Маслянки широко використовуються для зберігання та подавання вершкового масла. Сучасні виробники зацікавлені виготовити не тільки функційний виріб, але й привабливий. Тому в продажу є продукція з порцеляни, скла, пластику та кераміки різних дизайнів. Багато господинь не приділяють належної уваги цьому елементу кухонного начиння, хоча насправді маслянки, попри свій мініатюрний розмір, здатні зберігати свіжість і забезпечити правильне подавання на стіл і запобігти забруднюванню під час приготування бутерброда.

Які маслянки найбільш популярні сьогодні?

Широкий асортимент продукції в каталогах магазинів часто викликає труднощі в покупців під час вибору ідеального варіанту. Головна відмінність виробу, яка впливає на його зовнішній вигляд і зносостійкість є матеріал.

Керамічні, фарфорові та фаянсові — непрозорі. Відомо, що надмірне потрапляння сонячних променів негативно впливає на якість вершкового масла, тому подібний вибір — прекрасне рішення для довгострокового зберігання. Але це не найкращий посуд для подавання до столу, оскільки у цій ємності продукт швидко тане.

Ємності з неіржавкої сталі охолоджують вміст практично миттєво. Тому після подавання продукт залишається холодним упродовж тривалого часу. Деякі виробники пропонують комбіновані моделі маслянок, де низ виготовлений зі сталі, а кришка — зі скла. У цьому разі варто віддати перевагу темним загартованим стеклам, щоб запобігти непередбаченому розколенню.

Пластикові ємності найменш популярні на сьогодні, оскільки мають низку недоліків. Їх легко деформувати, оскільки під час різання завжди залишаються порізи на основі. Водночас подібний варіант не завжди безпечний для здоров'я. У разі покупки важливо простежити, щоб під час виготовлення використовувався «харчовий пластик». Найбільш оптимальним варіантом стане вибір посуду з основою з дерева та кришкою з пластику.

Як вибрати маслянку для вершкового масла?

Правильно підібраний посуд стане запорукою його довгостроковому зберіганню і правильному сервіруванню столу. Тому перед оформленням заявки фахівці рекомендують ознайомитися з основними аспектами, які варто враховувати під час вибору:

  • Матеріал. Найбільш якісне зберігання забезпечують вироби з кераміки, але для сервірування найкраще віддати перевагу моделям зі сталі. Проте другий варіант відрізняється вищими показниками зносостійкості.
  • Герметичність. Масло легко вбирає будь-які запахи. Тому враховуйте, що ємність маслянки має бути максимально герметичною, в іншому разі продукт буде мати нестандартний аромат.
  • Розмір. Важливо, щоб виріб вільно поміщав в собі двохсотграмову порцію. Але багато брендів зараз пропонують нестандартні вишукані моделі круглої форми, які цим критерієм не відповідають, тому цей чинник також потрібно не залишати без уваги під час покупки.
  • Ручка. Через декор деякі бренди виготовляють спеціальний посуд без ручки, тому вхопитися за нього не вдасться. Якщо подібного елементу немає у продукції з кераміки або скла, то є ймовірність, що незабаром кришка просто розіб'ється.
  • Високотехнологічність. У зв'язку зі стрімким розвитком технічного прогресу на ринку почали з'являтися нестандартні ємності з ефектом охолодження. Завдяки спеціальному знімному контейнеру-охолоджувачу вдається зберігати потрібну температуру масла, що особливо актуально під час сервірування. У продажу також представлені моделі, які живляться від батарейок, акумуляторів та електромережі та дають змогу регулювати температуру та підтримувати її. Ще одним приємним винаходом є масниця, яка самостійно подає потрібний шматок масла.

Підібрати оптимальний товар допоможе його докладний опис і характеристики. Додатково кожен клієнт може ознайомитися з відгуками покупців, щоб дізнатися про особливості експлуатації продукції, яка сподобалася та остаточно визначитися зі своїми уподобаннями. Якісні фото відтворять реальний зовнішній вигляд, що стане додатковим критерієм під час оформлення замовлення.

Показати ще 60 товарів