Всі продукти, які ми вживаємо, мають бути безпечними та свіжими. І тут багато що залежить від їхньої упаковки. Якщо вона підібрана неправильно, то продукти можуть втратити показний вигляд і зіпсуватися. До матеріалів, які призначаються для виготовлення харчової упаковки, висуваються серйозні вимоги щодо наявності гігієнічних сертифікатів, якими підтверджується нешкідливість для здоров'я.

ТиТипи харчової упаковки для продуктів

  • Пластикова — найбільш поширена. З пластику виробляють різноманітні варіанти: контейнери, пакети. Пластикова упаковка має цілу низку переваг — доступну ціну, можливість перероблення, вирізняється легкою вагою і широким спектром форм, розмірів і кольорів. Пластикові контейнери оптимальні для сніданків. Єдиний нюанс, не в усі типи пластикових контейнерів можна класти гарячу їжу.
  • Паперова — цей тип упаковки характеризується легкою вагою, високим ступенем екологічності. З паперу виробляють ящики, коробки, пакети різних розмірів і призначення. Папір не терпить вологу, тому в паперових пакетах зручно зберігати сухі продукти — горіхи, сухофрукти. Сьогодні це найбільш зажаданий матеріал для упаковки, позаяк папір абсолютно безпечний для здоров'я й надійно захищає всі продукти від окиснення.
  • Пергамент — може використовуватися як для зберігання, так і для випікання. Виготовляється з натуральної сировини, досить міцний. Пергамент має жиронепроникність, і в нього можна загортати вологі продукти. Його використовують для випікання в духовці за температури до 250 градусів. До переваг пергаменту можна віднести екологічність, безпечність для здоров'я й довкілля, зручне застосування, оскільки випічка не торкається дека, що в підсумку полегшує чищення або миття обладнання. Продукти, загорнуті в пергамент, зберігаються набагато довше і не втрачають свої харчові та смакові якості.
  • Вакуумна — у неї упаковують продукти з досить коротким терміном придатності — сири, ковбаси, рибу, сирні вироби, м'ясо. Основна перевага такого типу упаковки — кисень не надходить ззовні до продуктів, що дає уникнути окиснення і швидкого псування — у такому середовищі бактерії не можуть активно розмножуватися.
  • Фольга — багатофункційний матеріал. У фользі можна не тільки приготувати безліч страв, запікаючи їх у духовій шафі, але вона годиться для зберігання готових продуктів у холодильнику.
  • Рукав для запікання — ідеальний варіант для сучасних господинь. Він являє собою пакет зі спеціального полімерного матеріалу, горловина якого герметично стягується. Всі страви в рукаві готуються досить швидко та не вимагають постійного перемішування.
  • Харчова плівка — загорнута в таку плівку, їжа НЕ обвітриться, всі якості будуть збережені. Зручна для загортання бутербродів та інших перекусів без упаковки.
  • Пакети для льоду — спеціальні поліетиленові форми для заморожування.

Як вибрати харчову упаковку для продуктів у каталозі ROZETKA

Купити харчову упаковку можна в інтернет-магазині Розетка. У каталозі представлені всі перераховані типи упаковки для транспортування, для зберігання або для заморожування продуктів. Щоб визначитися з вибором, варто скористатися зручною панеллю пошуку. Тут можна задати найбільш актуальні параметри:

  • виробник;
  • призначення: у цій категорії представлений широкий спектр упаковки;
  • дизайн;
  • кількість в упаковці;
  • вартість.

Вся продукція представлена від перевірених виробників. Є як одноразова упаковка, так і для багаторазового вживання.  Потрібно просто вибрати необхідний товар у каталозі й оформити замовлення. Якщо є сумніви або питання, в онлайн режимі можна отримати докладну консультацію менеджера магазину.

Показати ще 60 товарів