Відгуки покупців про Комутатор мережевий Mikrotik RB260GS (CSS106-5G-1S)

Оцінка користувачів 3/5
  • Игорь Д***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Після оновлення firmware налаштування стає неможливим, після перезавантаження - знов настройки "за замовчанням". Відкатити оновлення неможливо. На жаль, Розетка продає не відповідний товар із явними вадами.

Переваги:
    Виробник, керування
    Недоліки:
    Неможливо оновити firmware, дохне
    • Дмитро С***

Ваші нарікання безпідставні! Обладнання MikroTik має найвищу якість і можливості за низькою ціною, але вимагає хороших знань і кваліфікації.

• Краснянський Р***
    Відгук від покупця. Продавець: WOWS

Чи можу я обміняти товар на мікротік з wifi? Він не використовувався

Переваги:
    Потрібен wifi
    Недоліки:
    Немає wifi
    • Продавець  WOWS

Роман, добрий день! Дякуємо вам за звернення.
      Для вирішення даного питання рекомендуємо звернутись напряму до нашого магазину, де менеджери вам залюбки допоможуть. Будемо чекати!

• Олександр Д***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Не вдалося примусити його працювати так, як вказано у відкугу "Олександра В", доведеться повертати.

Через PoE живиться ок, отримує айпі від мого DHCP (тестовий роутер на Open WRT) і дає доступ до веб морди.

Варто його перенести десь далі, за WAN і під'єднати провайдера, та квартиру через PoE - він стає недоступним, веб морда відкривається на мить, лише в перші 10-20 секунд після старту.

Обидва варіанти не дають нормального доступу:
    - міняти IP маршрутизатора на 192.168.1.Х і мати з ним одну сітку - веб морда живе 20 сек одразу після вмикання, і відвалюється.
    - не міняти і залишити як є із DHCP fallback - 192.168.88.1 - так само.

Подальша експлуатація втратила будь-який сенс, так як його управління стає недоступним, дефолтні нашалшування, звісно, ні до чого не привели, і погратися та налаштувати його окрім як в ізольваному середовищі - неможливо.

Переваги:
    Ціна, наявність PoE
    Недоліки:
    Надто примітивний
    • Олександр О***

Вебморда на mikrotik ніколи нормально не робила, тільки winbox, і буде вам щася

• Олександр В***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Цей комутатор я використовую для підключення декількох провайдерів - GPON та Ethernet. Стоїть у мене в коробці в під'їзді, де немає розеток - живиться через PoE In через гігабітовий інжектор від Mikrotik

З переваг: працює вкрай стабільно, комутує 1 ГБ/с на 2 порти без проблем. Нормально працює з SFP модулями - я використовую GPON ONT модуль від SourcePhotonics - все визначилося без проблем. Підтримує Jumbo фрейми до 9128 (здається, але 9к точно підтримує) байт

Недолік один: веб інтерфейс SwitchOS перестає працювати після десь одного дня роботи. Ніякі налаштування на це не впливають. В мене налаштовано, що веб інтерфейс іде через окремий VLAN зі статичними адресами - все одно воно тупо перестає працювати, навіть пінґ не іде. Перевантажуєш - починає працювати знову, але лише на один-два дні. При цьому комутатор продовжує нормально працювати, просто перелаштувати його без попереднього ребуту неможливо. Ребутається секунд за 5

Також, на мою думку, в SwitchOS незручне і неінтуїтивне налаштування VLAN, але це не проблема конкретно цієї моделі. Просто будьте готові до цього

Переваги:
    Хороша річ для специфічних задач; підтримує Jumbo фрейми; добре працює з SFP модулями
    Недоліки:
    Веб-інтерфейс, що перестає працювати через певний час
    • Олександр Д***

Опишіть, будь-ласка схему підключення, я намагався повторити ваш досвід поки з одним провайдером, і все пішло зовсім не так.

У мене було така схема

Роутер домашній WAN -> POE Injector -> Mikrotik (під'зд) port 1 (PoE)
      У сам Mikrotik port 2,3,4,5 - кабель від провайдера.

Всі лапмпочки миготять, але нічо не робе, і так само навіть з однакової мережі з мікротіком (хоч 192.168.88.Х хоч окремо створеної статичної 192.168.2.Х) вебморду маршрутизатора видно взагалі 20 секунд після його увімкнення і більше ніколи.

• Олександр Д***

Нажаль не можу додати скріншотів.

Запрацювала вебморда у сетапі з OpenWRT та WAN port.

- WAN static IP (192.168.1.6)
      - MikropTik DHCP with fallback (192.168.1.5)

Тобто ось, наче робоча половина, але далі прокинути провайдера та ще задача.

• Виталий М***

напиши модель GPON ONT SourcePhotonics

• Олег

Живлення від 12V, керується через браузер

Переваги:
    Живлення від 12V, керується через браузер
  • Сергей Б***

Як хаб працює
    Але зайти в налаштування неможливо
    Якась дич твориться з ip адресами
    Тому як комутатор він не працює

• Павло Т***

По мак заходьте.