Рекомендації з догляду за посудом із неіржавної сталі

Уважно ознайомтеся з інформацією щодо характеристик вашого посуду на упаковці, ярликах, в буклетах.

Рекомендації з догляду

  • Перед першим використанням ретельно вимийте посуд гарячою водою з м'яким мийним засобом, добре сполосніть і витріть насухо, щоб запобігти появі плям від води на полірованій поверхні. Видаліть з посуду всі етикетки.
  • Ніколи не використовуйте для чищення жорсткі предмети, металеві губки, абразивні мийні засоби. Після миття краще витерти посуд насухо для надання йому більшого блиску.
  • Після миття посуд слід відразу ж вийняти з посудомийної машини, щоб під впливом кондиційної вологи не утворилися плями. Принаймні слід відкрити кришку машини відразу після завершення процесу миття.
  • При митті посуду з неіржавної сталі з часом може змінитися колір пластикових і бакелітових аксесуарів, однак це жодним чином не впливає на їхню функціональність.
  • Не рекомендуємо застосовувати для миття посуду сильно хлоровані мийні засоби чи засоби, що містять кислоту.
  • Для миття скляних кришок не застосовуйте мийні засоби, що містять абразивні домішки, бо поява подряпин на склі різко знижує його стійкість до термоударів.
  • Не використовуйте холодну воду для охолодження посуду і скляних кришок. Різкі перепади температури можуть призвести до зміни кольору металу і деформації поверхні.
  • За правильного користування їжа в посуді не пригорає. Але якщо внаслідок некоректної експлуатації це сталося, не слід застосовувати металеві щітки й абразивні речовини. Краще наповнити каструлю водою з мийним засобом, довести до кипіння і потім охолодити.
  • На поверхні посуду з неіржавної сталі, особливо після першого використання, можуть утворюватися райдужні плями, які легко видаляються 4.5% розчином столового оцту або лимонної кислоти.

Рекомендації щодо використання

  • Завжди використовуйте рекомендовані джерела тепла.
  • Вибирайте розмір посуду відповідно до кількості продуктів, які ви збираєтеся готувати.
  • Літраж посуду, вказаний на упаковці продукції і в описі продукту, відповідає реальній загальній місткості посуду. Однак посуд не можна наповнювати по вінця; ніколи не наповнюйте посуд більш, ніж на ¾ від загального обсягу – це допоможе уникнути переливання рідини через край (особливо важливо дотримуватися цих рекомендацій, якщо ви готуєте перші страви на сильному вогні).
  • У разі використання газових плит стежте за тим, щоб полум'я торкалося тільки дна посуду і не доходило до стінок. При використанні електричної або керамічної плитки вибирайте диск з діаметром, що відповідає дну посуду. Це дасть змогу на значно довший період вберегти зовнішню привабливість посуду від незмивних плям окалини і заощадить газ чи електроенергію.
  • Не використовуйте сильний вогонь, якщо готуєте їжу без води, і не залишайте порожній посуд на вогні.
  • За тривалого інтенсивного нагрівання ручки посуду і кришок можуть нагрітися. Користуйтеся прихватками і кухонними рукавицями.
  • Посуд з бакелітовими і силіконовими аксесуарами не підходить для інтенсивного нагрівання в духовці. (Максимальна температура нагрівання такого посуду в духовці: бакеліт – 180 °С, силікон – 177 °С).
  • Посуд із неіржавної сталі не призначений для використання в мікрохвильовій печі.
  • Не ріжте продукти ножем у посуді.
  • Сипте сіль тільки на їжу, а не на дно посуду, розводьте її в рідині. Перед тим як додати сіль, оцет чи інші заправки і спеції, переконайтеся в тому, що рідина добре нагрілася або кипить, тоді заправки розчиняться швидко, не викликаючи окислення стінок посуду з неіржавної сталі і зміни зовнішнього вигляду. Плямки або розводи, що виникли на поверхні посуду за прямого контакту спецій з його стінками, ніяк не позначаються на функціональних властивостях посуду і якості їжі, що готується.

ЗА ПРАВИЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ПОСУД ІЗ НЕІРЖАВНОЇ СТАЛІ ПРОСЛУЖИТЬ ВАМ ДОВГО!