Що таке столові сервізи

Різні столові сервізи — незамінні комплекти в будь-якому домі або квартирі. Дійсно, такі набори характеризуються своїми зовнішньою витонченістю і практичністю. Найчастіше використовуються на чаювання або важливих прийомах. У цих випадках вони виконують суто естетичну функцію. На заходах, на кшталт весіль, вони слугують не тільки посудинами і ємностями для їжі й напоїв, а й очевидно прикрашають застілля. Для фуршетів переважно використовуються чорні моделі.

В середні віки такий товар використовувався для того, щоб підкреслити вишуканість події й матеріальний достаток господарів свята. Мало що змінилося до сьогодні. Зараз багато знатних родин також накривають на стіл дорогий посуд, щоб гості не сумнівалися в достатку власників.

Варто також вказати і пряме призначення. Очевидно, що призначений такий посуд насамперед для їжі. Склад столових сервізів зазвичай призначений на 19 предметів, все залежить від різновиду комплектації і її цінової політики. 

Першим і найважливішим складником прийнято вважати тарілку. Без цього агрегату не обійтися за обідом, сніданком і вечерею. Вона є незамінним представником будь-яких посиденьок. Вони можуть бути глибокими для супу або пласкими для закусок або інших страв. Блюдця також можна використовувати для другорядних ласощів. Однак, найчастіше використовуються, як підставка для чашок або десертів невеликого розміру.

Склянки взагалі вважаються незамінним предметом під час трапези. Для різних рідин є спеціальні ємності. Однак, склянки традиційно прийнято застосовувати для наливання безалкогольних напоїв. Вони прекрасно підходять для компотів та іншого.

Також не обійтися й без серветниць. На офіційних подіях брак серветок вважається ознакою поганого тону. Найчастіше вони невеликі. Являють собою отвори для серветочок різних розмірів.

На посудини для спецій і соусів можна натрапити практично у всіх модифікаціях. Їхнє цільове призначення ховається в самій назві. Якщо прийом їжі містить в собі м'ясні страви, то мінімальною необхідністю є кетчуп, не кажучи вже спеціальні соуси, як-от ткемалі або сацебелі. Подавати їх у тарілці або в пачці не прийнято.

Такі свята, як Новий рік, безпосередньо асоціюються з олів'є й іншими салатами. У цій ситуації належну роль відіграють салатники. Вони являють собою глибоку посудину. З такого предмета зручніше їсти, і він ширший, ніж звичайні тарілки.

різновиди

У конструкції будь-якого товару центральним об'єктом уваги вважається матеріал, з якого він виготовлений. Столові сервізи не виняток. Дизайнери й експерти зазначають, що правильно підібрана варіація може доповнити інтер'єр і прикрасити внутрішню атмосферу свята, наповнивши її розкішшю або більш затишними відтінками.

Показати ще 60 товарів