Що таке термометри й щупи

Кулінарні термометри й щупи — потрібне обладнання на будь-якій кухні, як на професійній, так і на аматорській. Дотримання правильних технологій подарує кулінарові безліч позитивних відгуків про приготований шедевр. Функція — вимірювання температури страви або певних її інгредієнтів. Також можуть мати певні призначення і використовуватися для деяких типів техніки. Наприклад, є пристрої, спеціально адаптовані під духовки чи холодильники. Це допомагає користувачеві завжди зберігати контроль над апаратами, які забезпечують якість і безпеку їжі.

Якщо говорити про непрофесійних кухарів, то не всі знають, що для м'яса різних типів просмажування потрібний ретельний нагляд. Адже, перетримавши шматок, який мав бути з кров'ю, лише на декілька хвилин, можна втратити всі потрібні смакові властивості. Ситуація, наприклад, з карамеллю набагато складніша, адже температуру, за якої вона залишається гарячою, але не густою, треба задавати максимально точно. Також можна знайти термометри й щупи для різних рідин. Напоєм, за яким стежити треба найбільше, вважається молоко. Якщо воно призначене для малюка чи поготів грудної дитини — ризикувати точно не варто. Перегріте молоко обпікає ротову порожнину і порушує щойно утворену мікрофлору карапуза. А холодне — навпаки спричиняє захворювання горла, на кшталт ангіни чи застуди.

Перевагою заведено вважати міцність, чіткість показань і повну поінформованість про роботу техніки чи про стан їжі. Витратні матеріали: ні для кого не секрет, що головним параметром оцінювання будь-якого товару вважається матеріал, з якого він виготовлений. Винятком не стала й ця продукція. Цей чинник зумовлює надійність і точність продукції. Одним із головних елементів конструкції називають скло датчика. Воно закриває табло від механічних пошкоджень і впливу води. Скляний захист особливо щільний у дорогих моделях і простий у дешевших примірниках.

Стрижень для пристроїв, як-от термометр чи щуп, виготовляють зазвичай з неіржавкої сталі. Це робить його застосування багаторазовим, а також зносостійким. Крім цього, особливістю неіржавійки вважається контакт з усіма продуктовими поверхнями, від молока до жирних страв. Сам корпус виготовляють із твердого пластику, або просто металевий. Перший матеріал робить прилад легким і компактним, хоч і не таким міцним, як варіанти з металу.

Підвиди та їхні технічні особливості

Продукцію не можна назвати високотехнологічною, однак із поставленими завданнями впорається ідеально. Центральним критерієм якості й ціни є мета використання, від якої вже і будуються класифікації.

Якщо йдеться про потребу обладнати таким приладом кухонну техніку, яка бере участь у процесах приготування, то їх можна поділити на: термометри для холодильника й духових печей. Це дві вихідні точки у створенні практично будь-якого делікатесу. Завжди потрібно знати, які температурні умови підтримує холодильна чи морозильна камера, адже, переморозивши страву, можна просто її зіпсувати. Звичайно, це не стосується найпростіших рідин і більшості солодощів. Сильним холодом можна зіпсувати рибу. Але найбільше це стосується фруктів та овочів, неадаптованих до різких перепадів температур.

Схожа ситуація з пічками. Якщо курку пересмажити, спалиться скоринка, вживати яку смачніше хрусткою. Аналогічна справа і з борошняними десертами. Якщо внутрішній тиск буде занадто сильним — вміст може просто згоріти, перетворившись у чорні вуглинки.

Що стосується термометрів і щупів безпосередньо для їжі, фахівці й досвідчені кухарі поділяють їх на декілька типізацій, щодо взаємодії з харчовими продуктами та деяких інших особливостей. Вони бувають електронними безконтактними та звичайними контактними. У першій варіації немає стикання з їжею. Аналіз відбувається за допомогою високочастотних датчиків. Другий різновид являє собою певний температурний екран і стрижень, приєднаний до нього. Цей штир вставляється гострим кінцем у м'ясо чи будь-який інший харчовий продукт.

Кухонні термометри і щупи

Показати ще 60 товарів