Така страва як піца завжди посідає перші місця за популярністю, і тому вона є в меню великих ресторанів і кафе. Аби мати смачну традиційну піцу, знадобиться спеціальне обладнання — піч для піци.
N
Різновиди та переваги печей для піци
N
Піч для піци є професійним приладом, створеним спеціально для готування знаменитої італійської страви. Завдяки можливості регулювати температуру, у цих пристроях можна приготувати й іншу продукцію з тіста: осетинські та російські пироги, торти, фокачу, брускети, кавказькі коржі. Є такі різновиди піца-печей залежно від енергоносіїв:
N
- На дровах або на вугіллі. Дров'яні печі підкреслять будь-який інтер'єр і додадуть страві особливого пікантного смаку. Вони вважаються найдавнішими, перші останки були знайдені в Помпеях. Відтоді конструкція залишилася практично незмінною. Піца-піч виробляється з вогнетривких матеріалів, а шамотна основа прекрасно витримує високі температури та навантаження. Верхня частина має форму півсфери — вона дає змогу нагрітим повітряним масам циркулювати від низу до верху. Піч топиться дровами, деревним вугіллям або паливними брикетами. Залежно від способу розміщення, розрізняють вуличні моделі — встановлюються на літніх терасах — і ті, які ставляться в центрі приміщення, щоб клієнти спостерігали за процесом приготування. За методом установлення розрізняють вбудовувані, готові та пересувні моделі.
- Електричні Найрозповсюдженіший різновид товарів. Вони й трапляються здебільшого в закладах громадського харчування. Їхня основна перевага полягає в простоті під’єднання та використання. Розігріваються прилади до температури 250 градусів, а приготування страви займає від 6 до 8 хвилин.
- Газові. Економніший варіант, але вимагає підведення газових мереж. Як паливо в газових печах використовується природний газ, метан або бутан. Складаються вони з пальника, він розміщується під камерою приготування й нагріває її від низу до верху. Найкраще такі духові шафи для піци підходять для приготування на деках.
N
N
За принципом роботи розрізняють такі типи печей для піци:
N
- Подові. Економічні та компактні пристрої. Принцип роботи полягає у випічці страви на кам'яній або чавунній поверхні, розміщеній під камерою. Функціонують апарати на двох видах палива: електриці та газі. Усередині них розміщуються керамічні поди, а в робочій камері встановлюються трубчасті нагрівачі. Час випікання становить майже 5 хвилин, а робоча температура варіюється в діапазоні від 400 до 500 градусів.
- Конвеєрні. Прилади, що використовують для приготування конвекційний інфрачервоний нагрів. Це означає, що страва готується на рухомому конвеєрі завдяки циркуляції гарячого повітря. Як і подові, вони працюють від електрики або газу, а встановлюються підлоговим і настільним способом. Корпуси виробів виготовляються з неіржавкої сталі, для зручності в транспортуванні вони обладнуються коліщатками, а робоча температура досягає 300-500 градусів.
N
N
Залежно від сфери застосування є два типи виробів:
N
- Побутові. Пристрої для будинку. Вони мають компактні розміри, маленьку місткість і невелику потужність.
- Професійні. Устаткування для піцерії, ресторану, кафе. Вони характеризуються громіздкими габаритами та високою продуктивністю. Професійні духові шафи для піци здатні випікати велику кількість піци за короткий проміжок часу.
N
N
Переваги печей для піци:
N
- Якість Випічка, у таких апаратах виходить — якісна, повітряна та смачна, завдяки чому відвідувачі повертатимуться знову й знову.
- Швидкодія Страви швидко випікаються, не змушуючи клієнтів довго чекати.
- Надійність. Для виготовлення корпусів і комплектуючих деталей використовуються надійні та міцні матеріали, що забезпечують тривалу роботу без ламань і несправностей.
- Широкий вибір. На ринку представлена велика кількість пристроїв, які відрізняються один від одного способом роботи, типом і методом установлення.
N
N
Як вибрати піч для піци?
N
В інтернет-магазині ROZETKA ви зможете купити піч для піци за два кліки, для цього потрібно лише вибрати відповідну модель, додати її в кошик і перейти до оформлення замовлення. У каталозі магазина представлені модифікації з офіційною гарантією та зручною доставкою по Україні, а на сторінці товару ви побачите інформацію про технічні характеристики, відгуки покупців, фотографії та огляди. Для додаткової зручності передбачена можливість оплати будь-яким способом, послуга купівлі на виплат або кредит, а щоб ви захотіли повернутися знову — на регулярній основі проходять акції, знижки та розпродажі. Інформативні фільтри на сайті допоможуть вибрати пристрій з урахуванням таких параметрів.
N
- Спосіб установлення:
- Вбудовувані. Монтуються в стіну й економлять місце.
- Готові. Вироби із закінченим зовнішнім виглядом, облицьованими металевими панелями, керамічною плиткою або мозаїкою.
- Пересувні. Використовуються для виїзних заходів і свят.
- Кількість ярусів. Розрізняють пристрої з одним, двома або трьома ярусами. Від їхньої кількості залежить те, скільки випічки зможе одночасно зробити піч-піца.
- Швидкодія В каталозі ROZETKA представлені моделі, здатні виробляти від 2 до 18 піц розміром 25-35 сантиметрів. Для закладів із постійним напливом рекомендується купувати апарати з виробленням 18 виробів за годину, вони дають нагоду випікати до 500 кілограмів продукції за одну зміну.
- Потужність Вироби випускаються з потужністю від 5 до 10 кВт. Від цього параметра залежить ефективність роботи.
- Габаритні розміри. Від розмірів апарату залежить те, скільки місця він займе на кухні. Випускаються модифікації з такими габаритами:
- 40 см. Універсальний різновид, який не займає багато місця на кухні.
- 50 см. Громіздкіші печі для піци, які підходять для приготування довгої піци.
- Додаткові опції:
- Захист від опіків. Поверхня не нагрівається вище 45 градусів, завдяки чому піцейола не обпечеться під час експлуатації.
- термостат Підтримує автоматично стабільну температуру.
- Автоматичне відкриття дверей.
- Автоматичне очищення. Робоча камера нагрівається до високих температур, а забруднення видаляються під їхнім впливом.
- Керування Печі для піци керуються в електронний спосіб, завдяки чому в користувачів з'явилася можливість встановлювати точніші параметри готування.
- Країна-виробник/ Італійські печі для піци воліє більшість професійних закладів. Не менш популярними вважаються українські духові шафи для піци, оскільки вони мають гарну місткість і високу ефективність.
N
Печі для піци: ціни на ROZETKA