макарони також не надто популярні серед українських споживачів. Вони з'явилися на полицях крамниць порівняно недавно, проте вже привертають увагу потенційних покупців. Перевагою кукурудзяних виробів є їхня користь для організму. Кукурудзяне борошно, яке входить у їхній склад, багате на мікроелементи й корисні вітаміни. Макарони мають характерний жовтуватий колір і легкий смак кукурудзи.
- Рисові макарони. Особливо популярні такі кулінарні вироби в азіатських країнах, зокрема в Китаї та Японії. Вони виготовляються з води й рисового борошна. Найпоширенішою формою таких продуктів є локшина. Менш поширеними є рисові «ракушки». Такі товари вирізняються напівпрозорим білим кольором та яскравим смаком. Як і будь-які інші страви з рису, вони мають безліч корисних мікроелементів у своєму складі та сприятливо впливають на травну систему.
- Цільнозернові. На українському ринку переважно представлені італійські макарони такого типу. Це пояснюється тим, що саме італійці вперше почали виготовляти макаронні вироби з цільнозернового борошна. Є найкориснішими макаронами з усіх наявних. Також вони характеризуються порівняно низькою калорійністю.
Як варити та як обирати макаронні вироби
Під час вибору макаронів у покупців може виникнути низка запитань. Насамперед багато хто цікавиться, з якого віку дитині можна давати подібну продукцію. Важливо пам'ятати, що кожен малюк має свої особливості організму. Оскільки різноманітні макаронні вироби часто бувають «важкими» для шлунка, раціонально порадитися з закріпленим педіатром. Він і підкаже, чи прийшов час годувати малюка макаронами.
Серед господинь дедалі популярнішим стає рецепт фаршированих макаронів. Однак не кожен знає, як готувати подібні страви. Для цього знадобляться спеціальні макарони збільшеного розміру, всередину яких можна помістити фарш на свій смак.
Загалом вибір цього товару повністю залежить від індивідуальних уподобань споживача. Важливо також визначитися з виробником такої продукції. Відомі торгові марки виготовляють якісну продукцію з корисними властивостями. Знайти такого виробника допоможуть відгуки покупців.